Alte sporturi

Aradul le-a purtat noroc românilor în Cupa Davis:Perechea Tecău – Mergea a adus victoria decisivă!





Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja, cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3), sâmbătă, în Sala Sporturilor ”Victoria” dn Arad, și a adus victoria echipei de tenis a României în fața Sloveniei, cu 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Tecău (3 ATP la dublu) și Mergea (11 ATP la dublu) trebuiau să joace inițial contra cuplului format din Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu) și Tomislav Ternar (fără clasament la dublu), dar cum scorul era de 2-0 după prima zi, căpitanul nejucător al Sloveniei, Blaz Trupej, a decis să folosească cei mai valoroși jucători ai săi.

În ciuda diferenței din ierarhii (Rola — 211 la dublu, Zemlja — 554 la dublu), meciul a fost destul de echilibrat, însă plusul de valoare și experiența mai mare la dublu a românilor a făcut în cele din urmă diferența.

Debutul a fost ceva mai greoi, Tecău fiind nevoit să salveze două mingi de break în primul ghem, în care s-a mers cu serviciul, iar la 4-3 (după un ghem luat la zero de Mergea), românii au forțat pe serviciul lui Rola și au reușit break-ul, apoi câștigând setul cu 6-3, după trei ași ai lui Tecău.

În setul secund s-a mers cu serviciul până în tiebreak, unde Mergea și Tecău au condus cu 1-0, slovenii au reușit trei puncte la rând (1-3), apoi au condus cu 4-2 și 5-4, însă jucătorii noștri au egalat și apoi au obținut punctul victorios (7-5), tot pe serviciul lui Rola.

Nici setul al treilea nu a fost diferit de primele două, niciuna dintre perechi nereușind să se câștige contra serviciului. La 5-4 pentru ei, Mergea și Tecău au avut o minge de meci, dar Rola a reușit trei ași la rând și a salvat situația. Meciul a ajuns din nou în tiebreak, unde tricolorii au luat primul punct, apoi Slovenia a condus cu 2-1, dar au urmat trei puncte la rând și ai noștri s-au desprins la 4-2. Mergea și Tecău s-au completat excelent și s-au impus cu 7-3, aducând al treilea puncte echipei României.

Tecău și Mergea au reușit 12 ași, iar slovenii au realizat 13, românii având procentaje mai bune la punctele realizate cu ambele servicii (87%-76% la primul, 58% — 50% la al doilea).

România și-a asigurat victoria după două zile, prin punctele realizate de Marius Copil, Adrian Ungur, la simplu, vineri, și de perechea Florin Mergea/Horia Tecău, sâmbătă la dublu.

Echipa României s-a calificat în turul al doilea, unde va întâlni echipa Spaniei, tot pe teren propriu, în perioada 15-17 iulie.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur — Rola (de la ora 14,00) și Copil — Zemlja, cu importanță doar pentru palmares.

Agerpres

FOTO: Viorel Musca

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button