Fotbal judetean

Din Cetatea Eternă la Frontiera Curtici: Piț și-a făcut debutul în Liga a 4-a la 32 de ani





În urmă cu 9 ani, arădeanul Adrian Piț debuta la AS Roma, cea mai importantă echipă din cariera sa de fotbalist. Între timp a mai evoluat la Bellinzona, Triestina, Pisa, Universitatea Cluj, Khazar Lankaran și din nou UTA, iar astăzi e la Frontiera Curtici. În Liga a 4-a Arad a coborât doar fiindcă și-a respectat cuvântul dat prietenului său din copilărie, Dinu Maghici, antrenor al grupării de la Graniță și nu exclude o revenire în eșaloanele superioare.

pitgia

La UTA a lăsat loc tinerilor

După ce a pus umărul la promovarea echipei fanion în Liga a 2-a, Adrian Piț și-a făcut bagajele și părea că se va retrage din activitatea competițională la numai 32 de ani. În stagiunea de toamnă a stat pe bară, sau mai precis a evoluat doar în campionatul de mini fotbal, Liga Desavoia. „Am avut niște accidentări care m-au scos puțin din ritm, iar în plus de asta am zis să le las posibilitatea unor fotbaliști mai tineri să se remarce și să facă pasul mai sus. Chiar cred că Man, Hlistei și Chindriș ar trebui să facă rapid pasul spre Liga 1”, consideră experimentatul mijlocaș.

Curtat cu insistență de Pîncota

Aflând că Piț dorește să revină în circuit, Ionuț Popa a insistat destul de mult să-l aibă în Liga a 2-a, la Pîncota. Ultimul contact între cei doi a fost în urmă cu trei săptămâni, când fotablistul de bandă încă nu semnase cu Frontiera Curtici. „Pe undeva, regret că nu am ajuns la Pîncota, dar îmi dădusem deja cuvântul lui Dinu că am să vin lângă el la Curtici. Ne știm de la 9 ani, ne-am dus la fotbal împreună, ne leagă o prietenie sinceră. Până la vară suntem ambii la Curtici, apoi vom vedea”, a adăugat Adi Piț, care e și fotbalist și „secundul” lui Maghici, un antrenor școlit la celebra grupare engleză, FC Liverpool.

curtici

La prima experiență în Liga a 4-a 

Până în această primăvară, mai precis de la partida din urmă cu două săptămâni, cu UTA II, Piț nu a respirat aerul Ligii a IV-a Arad. În tinerețe, a făcut pasul direct spre Liga a 3-a. „De la CSȘ am plecat direct la West Petrom Pecica. Aveam 16 ani, apoi am ajuns la UTA, iar apoi am ajuns să joc în străinătate. Nivelul mi se pare unul destul de bun, cu destui fotbaliști valoroși, cu nume, care au destule partide inclusiv în Liga 1. E păcat că nu suntem implicați și noi în lupta la vârf, dar vom pune destule probleme în acest retur”, a adăugat tehnicul fotbalist.

avramutiu

Garantează pentru Prică și Avrămuțiu

Sâmbătă, în succesul Curticiului cu 3-0 împotriva Victoriei Zăbrani, Piț a marcat primul său gol în meciuri oficiale pentru trupa de la Graniță. „Trebuia scris Prică, el a făcut faza, eu numai am pus latul la pasa lui. De fapt, el și Avrămuțiu sunt doi tineri foarte talentați, eu îi văd jucând chiar și în Liga 1. Dacă ar avea norocul să îi ia un antrenor pe lângă ei, să le ofere condiții de performanță, la cât sunt de serioși și muncitori, cu siguranță ar face față până și în prima ligă”, consideră fostul fotbalist  al Romei.

pitmaghici

Greu cu antrenoratul în România

Tot din această iarnă, Adrian Piț și-a început și cariera de antrenor. Ca și la Frontiera Curtici face echipă pe banca tehnică a grupei 2004 de la Viitorul Arad, club patronat de fostul președinte al UTA-ei, Giovanni Catanzariti. „Sunt destul de sever, dar numai când văd copii care nu dau totul la antrenamente și jocuri. Mereu le spun că trebuie să vină cu plăcere la fotbal, nu împinși de la spate de părinți sau bunici. Oricum, învăț și eu din mers și-mi dau seama că e foarte greu să fi antrenor, mai ales în România. Trebuie să te ocupi de aproape tot și ești mereu primul responsabil dacă lucrurile nu merg cum trebuie”, e concluzia arădeanului.

FOTO: Viorel Musca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button