Fotbal judetean

67 de mii de euro de la FRF pentru ieșirea la liman a AJF-ului arădean; Lucaci: „Din iunie începem să dezvoltăm câteva proiecte frumoase”





[clear]

La doi ani după preluarea mandatului de președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad din mâna lui Dorel Cura, Adrian Lucaci și echipa sa este pe cale să răzbească în „hățișul” datoriilor făcute de fosta conducere. Instituția ce conduce destinele fotbalului arădean nu avut altă șansă decât să intre insolvență pentru a-și putea continua activitatea. Pașii au fost respectați întocmai, doar că era nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a stinge litigiile cu principalii creditori: ANAF-ul și Direcția Județeană a Finanțelor Publice.

„Împrumut cu o rată anuală de 42 de mii de lei” 

Nu e un secrete că Adrian Lucaci are o relație specială cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, dar, dincolo de asta, a contat mult faptul că de când a intrat în insolvență AJF Arad a dat dovadă de bună credință și a respectat întocmai planul de reorganizare. Plecând de aici, Federația a fost de acord să gireze cu 300.179 de mii de lei, aproximativ 67 de mii de euro, instituția arădeană pentru a-și achita și ultimele datorii. „Am demarat deja procedurile pentru a ne încheia socotelile cu ANAF-ul și Finanțele arădene, principalii noștri creditori. Avem speranțe că noul cod fiscal ne va ajuta să scăpăm de penalizări dacă achităm toată suma, așa că am putea economisi în jur de 50 de mii de lei. Acum, conform înțelegerii cu FRF-ul, avem de restituit aproximativ 42 de mii de lei anual, timp de 7 ani, dar rata ar putea scădea dacă dispar penalizările”, ne-a mărturisit Adrian Lucaci, șeful AJF-ului arădean.

Pe curat, din luna iunie

Dacă toate procedurile și termenele vor fi urmate întocmai, Asociația Județeană de Fotbal ar putea ieși defintiv din insolvență la finalul acestui sezon. „Eu zic că prin iunie vom scăpa defintiv de povara insolvenței și vom putea în sfârșit să ne facem treaba așa cum ne doream de la început. Nu am uitat niciun moment de promisiuni, vrem ca membrii afiliați să vadă și pași concreți în față, după ce am stagnat puțin datorită situației delicate din punct de vedere financiar. Din iunie începem să dezvoltăm câteva proiecte frumoase, unul dintre ele vizând un parteneriat cu Consiliul Județean Arad, din care sunt convins că va ieși ceva extraordinar. Dar, mai sunt și altele, despre care voi vorbi la momentul potrivit”, a adăugat Lucaci, care a ținut să le mulțumească colegilor de la conducerea AJF-ului arădean pentru colaborare și ajutor, cu o mențiune specială pentru Rolland Szabo, administratorul judiciar și Vasile Rad, secretarul instituției.

Un comentariu

  1. Cum sta treaba cu “strangerea de coaie” a celor care au dus AJF-ul la starea aceasta? Nu se poate sa fim singurul AJF din tara care este in… insolventa! Sau faliment, ca tot aia e!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button