Fotbal judetean

E defintivă ruptura între conducerea AJF și cea a arbitrilor arădeni? Comitetul Executiv de vineri poate produce schimbarea





Divergențele de opinie și optică dintre conducerea Asociației Județene de Fotbal Arad și șefia Comisiei Județene a Arbitrilor ies mai mult ca oricând la suprafață. Președintele Asociației, Adrian Lucaci i-a cerut de ceva timp lui Claudiu Tripa să schimbe ceva în organizarea activității la nivel de „fluierași”, însă retragerile din Comisie ale lui Flavius Mocanu și Cristian Burza și renunțarea la Romulus Tănăsescu nu par de ajuns. Și, până la urmă, Lucaci e doar „portavocea” președinților de club din județ, destul de nemulțumiți de unele arbitraje.

tripaDeocamdată, conducerea CJA a ieșit puțin la bătaie prin următorul comunicat: ”Comisia Județeană a Arbitrilor s-a întrunit azi, 12 ianuarie, la sediul A.J.F. Arad, în prima ședință a acestui an. Cu acest prilej s-a făcut analiza activității desfășurate în anul precedent și s-a creionat programul activităților arbitrilor pentru sezonul de primăvară. Ne exprimăm regretul că președintele și secretarul general al A.J.F., domnii Adrian Lucaci respectiv Vasile Rad, nu au dat curs invitației de a participa la această întrunire, cu toate că în presă președintele instituției sus-menționate a invocat necesitatea unui astfel de demers. În urma analizei, am constatat că, deși mai sunt lucruri de îmbunătățit, rezultatele obținute ne dau încredere în activitatea ce o desfășurăm. În același timp, ne exprimăm hotărârea de a nu ne abate nici în viitor de la principiile cu care am pornit la drum, respectiv de a nu ceda presiunilor de orice natură, fie ele chiar și politice, și de a nu permite imixtiuni în probleme ce țin de delegarea și sancționarea arbitrilor, indiferent de consecințe”.

Răspunsul lui Adrian Lucaci, Vasile Rad și al majorității membrilor Comitetului Executiv al AJF Arad ar putea veni chiar vineri, cu ocazia primei ședințe din anul 2016. Mai pe șleau, sunt șanse mari ca Tripa să fie „decapitat”, urmând ca apoi să se opteze pentru una dintre variantele vehiculate pe la colțuri: Ovidiu Hațegan, Marcel Vida sau Răzvan Cadar, însă lista e deschisă.

Un comentariu

  1. Hategan ar putea conduce doar onorific. Intre 2 etape saptamanale, cu deplasari obositoare si, in plus, cu deplasari afara nu s-ar putea ocupa de partea tehnica, de analiza ( de joc si delegari). Un prim pas ar fi obligatia AJF de a asigura filmarea meciurilor de Judet I, mai jos e mai greu, desi nu imposibil, in 2016. Astfel , vor exista si probe video, care ar mai lamuri,unele chestii contradictorii. Partea video nu trebuie pusa in seama gazdelor, pentru ca se vor face modificari la casete. Trebuie sa fie neutra. Observatorii de joc, sau de arbitri ar putea fi implicati, sau ma rog, o alta forma. La nivel de judet, vor fi mereu discutii, de aceea ar trebui eliminate influentele ( frati, copii, nepoti) implicate in arbitraj si observarea meciului. Intre AJF ( Dnii Lucaci si Rad ) si arbitrii ( Dl Tripa) ar trebui sa existe discutii zilnice, principiale, cu rezolvare comuna,transparenta. Oare pe ce tema se cearta ?. O schimbare trebuie sa aduca si ceva nou, mai bun, nu doar schimbari de interese. Dar ceva trebuie facut pentru ca violenta,masluirile de meciuri, atmosfera la meciurile din judet sa nu fie prezente.

    0
    0
  2. Se zice că nu atât calitatea arbitrajelor, care nu a fost cu nimic mai slabă decât în anii trecuți, îi nemulțumește pe cei din conducerea AJF și pe conducătorii echipelor, cât atitudinea, uneori, arogantă a unora dintre capii arbitrajului județean și chiar a unor arbitri. Probabil că, uneori, se manifestă o oarecare aroganță din partea acestora, dar ea vine din faptul că arbitrii cât și conducătorii acestora nu mai pot fi arătați cu degetul ca exemple de necinste, cum poate că ce întâmpla în vremuri nu foarte îndepărtate. Când știi că îți faci datoria corect, poate că nu îți convine să se ia unul și altul de tine și, ripostând, devii arogant.

    0
    0
    1. Te asigur că s-au schimbat chiar foarte multe, mai ales în ceea ce privește moralitatea arbitrilor!

      0
      0
  3. ADI,tu schimbi POLONICUL , dar SUPA este aceeasi .Iti recomand mai bine
    sa nu-l schimbi, s-ar putea sa fie mai rau,decit cel pe care il schimbi
    SA NU FACI GRESEALA VIETII TALE SI SA- L ADUCI DIN NOU IN FRUNTA
    ARBITRAJULUI ARADEAN PE TEODORICI,,CA MAI DEVREME SAU MAI
    TIRZIU VEI DA SOCOATA
    ASTA ar-fi „CULMEA ARBITRAJULUI ARADEAN” ca TOEODORICI sa fie
    din, nou in fruntea arbitrilor. SA auzim numai de bine.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button