Fotbal judetean

Din nou pe podium: Unirea Sântana – Voința Mailat  2-0





Elevii lui Dinu Donca au pășit cu dreptul în partea a doua a sezonului din Liga a IV-a, obținând cele trei puncte la capătul unei partide pe care au controlat-o de la un capăt la altul.

Sântana a avut inițiativa chiar din primul minut, însă șutul lui Martin a fost respins de defensiva oaspeților. Tot în primul mitan , Capătă, Claudiu Popa și Vuin au fost aproape de deschiderea scorului, dar imprecizia în fața porții apărate de Nica au făcut ca tabela să se mențină albă. Voința Mailat a preferat să stea la „cutie“ și să încerce să dea lovitura pe contraatac, dar planurile au fost dejucate de Tobia Debattisti. Fundașul stânga a avut în două minute două intervenții tari, prin alunecare, de la spate, pentru care a fost avertizat de fiecare dată cu cartonaș galben și implicit cu cel roșu. Misiunea gazdelor a fost mai ușoară, însă la cabine s-a intrat tot cu 0 – 0.

Partea a doua s-a disputat practic la o singură poartă, cea a celor de la Mailat. Morariu a fost aproape de autogol când a trimis cu capul milimetric pe lângă propria poartă, pentru ca Cl. Popa și Capătă să rateze alte ocazii bune. A venit însă minutul 71, când gazdele au primit o lovitură liberă de la 16 metri, iar experimentatul Vuin a transformat elegant, la colțul scurt. Acest moment l-a enervat la culme pe Radu George, care a intrat în teren pentru a le reproșa elevilor săi ușurința cu care au cedat faza fixă. Tot Sântana a rămas în atac și după marcarea golului, iar reușita izbăvitoare a venit cu un minut înainte de fluierul final, când Claudiu Popa a punctat pentru 2-0, rezultat ce o menține pe Sântana în lupta pentru șefia seriei.

Formații:

Sântana: Dulhaz – Paven, Peia, Varga, Topac, Josan (Ghinghină), Vuin, C. Popa (Mateiu), Cl. Popa, Martin (Lanțoș), Capătă

Mailat: Nica – Chepețan, Pîrvulescu, Morariu, Debattisti, Ungureanu, Cristea (Nagy), Vidican (Cheșa), Mihnea, Bubuș (Căliman), Caba (Bogdan)

Arbitri: Alexandru Gornic – Remus Naghi, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Marius Alexa, Andraș Mako

doncaDonca: „Campioană va fi formația mai constantă”

„Mă bucur că am câștigat, chiar dacă am avut parte de un meci foarte greu. Am întâlnit o echipă bună, care a stat bine în teren și ne-a fost foarte greu să o desfacem în apărare. Ne-a încurcat și terenul, care datorită condițiilor meteo din ultima perioadă a fost foarte greu, iar mingea sărea mereu, nu ne-a fost ușor să construim. Chiar dacă am avut avantaj de un om pe teren, acest lucru vă spun sincer că nu s-a văzut. Ba din contră, ei au stat și mai bine în apărare și de aceea golurile au venit atât de târziu. Dar, important e că am câștigat, a fost prima etapă iar relațiile de joc încă nu sunt bine puse la punct”, ne-a declarat Dinu Donca, antrenorul celor de la Sântana.

Echipa sa ocupă locul trei în clasament, profitând și de remiza dintre Criș și Cermei. „La fel cum pe alții i-au bucurat înfrângerea noastră din ultima etapă din tur, așa și pe noi ne-a bucurat această remiză. Dar campionatul este foarte strâns, dacă reușești să iei cele trei puncte ești pe primul loc, dacă pierzi cazi pe 4. Se mai pot întâmpla însă multe până la final, ne bucură că e o competiție atât de strânsă și cred că la final câștigătoare va ieși formația cea mai constantă”, a mai punctat Donca.

Pentru Sântana urmează o deplasare la Victoria Zăbrani, una dintre formațiile ce pot produce surprize. „Vom da peste o echipă tânără, ambițioasă, care ne-a încurcat și în trecut. Sper să rămânem concentrați și să avem parte și de un teren bun, chiar dacă vremea este cum este. Din punct de vedere al lotului sunt mulțumit, chiar dacă și noi am negociat cu doi jucători care însă au preferat locații mai exotice, ca să mă exprim plastic…”, a încheiat antrenorul celor de la Sântana.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button