Liga a 2-a

FC Braşov luptă pe două planuri: în play off, iar sâmbătă chiar la Arad şi la Tribunal, unde azi a scăpat de faliment!





Stegarii şi-au asigurat prezenţa în play off la finalul meciului cu Şoimii Pâncota, pe care l-au câştigat cu 3-0. În urma stabilirii noului punctaj, gruparea de sub Tâmpa a ppăstrat 19 puncte, cu unul mai puţin decât UTA şi la două lungimi de liderul, Gaz Metan. Situaţia le este favorabilă braşovenilor, care au reintrat în cărţile promovării, acesta fiindu-le de fapt și obiectivul. Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile sunt în regulă, juridic şi financiar situaţia braşovenilor este delicată.

 „Sunt în continuare mari probleme din punct de vedere financiar. Miercuri avem un termen la tribunal, dar eu sper să primim un nou termen, adică o păsuire de două, trei luni, pentru a se definitiva masa credală şi alte aspecte“, a spus Gheorghe Popa, preşedintele interimar al CA al FC Braşov.

În cazul în care Tribunal va da un nou termen, şefii clubului pot găsi soluţii pentru continuarea activităţii. Dacă pentru organizarea jocurilor sunt resurse financiare, pentru plata jucătorilor, antrenorilor şi angajaţilor o variantă de luat în calcul ar fi un nou ajutor din partea sponsorului Simon Maurer. O altă variantă ar fi aceea ca jucătorii să semneze înţelegeri cu clubul prin care aceştia să fie de acord să fie plătiţi în vară, însă aici lucrurile sunt mai complicate, pentru că banii ar intra în conturi doar dacă echipa va promova şi este greu de crezut că jucătorii vor accepta să joace fără niciun ban până la finalul campionatului.

Jucătorii aşteaptă o discuţie cu cărţile pe faţă cu cei din conducere. Fotbaliştii vor să li se spună clar care este situaţia reală a clubului şi ce şanse sunt pentru a primi măcar un salariu. „Primul obiectiv a fost atins, am ajuns în play-off, acum aşteptăm şi un semn de la cei din conducere că se doreşte cu adevărat promovarea. Trebuie să avem o discuţie bărbătească cu şefii clubului pentru a lămuri toate lucrurile“, au spus fotbaliştii braşoveni, citaţi de Liga 2.

În aşteptarea zilei de miercuri, conducerea clubului a legat un meci dublu la tribunal. FC Braşov l-a dat în judecată pe Ioan Neculaie, fostul patron, pentru a recupera un prejudiciu de 30 milioane de lei. Împreună cu Neculaie a fost citată şi soţia acestuia. Prima înfăţişare s-a derulat marţi şi s-a încheiat cu stabilirea unui nou termen pentru 10 mai.

Primul meci din play off al galben –negrilor va avea loc sâmbătă, la Arad, cu UTA. Partida va începe la ora 12.00 şi va fi televizată. Rămâne de văzut cât de mult va fi afectată prestaţia jucătorilor de incertitudinea care domneşte asupra clubului.

UPDATE!

Tribunalul Braşov a stabilit, miercuri, un nou termen în dosarul de insolvenţă al FC Braşov pentru 22 iunie. Administratorul judiciar al FC Braşov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a cerut instanţei un nou termen pentru ca echipa să poată termina campionatul, argumentul principal fiind acela că FC Braşov are şanse reale de promovare şi poate încasa o sumă importanată din drepturile TV. Cererea admistratorului judiciar al FC Braşov a fost susţinuă de avocaţii lui Mugurel Buga şi Adrian Szabo, în timp ce reprezentanta Finanţelor s-a opus. „Instanţa acordă un termen pentru data de 22 iunie“, a fost verdictul intanţei.

Pînă la acestă dată, şefii clubului trebuie să gsească soluţii de finanţare a echipei. „Instanţa a decis să acorde un nou termen în acest dosar, astfel că echipa îşi poate continua activitatea. Dacă echipa ar promova şi ar obţine banii din drepturile de televiziune, creditorii nu ar fi prejudiciaţi pentru că ar putea să-şi recupereze o parte din bani”, a declarat administratorul judiciar al FC Braşov, Alexandru Cosmin Gheorghe, cel care a vorbit şi despre cele două procese aflate pe rol prin care FC Braşov are şanse mari să scape de datorii. „Este un proces pe rol cu Ioan Neculaie pentru pentru recuperarea unui prejudiciu de 30 de milioane de lei. Este vorba de un contract de vînzare – cumpărare a unui teren. În acest dosar avem termen în data de 10 mai. Pe 11 mai este stabilit un nou termen în litigiul pentru anularea tranzacţiei dintre ICIM şi FC Braşov. Chiar ICIM a deschis acest proces, susţinînd că a fost o tranzacţie frauduloasă. Ambele procese sînt în favoarea clubului, iar datoriile ar scădea drastic”, a adăugat Gheorghe pentru monitorulexpres.ro.









Un comentariu

  1. Toata lumea alearga de fapt dupa „fata morgana” – drepturile TV si nimeni nu este interesat si de performanta sportiva. La Arad este un „deja-vue” ratat in trecut de duetul Popica-Macaronar; care a incercat pe urma sa-si recupereze pierderile prin … . Sper sa nu marsam din nou pe acelasi scenariu si sa dovedim ca suntem in stare sa invatam ceva din greselile trecutului.

    0
    0
  2. Doar in federatia noastra de babuini se poate asa ceva, sa te ameninte falimentul dar sa ai dreptul de promovare !Mai zici ca fotbalul nu e corupt….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button