UTA Arad

Tănase: „Ca motoare ale echipei ni se cere mereu să recuperăm mingi și să inițiem atacuri rapide”





Prin natura postului, mijlocașii centrali parcurg de obicei cei mai mulți kilometri pe parcursul unei partide. Nu degeaba Marius Chindriș și mai nou Ionuț Tănase sunt printre primii la testele de rezistență, iar performanețele lor se văd cu ochiul liber pe gazon.

În meciul împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, cei doi utiști au dat mereu tonul pressingului asupra fotbaliștilor de construcție adverși care căutau să urce mereu cu mingea în jumătatea de teren adversă. E adevărtat, ambii au făcut și destule faulturi, însă acestea au fost binevenite la 40-50 de metri de buturile lui Miron. „Domnul antrenor ne cere meci de meci să fim agresivi la mijlocul terenului, să recuperăm mingea și să jucăm rapid pentru a ataca poarta adversă. Asta a vrut și azi (n.a. sâmbătă) de la noi, sper că ne-am achitat de sarcini. Eu și Chindriș suntem, practic, motorul echipei, încercăm să susținem atât apărarea cât și atacul”, spune „închizătorul” de 18 ani, care cel puțin deocamdată, a câștigat lupta pentru titularizare cu Jorza tocmai datorită capacității de efort sporite, dar și a siguranței în joc pe care o capătă de la un meci la altul.

După accidentarea lui Gligor și trecere lui Manea în centrul defensivei, Tănase a trecut fundaș dreapta și a făcut cu bine față provocării. „Nu fac mofturi, joc unde e nevoie de mine. Am încercat să o fac cât mai bine și să îmi aduc aportul pentru un rezultat pozitiv. Mari probleme nu am avut, poate și pentru că nu am prins mai mult de zece minute acolo. Dar, pe de altă parte, nici adversarul nu ne-a pus per ansamblu mari probleme. Sincer să fiu, Mediașul nu a fost cea mai bună echipă cu care am jucat în play-off, cred că cei de la Chindia au sunte peste ei”, mai susține tânărul utist.

În fine, „Tase” încearcă să elimine presiunea din tabăra arădeană pentru meciurile ce urmează: „ Noi încercăm să jucăm meci de meci la victorie, fără a ne propune neapărat să promovăm. Obiectivul nostru a fost să ajungem în play-off și l-am atins cu brio. Acum vom vedea ce va fi până la sfârșit”.

La finalul partidei, Nagy a vorbit despre perechea sa de mijlocași centrali. „Benzile noastre, Strătilă și Copil, astăzi (n.a. sâmbătă), contribuie mult pe faza de construcție, duc multe baloane în față și le este greu să se retragă tot timpul. De aceea, îi avem pe cei doi la mijloc, pentru a ține adversarul departe de poarta noastră. Știm că se consumă, că fac o treabă grea, iar azi (n.a. sâmbătă) au rămas și ei fără benzină spre final, ca – de fapt – și restul echipei. Era greu să fim foarte proaspeți după ce am jucat miercuri seară la Târgoviște pe o ploaie torențială, iar sâmbătă o vreme cu soare. Dar, nu am emoții cu ei, știu că dau totul de fiecare dată, evoluează cu dezinvoltură, pun piciorul și au și personalitate”, a punctat antrenorul principal al „alb-roșiilor”.

Un comentariu

  1. Bravo Tanase si felicitari tie si tuturor baietilor pt. ardoarea si ambitia de care dati dovada pe teren. Cu putina sansa puteati castiga meciul la ultima faza a meciului. Meciul viitor de la Baia Mare, imi doresc mult sa va luati revansa de la acel 2-0 pt. ei. Va doresc mult succes sa invengeti la Baia Mare. UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. UTA v-a promova anul acesta, echipa este din ce in ce mai „rea” musca cand nu te astepti si lasa durere in urma (ex. Mioveni, Tirgo si chiarMedias). Are personalitate, felicitari Tucudean, Meszar si Roly!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button