UTA Arad

Pustai: „Rezultat echitabil între cele mai bune echipe ale seriei”





Chiar dacă a interupt seria victoriilor, Mediașul nici nu a cunoscut gustul înfrângerii la Arad. Totul s-a decis la mijlocul primei reprize, când Man i-a răspuns lui Zaharia pentru o remiză, totuși, pozitivă țiând cont de faptul că Mioveniul a plecat neînvinsă de la Târgoviște.

Cristian Pustai a afișat o mimică mulțumită și chiar relaxată la finalul unei partide cu aer de derby. „A fost un meci frumos între cele mai bune două echipe ale seriei, recomandate – de altfel – și de poziția din clasament. Au fost situații de-o parte și de alta, până la urmă rezultatul e echitabil. Am întâlnit o formație compactă și agresivă mai ales pe axul central și cu un joc bun pe benzi, cu Strătilă având de cele mai multe ori acțiuni în profunzime, iar Copil care intra mai mereu în centru. Din păcate, nu am putut să gestionăm avantajul luat pe tabelă, am primit destul de repede golul de 1-1, așa că a trebuit să mai riscăm pentru cel puțin încă o reușită. Am forțat puțin după pauză, am făcut schimbări ofensive, dar în afara de ocazia lui Buziuc nu am pus mari probleme. Însă, la fel de adevărat este că nici UTA nu a fost periculoasă, exceptând ultima fază când puteau câștiga. Dar, repet, per ansamblu, rezultatul e echitabil”, a precizat tehnicianul medieșenilor.

„Profesorul” și-a motivate și alegerile tactice. „Am început cu doi închizători cu talie, fiindcă știam că UTA e periculoasă la fazele fixe. I-am blocat bine azi și, mai mult, am marcat noi odată dintr-o astfel de fază și mai creat și alte pericole. Îmi doream mult să nu primim gol azi, căci luasem în fiecare meci din play-off, dar nu am reușit. Asta e, atât noi cât și UTA continuăm să luptăm pentru Liga 1, probabil meciul retur de la Mediaș va conta pentru primul loc, vom vedea..”

În fine, Cristi Pustai a caracterizat și prestația arădeanului Gavra, care declarase înainte de meci că-și dorește enorm să marcheze contra UTA-ei:. „I-am spus toată săptămâna să nu se gândească neapărat la asta că nu-I iese, dar, pe de altă parte, nici nu a avut multe mingi utile. Dar, Cristi rămâne principalul nostru om de gol, un atacant valoros”.

FOTO: Viorel Musca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button