National Sebis

Lazăr Rădulescu, „irlandezul” din Săvîrșin prieten cu golul: „La Sebiș pentru a reuși în fotbalul românesc”





Originar din comuna arădeană Săvârșin, Lazăr Rădulescu a copilărit în Irlanda, acolo unde a și început fotbalul la 8 ani. Cariera lui se leagă de Cork City, învățând tainele sportului rege la Academia din oraș, iar apoi a evoluat pentru formația de seniori în ligile doi și trei. „Au fost sezoane în care am marcat și 40 de goluri, sper să păstrez această medie și în România”, e afirmația optimistă a lui Rădulescu.

Sosit în curtea celor de la Național Sebiș în urmă cu o săptămână, Lazăr Rădulescu l-a convins deja pe Rică Neaga de calitățile sale. Atacantul de 24 de ani a fost inclus în lotul pentru cantonamentul de la Tușnad și are planuri mari în „alb-albastru”, dar privește mult mai departe. „Trebuia să încep de undeva, sunt la Sebiș pentru a reuși în fotbalul românesc. Aici am găsit un grup prietenos, care m-a primit bine, sper să mă acmodez rapid și să fac tot ceea ce știu mai bine, să dau goluri. Rămâne de văzut și cum voi răspunde la cantonamentul de la munte, fiindcă nu am mai făcut așa ceva în cariera mea. Probabil, e o etapă necesară pentru a juca bine în campionat”, a adăugat Rădulescu.

La 1,71 metri, „irlandezul” este tipul de atacant vitezist și tehnic, dar, paradoxal, primul său gol pentru Sebiș a venit cu o lovitură de cap. Se petrecea joia trecută în amicalul cu Universitatea Cluj, încheiat la egalitate: 2-2.  „M-am mirat și eu puțin că am înscris cu capul, cred că eram cel mai mic jucător de pe teren. Dar, până la urmă, ca atacant e important ca mereu să fii pe fază, la întâlnirea cu mingea. Sper să marchez cât mai multe goluri și în campionat, mai ales că, așa cum am spus, sunt obișnuit cu două-trei reușite pe meci” , a încheiat noua achiziție a Sebișului, care vorbește destul de bine limba română, dar o mai dă și pe engleză cu sârbul Igor Basic.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button