UTA Arad

Căpitanul Botiș a bifat „borna” 38: „UTA nu se mulțumește cu puțin”





Sorin Botiş s-a născut în 14 aprilie 1978, iar în cariera sa sunt înscrise echipe precum Romvest Arad, Motorul Arad, UTA, Sheriff Tiraspol, Ferencvaros, Zalaegerszeg, Honved, Bekescsaba. 11 ani a evoluat Botiş în ţara vecină, iar după aceea a acceptat fără rezerve oferta de la noua UTA, chiar din momentul înfiinţării. A fost căpitanul echipei încă din Liga a 4-a, şi-a adus contribuţia la cele două promovări succesive, iar acum este aproape de o promovare în prima ligă. Căpitanul utiştilor a împlinit astăzi 38 de ani şi a fost prezent la conferinţa de presă, oraganizată de club. Botiş a fost rezervat în declaraţii în acest an, dar de ziua sa, a atacat mai multe subiecte. Iată de a avut de spus veterenul utist:

despre vârsta deloc comodă pentru un fotbalist: „Nu e nimic deosebit, mă simt la fel ca şi până acum. Am acumulat experienţă şi îmi văd de treabă. Vom avea trei meciuri în decurs de o săptămână. Sper să mi se ofere ocazia de a demonstra că pot juca în toate aceste meciuri. Nu depinde doar de mine prezenţa în teren. Eu mă pregătesc să joc primul meci. Antrenorii vor decide dacă merit să joc în următoarea partidă. Eu voi încerca să mă refac fizic şi psihologic pentru meciul următor.” 

despre Mioveni, echipă împotriva căreia a jucat doar la Arad: „Am văzut meciul la televizor. Între echipele bune din această serie, fiecare greşeală costă. Mioveni nu a avut prea multe ocazii de gol în acel meci, dar ne-a taxat fiecare greşeală. Asta înseamnă să fi o echipă valoroasă. Trebuie să profiţi de orice oportunitate. Mioveni  e o echipă omogenă, a terminat campionatul trecut pe locul 2. E o echipă bună pentru Liga a 2-a. Noi suntem o echipă în construcţie, cu reale şanse la promovare”. 

despre șansele UTA-ei de a evolua la anul în Liga 1: „Dacă ne gândim la condiţiile de antrenament, la condiţiile materiale, oraşul Arad are un semn de întrebare când vine vorba de promovare. Dacă spunem UTA, spunem echipă de tradiţie, care impune respect peste tot. UTA nu se mulţumeşte cu puţin, UTA nu se dă la o parte. Jucătorii au demonstrat că vor să realizeze lucruri frumoase. La început nimeni nu se gândea la promovare. Dar, jocul echipei, punctele acumulate, ne crează speranţa că putem lupta pentru promovare. Avem jucători tineri care îşi doresc performanţa, nu neapărat din punct de vedere material cât sportiv”. 

despre atacanții cu viteză ai adversarilor: „Nu am o viteză debordantă, dar nu am avut probleme deosebite până acum. Singura echipă cee mi-a creat probleme a fost Honved. Avea atacanţi de culoare, foarte iuţi. Ca să scap de necazuri, m-am transferat la Hoved! Acum nu mai am unde să mă transfer, nu-mi rămâne decât să-mi fac datoria”.

despre problemele defensive invocate de Todea și Nagy: „Scopul jocului de fotbal este să câștigăm, nu să nu luăm neapărat goluri. Fiind un joc colectiv și marcând aproape în fiecare meci sau având multe ocazii, e normal să se creeze și unele spații pentru adversari în spate. Ar trebui să analizăm jocul echipei în ansamblu, iar acesta, zic eu, a fost peste așteptări. Poate sunt subiectiv când afirm asta, dar nu cred că avem o problemă în apărare”.

În final, „Sore” și-a permis și o glumă. Întrebat cum se simte mai bătrân chiar decât Cristi Todea, antrenorul său secund și coleg de generație la Romvest, căpitanul UTA-ei a punctat: „Am mai schimbat doi antrenori, pe Anca și Huțan…”









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button