UTA Arad

Utiștii îl consideră pe Szabo antrenorul de drept al „stegarilor”, atacanții Matei și Ene – principalele pericole





Chiar în săptămâna premergătoare „ciocnirii” de la Arad, Brașovul a făcut destule schimbări la nivel de lot de jucători, dar și bancă tehnică. Chiar luni, într-o conferință de presă, „galben-negrii” le urau bun (re)venit „secundului” Ioan Nagy și lui Adrian Szabo. Acesta din urmă a antrenat echipa de sub Tâmpa în campania de toamnă, iar acum a fost „uns” director tehnic. „Știm ce funcție are, dar dânsul va face în mare parte lucrurile acolo”, a precizat Cristian Todea.

„Secundul” UTA-ei a vorbit și despre calitatea lotului de jucători a adversarului de sâmbătă. „FC Brașov este și ea o echipă cu multe probleme, dar în ultima săptămână au făcut achiziții importante. Au adus jucători care au jucat la nivelul Ligii I sau jucători care au mai fost la Brașov și simt ceva pentru această echipă. E greu ca într-o săptămână să se poată integra și să facă foarte multe lucruri, însă mai important e ce facem noi. Întâlnim o echipă robustă, puternică, iar cei doi atacanți, Matei și Ene, reprezintă puncte forte. Am văzut că a intrat și Andor ca al doilea <<vârf>>, dar cred că împotriva noastră va juca în bandă”, a adăugat „Dulăul”.

În final, Todea și-a spus părerea despre absențele brașovenilor, în special cele ale fundașului central Poverlovici și a mijlocașului de bandă Avram. „Știm că au probleme anumite probleme în centrul defensivei, dar a venit Bruno Madeira, mijlocaș central care poate coborî și fundaș. Dar și noi avem avantajele noastre și sperăm să le fructificăm, atacanții noștri sunt în formă bună și dorim să profităm de acest lucru. Importantă este și absența lui Avram, un fotbalist de calitate cu care am jucat la Mediaș și care ne-a dat gol în tur. Oricum, mă repet, Brașovul are variante de înlocuire”, a încheiat „secundul” arădenilor.

Despre alegerile tehnico-tactice ale confruntării de sâmbătă, de pe arena „Motorul” de la ora 11,30 (în direct pe Digi și Dolce Sport) a vorbit și Mihai Stere, antrenorul principal al Brașovului: „Vom încerca să aliniem la Arad un 11 cît mai competitiv, care să ne aducă cele trei puncte de care avem mare nevoie. Chiar dacă au venit mulţi jucători pe ultima sută de metri, pentru mine pozitiv este că aceşti jucatori au venit. Florin Iacob, Bruno Madeira sau Marian Marin au demonstrat că sunt jucători valoroși. E posibil ca în primele meciuri să fie ceva probleme de omogenitate, dar nu ar trebui ca aceste probleme să fie de durată. Sunt soluţii şi pentru jucătorii U19. I-am adus de la Dinamo pe Georgescu şi Manole, plus că îi mai avem şi pe cei din pepiniera proprie”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button