UTA Arad

De ziua UTA-ei, Falcă le oferă porțiuni din gazonul „Francisc Neuman” arădenilor și anunță competiții pentru la anul





Primarul Aradului a ajuns în Calea Aurel Vlaicu, pe locul unde în această vară ar fi trebuit să fie recepționată noua arena „Francisc Neuman”, exact de ziua UTA-ei. Cea mai titrată grupare din Provincie împlinește chiar azi 71 de ani și va primi o casă nouă în 2018. Sau, dacă Federația e înțelegătoare, poate chiar la anul.

„Constructorul e în avans”

Chiar dacă lucrările dirijate dinspre Primărie sunt mult în urmă dacă ar fi să ne luăm după promisiunile din 2012, Gheorghe Falcă a ținut să sublinieze: „Din punct de vedere al graficului de realizare a lucrărilor, constructorul este în avans. Muncitorii au lucrat cu mult spor, se poate observa deja stadiul de executare a tribunelor. Până acum s-au executat structurile la peluza de nord, peluza de sud şi tribuna oficială. În această perioadă se lucrează între zona dintre peluză şi tribuna oficială, iar într-un timp destul de scurt va fi închis întregul inel al stadionului”. După cum se știe, anul trecut, constructorii au întins termenul de finalizare al lucrurilor pentru 2018.

Meciuri în 2017?

Primarul Aradului e optimist și vede posibilitatea ca la anul să se joace pe noua arenă„Sperăm ca în toamna anului 2017 să reuşim să avem o competiţie, fără să facem o recepţie a stadionului. Asta se va putea întâmpla dacă Federaţia Română de Fotbal va face o recepţie parţială. Dacă nu, conform contractului, în anul 2018, stadionul va fi finalizat, recepţionat şi vom putea avea competiţii sportive şi evenimente cultural-artistice de dimensiuni mari”, mai afirmă Falcă.

Bucăți din gazon pentru arădeni

„Astăzi este ziua clubului UTA, împlineşte 71 de ani. Este un club mare al acestei ţări, unul cu care Aradul se mândreşte. Felicitări pentru evoluţia din acest an, pentru ascensiunea pe care o arată. La mulţi ani, UTA!”, a adăugat primul edil, care le și promite fanilor bucăți din legendarul gazon. „Săptămâna aceasta se va tunde gazonul. O să-l parcelăm, probabil în bucăţi de 50/50 de centimetri şi vom dona aceste mici suprafeţe cetăţenilor care iubesc fotbalul, celor care doresc să aibă o amintire din acest stadion şi o amintire cu gazonul pe care s-au jucat atâtea meciuri frumoase ale echipei de fotbal UTA. . Vom aduce, la schimb, covor de iarbă, după ce toate instalaţiile de irigare şi încălzire vor fi montate”.

Cum ar trebui să arate arena „Francisc Neuman” când va fi gata?

Noua arenă va număra 12.584 de locuri. Tribuna oficială și tribuna I vor strânge 2.798 locuri, tribuna a II-a – 3.982 locuri, peluza Nord: 2.902 locuri (suprafață utilă 215,4 mp.), iar peluza Sud: 2.902 locuri (suprafața utilă 510,49 mp). Conform documentaţiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub Tribuna I va  exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar. În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 pentru autocare.

Gradenele vor funcționa ca 4 corpuri de clădire separate. Ele vor fi închise la intrados și vor adăposti toate funcțiile anexe stadionului. Peluza Nord va conține grupuri sanitare și spații anexe cu rol tehnic.  Peluza Sud este structurată la nivelul parterului în două zone distincte, una publică cu grupuri sanitare și spații anexe, și o alta ca zonă privată și spații de cazare. Stadionul va fi dotat și cu tabelă de marcaj, siglă luminoasă și altele.

Un comentariu

  1. Interesant, trei site-uri din Arad au dat acesta stire si toate diferit. Care relateaza exact ce sa spus?

    0
    0
  2. LA MULTI ANI UTA ARAD.Din partea primarului doar bla bla bla.5 ani pentru a construi un stadion cu o capacitate de 12.584 de locuri nu e cam mult.Pai daca era ,,in avans constructorul si au lucrat asa cu spor”trebuia sa fie aproape gata nu cu intarzieri de doi ani.Chiar ne crezi prosti?

    0
    0
  3. Omu e în campanie electorală !Joc de imagine…totuși nu ar fi rău să meargă si in Subcetate să-si facă poze cu dezastrul de acolo ! După Cupa Europei potopul ! Apropo Sport Arad de ce nu mergeți să faceti un reportaj acolo ???

    0
    0
  4. Am mai scris un comentariu si nu l-ati publicat !!!! Mă intrebam retoric de ce nu îsi face poze cu dezastrul din Subcetate si invitam Sport Arad să facă un fotoreportaj acolo !!!

    0
    0
  5. La altii se poate la noi nu, de???? simpu Ghita a stiut ce face de 2 ani ne duce cu zaharelul , iar acum a venit campania si are nevoie de voturi!! degustator domnule primar!!!dece trebuie sa-ti pui interesele tale si nu a celor care te-au votat???? in rest numa bine la toti ARADENII SI LA MULTI ANI BATRANA DOAMNA!

    0
    0
  6. Sunt Albautistul si rog Sportarad sa lase acest mic comentariu pentru,,> dumitru<,, care in comentariul sau din 17.o4/2016 orele 14,10,referitor la Mioveni-UTA 1-2 SCRIE :Miliene ai mentaliate de comunist imputit…cum poti sa gandesti asa..!Auzi ,,dumitre,, eu am fost colonel de politie,nu mi-a fost rusine ca am fost ofiter militian,am terminat facultatea de drept Buc pana in 89,scriu la publicatii precum Unirea,Gandul si rar pe la aradenele Aradon si Special Arad.Iubesc UTA de mic copil,am jucat fotbal, sunt fost conducator de echipa,prin relatiile mele am construit un teren de fotbal si zic ca ma pricep sa apreciez evolutiile fotbalistilor….!Am trecut de 62 ani si am timp berechet si te anunt ca pentru calomnierea mea,s-ar putea sa te actionez in instante ,daca nu-ti ceri public scuze in Sportarad,pana la meciul cu Mediasul!Cu ajutorul Sportarad,usor dau de tine,dar ar fi pacat sa pun si pe altii pe drumuri,dar cand ma pornesc,cam greu ma mai opresc din idei…!Nu stiu cati ani ai, nu prea ai avut educare in cei 7 ani si nu uita vorba romanesca,,gura bate…fundul..!Cred ca il urmez pe COSMIN,care si el a abandonat comentariile,dar si el le facea impartial ! Hai UTA !

    0
    0
    1. tot un comunist jalnic ramai… te mai si mandresti… Nu stiu cine e dumitru, nu ma intereseaza, pe mine m-a dezgustat atitudinea ta. Taci dracului, ca ati tras tara asta cu 50 de ani in urma, de nu o sa ne mai revenim nici dupa 100 de ani de libertate. tu ameninti si vorbesti de calomnie, in loc sa te inchizi intr-un sertar si sa arunci cheia, cum ati facut voi in anii 40-50 cu toate elitele tarii, ultimele elite autentice pe care le-am avut, de la Maniu si Bratienii, la Steinhardt, Noica, M.Vulcanescu si multi altii. eu nu am 62 de ani, dar am destul cat sa stiu si sa nu uit niciodata ce inseamna un militian, putoarea de peste ”proaspat” si de rafturi goale dintr-o alimentara, pumnul in gura, teama de a vorbi, de a face sau simti liber ceva. si am mai simtit ceva citind postarea asta a ta, tovarase, am simtit putoarea lui Nicolschi, Ficior, Enoiu, Visinescu, Carnu, Ciolpan si tuturor celorlalti maestri ai regimului cu care va mandriti, tovarase. celor care ati dat like, nu stiu pt. ce l-ati dat, dar aud in ultima vreme tot mai multi ”nostalgici”fata de comunism, chiar fata de ceausescu. E o reactie tipica in istorie, cand esecul unui sistem democratic duce la imbratisarea ideilor de tip totalitar. Dar nu uitati, coruptia, jaful din astia 25 de ani sunt efecte ale regimului comunist, noi nu avem o societate democratica autentica, justitia a inceput sa functioneze cat de cat de doi ani, iar esecul democratiei de dupa 90 nu face regimul comunist mai putin criminal! ”Cine pierde memoria istoriei risca sa o repete”

      0
      0
  7. primarul nu a venit cu nimic nou, acelasi bla, bla! Daca era baiat destept inaugura stadionul anul acesta si poate asa era o lovitura de imagine pt el, dar asa nici cei mai mari fani ai lui nu-l voteaza! Nu mai merge cu promisiuni, asfaltari inainte de alegeri si astfel de mijloace josnice!
    In legatura cu informatile aparute despre stadion, hotelul va fi la tribuna I, nu la peluza Sud! Credeam ca toata lumea stie ca proiectul s-a schimbat, a aparut ultima varianta de ceva timp pe internet, e postat si pe youtube!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button