Liga a 2-a

Baia Mare scoasă defintiv din lupta pentru promovare de o depunctare a FRF-ului





Problemele financiare de la FCM Baia Mare, restanţele faţă de actualii şi foştii jucători au început să-i coste acolo unde-i arde cele mai rău. Nenumăratele litigii pe care clubul maramureşean din Liga 2 le are la FRF i-au adus începând de marţi prima depunctare în campionat. Datoriile faţă de jucătorii Marius Hodor şi Vasile Gherman i-au adus clubului din play-off-ul Seriei a II-a o penalizare de patru puncte şi interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar. Astfel, FCM are în acest moment mai puţine puncte decât avea atunci când intra în play-off.

FCM Baia Mare începea play-off-ul cu 17 puncte, iar în primele patru etape din acest turneu a înregistrat trei înfrângeri şi o victorie. Cele trei puncte câştigate marţi la Braşov nici n-au mai contat, deoarece în birourile de la FRF se decidea ca echipa din Maramureş să fie depunctată cu patru puncte. Astfel, în acest moment, FCM are în clasament doar 16 puncte, iar depunctările vor continua dată litigiile nu vor fi stinse. În cele din urmă se poate ajunge chiar la excluderea din campionat, aşa cum a fost cazul echipelor FC Caransebeş şi Cetatea Târgu Neamţ în acest sezon.

În iarnă, atunci când mare parte dintre jucătorii aflaţi în lot decideau să îşi ceară drepturile la FRF, conducerea clubului a hotărât să îi dea afară sau să ajungă la o înţelegere cu ei, în sensul de a-i lăsa liberi de contract în schimbul banilor pe care îi aveau de primit. Vlad Potecu, Mădălin Popa, Dănuţ Ivănică, Ionuţ Bratimă, Radu Leonte, Dragoş Ganea şi Cătălin Savin au fost jucătorii care în iarnă s-au despărţit de FCM.

În acest moment, FCM Baia Mare are litigii cu Marius Hodor, Dragoş Ganea, Vasile Gherman şi Octavian Ormenişan.

Clasamentul actual al play-off-ului Seriei a II-a:

1.     Gaz Metan Mediaş     4     3     1     0     9-4     31 pct.
2.     UTA Bătrâna Doamnă     4     2     2     0     7-4     28
3.     Chindia Târgovişte     4     1     2     1     6-5     25
4.     FC Braşov     4     1     0     3     7-11     22
5.     CS Mioveni     4     1     1     2     4-6     21
6.     FCM Baia Mare*     4     1     0     3     6-9     16
*penalizată cu 4 puncte de Comisia de Disciplină a FRF.

liga2.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button