Fotbal judetean

Dan Stupar: „În munca de antrenor, dacă pui suflet, poate fi frumos chiar și la Liga a 4-a”





După fluierul de final al arbitrului Bogdan Loredan, antrenorul junilor de la UTA s-a dus glonț la acesta și i-a reproșat cîteva faze importante în economia jocului. Apoi s-a calmat și a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu…

– Dan, ce ne poți spune despre meciul de astăzi?

– Îmi pare rău că nu am luat măcar un punct, meritat după aspectul jocului. A fost o partidă bună, cu o echipă agresivă, cu jucători care la acest nivel pot să facă diferența. Cred că am oferit și noi o replică frumoasă, destul de agresivă. Dacă la 1-1 Petre nu rata singur cu portarul, poate altul era deznodământul. Am făcut cîteva greșeli care ne-au făcut să luăm goluri. Ar fi multe despus dar ce să facem, așa a considerat arbitrul, că trebuie să acorde trei de 11 metri echipei gazdă …

– Ai experiență ca antrenor la seniori în Liga 3-a. Cum este să fi antrenor la UTA Primavera, în Liga Elitelor și în Liga a 4-a?

– În muncă, dacă pui suflet, poate fi frumos chiar și la Liga 4-a. E placut să antrenezi copii cu talente reale, și pot fi satisfacții mari când vezi că jucători la a căror formare ai contribuit ajung să joace mai sus.

– Cum caracterizezi colaborarea cu antrenorii de la echipa mare?

– O colaborare normală, antrenorii vin la meciuri. Au fost Roli (n.a. Nagy) și Cristi (Todea) azi, ținem legătura permanent, îi informăm regulat despre evoluția copiilor. În funcție de cum au și ei jocuri, vin să-i vadă. Dacă acești copii înțeleg să fie profesioniști pot să joace în viitor la echipe din ligi superioare.

– Acum echipa a doua evoluează în Liga a patra. Nu crezi că ar fi mai bine să joace în Liga 3-a, cu adversari mai puternici?

– În viitor, cei care conduc poate vor decide că putem să facem față din toate punctele de vedere în Liga a treia. E clar că acolo este altă adversitate, copii pot crește mai bine. Depinde și de prima echipă, de liga în care va evolua aceasta. Momentan, liga județeană ne oferă o competiție bună, cu destule echipe puternice. Jucătorii noștri, fiind destul de tineri, pot să se maturizeze prin jocuri ca cel de astăzi în compania unor echipe valoroase.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button