National Sebis

Keita a ajuns la Sebiș: „Îmi doresc promovarea, altfel nu veneam”





Poate cel mai sonor transfer al iernii la Național Sebiș s-a lăsat îndelung așteptat. Senegalezul Souleymane Keita trebuia să ajungă în orașul de pe Crișul Alb pe 5 februarie, dar: „Angajații Ambasadei României în Senegal au fost în vacanță. Apoi, am avut ceva probleme cu obținerea biletelor de avion și am ajuns, într-adevăr, cam târziu. Era bine dacă prindeam încă două-trei săptămâni de antrenamente cu echipa, poate chiar și cantonamentul, dar acum nu mai pot da timpul înapoi. Sper să recuperez rapid din punct de vedere fizic, căci e una când te antrenezi singur și alta împreună cu echipa”, spune fotbalistul de culoare sosit în această noapte, la ora 3, la Sebiș după un drum cu avionul pe ruta Dakar – Bruxelles – Bucureşti și unul cu trenul București – Deva.

După antrenamentul din această dimineață, condus de „secundul” Ilie Stoican (Rică Neaga e plecat la București), Keita a și semnat contractul ce-l leagă de sebișeni până în vara anului următor. „Îmi doresc promovarea cu Sebișul, altfel nu veneam. Am jucat în România în Liga 1, cu Bistrița, Iași și Timișoara, acum aș vrea să ajung rapid măcar în liga secundă. Știu că una dintre echipele pe care trebuie să le depășim în clasament e Poli Timișoara, acum că e cea adevărată, sau nu, nu e treaba mea. Pe mine nu m-a interesat acest aspect când am jucat la Timișoara. Îmi amintesc doar că la un moment dat nu m-am mai înțeles la contract cu cei din conducere și ne-am despărțit. Deocamdată, la Sebiș mi se oferă toate condițiile pe care le-am cerut, baza sportivă e frumoasă și modernă și, din câte am văzut, avem o echipă bună. Sper să ne cunoaștem rapid între noi și să câștigăm cât mai multe meciuri în campionat. Chiar toate, dacă se poate”, a adăugat mijlocașul de bandă de 28 de ani.

În fotbalul arădean, Keita are cunoștințe la Pîncota, pe conaționalul Issa și pe antrenorul Ionuț Popa, care l-a antrenat la Iași.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button