Alte sporturi

Desfătare pentru arădenii lui: Copil a adus primul punct României în duelul de Cupa Davis cu Slovenia





Naţionala de Cupa Davis a României conduce Slovenia cu 1-0, într-un meci contând pentru primul tur al Grupei Europa/Africa. Punctul a sosit din partea arădeanului Marius Copil, susținut frenetic de o Sală Polivalentă nu chiar plină, dar foarte atașată de favoritul ei.  7-5, 6-3, 7-6 este scorul cu care Copil (nr. 202 mondial) a câștigat primul său meci în fața lui Blaz Rola, dovedind faptul că se simte mai bine pe o suprafață de joc hard, decât adversarul său (nr. 160 mondial).

coppavel

Serviciul a fost din nou punctul forte al arădeanului, care, însă, s-a descurcat bine și la capitolul slice-uri și forhanduri. În general, Marius Copil a fost răbdător și asta pentru că a realizat că Rola nu a prins ziua sa cea mai bună, făcând de altfel destul greșeli neforțate în special în setul doi.

Meciul s-a încheiat cu tie-break, decis, practic, de o minge pe cât de riscantă, pe atât de frumoasă și eficientă a lui Marius. Aplauzele lui Rola anunțau finalul partidei, după o oră și 16 minute.

Ca o notă negativă pentru organizatori ar fi defectarea tabelei cu scorul. Totul se întâmpla spre finalul setului trei, nemulțumirea printre spectatori fiind evidentă.

nastaseDe menționat ar fi că printre spectatorii de la Arad se află și fostul mare campion al sportului alb, Ilie Năstase, care a luat loc în lojă alături de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

La ieșirea de pe teren, după o îmbrățișare călduroasă cu tatăl său, Marius Copil a declarat: „Am răcit foarte rău şi mă bucur că în aceste condiţii am reuşit să aduc primul punct pentru România. Spectatorii au fost minunaţi şi îi rog să rămână şi pentru meciul lui Adi Ungur. Ar fi minunat să facem 2-0 după prima zi, pentru ca băieţii de la dublu să joace fără presiune”.

Al doilea meci de simplu îi opune de la această oră pe Adrian Ungur (193 ATP) și Grega Zemlja (181 ATP), slovenul având 1-0 la seturi (6-4).

FOTO: Viorel Musca 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button