UTA Arad

Utiștii pun „tunurile” pe Baia Mare pentru un succes ce lipsește de 7 ani, dar mai ales pentru 3 puncte imense în economia promovării





De mâine, se intră în partea a doua a play-offului ligii secunde, iar echipa fanion a Aradului e implicată serios în lupta pentru promovare. UTA are șanse mari la ocuparea oricărei poziții din primele două și pare a fi avantajată și de program. „Alb-roșii” dispută trei dintre cele cinci partide rămase pe teren propriu, unde s-a descurcat foarte bine în acest sezon și o ultimă deplasare la Brașov, o formație ce intră în derivă de la o săptămână la alta. Însă, orice calcule despre ceea ce va urma depind de rezultatul de mâine.

Nagy: „Baia Mare, la fel de motivați și în retur”

Odată arhivat meciul cu scântei de săptămâna trecută, utiștii sunt obligați să-și ia revanșa pentru cele trei puncte puse în joc. În schimb, moroșenii și-au pierdut toate șansele de promovare, însă Roland Nagy avertizează: „Am mai spus şi la pregătirea jocului de la Baia Mare. Ei a vrut să demonstreze că în cazul în care lucrurile erau normale aveau şanse mari să promoveze. În schimb, acum, nu mai au nimic de pierdut. În plus, știu sentimentul când eşti penalizat, căci am trecut și eu prin asta în urmă cu ceva ani (n.a. în sezonul 2010-2011 UTA a fost penalizată cu 12 puncte). Au echipă cu fotbaliști experimentaţi, care vor să facă performanţă și care joacă pentru fotbal şi atât. Vor veni la fel de motivaţi, vor veni să joace, să-şi facă treaba cât mai bine. Sunt convins că aşa ar proceda cu orice echipă. A revenit antrenorul, poate au fost acţiuni premeditate, nu mai contează. Noi trebuie să ne vedem de joc, să luăm trei puncte şi să ne agăţăm acolo, sus”. În ciuda problemelor de arbitraj, antrenorul utist a ținut să sublinieze că îl bucură reacția echipei sale pentru un 2-2 final.

 „Presiunea la UTA”

Este clar că, vrând nevrând, Baia Mare a devenit un fel de „bestia nerra” pentru arădeni. Probabil, de acest ascendent moral vor încerca să profite și mâine formația din „Dealul Florilor”. „Va fi un meci fără presiune din partea noastră, presiunea va fi la ei. Noi vom juca relaxat şi eu zic că o să câştigăm”, spunea Paul Păcurar imediat după confruntarea de la Baia Mare.  Mijlocașul e, oricum, suspendat pentru partida de mâine.  „O să fie un meci dificil şi acolo, mai ales după ce s-a întâmplat sâmbătă, şi cred eu că o să plecăm neînvinşi de acolo”, a completat fundaşul Marian Buşu.

Zece absențe – trei la UTA, șapte la băimăreni

Partida de pe „Motorul” va fi văduvită de prezența a nu mai puțin de zece jucători din cele două loturi. În primul rând, există câte un jucător suspendat în ambele tabere după eliminările din Sâmbăta Mare: Strătilă la UTA și Păcurar la Baia Mare. Vine apoi lista fotbaliștilor accidentați și anume arădenii Gligor și Filaret, respectiv:  Balaure, Daminuţă, E. Dică, Giurgiu, D. Munteanu şi Sbârcea. „Va fi foarte greu și asta și prin prisma problemelor de lot. Am avut cinci accidentaţi şi după meciul de sâmbătă avem un jucător suspendat şi unul accidentat, respective Giurgiu. Deci o să fim fără şapte jucători din lotul pe care îl avem.  Așa cum suntem, sperăm să facem un joc foarte bun şi doar asta mă interesează în acest moment. Vrem să practicăm un fotbal de calitate”, a precizat Dorin Toma, antrenorul celor de la FC Baia Mare.

Apel la bunăvionța arădenilor

Afluența de public se anunță mare și mâine dimineață pe arena din Aradul Nou. Probabil, se va trece din nou de pragul de 1000 de spectatori, drept pentru care directorul general, Codru Grădinariu a venut cu următoarea precizare: „Ca să evităm incidentele de la meciul cu Mediaşul din cauza capacităţii stadionului, aş face un apel la arădeno să vină din timp la stadion. Biletele se vor comercializa doar la căsuțele de la intrarea pe teren în dimineața jocului”.

Victorie și pentru Domide

La împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, Flavius Domide va fi aniversat de clubul în slujba căruia a stat marea parte a carierei sale. Mâine, înaintea meciului UTA – FCM Baia Mare are loc o mică festivitate dedicată marelui fotbalist, apoi, de la ora 14,00, acțiunea se mută în Sala Ferdinand din Palatul Administrativ. Sunt invitați de calibru fantastic. „A a avut o influenţă în cariera mea. M-a urmărit şi m-a luat de la Motorul la UTA. Alţi doi oameni cărora le sunt recunoscător sunt domnii Kocsis şi Marius Demian. Îmi face o mare plăcere când mă întâlnesc cu aceşti domni. Să le dea Dumnezeu sănătate şi să îi facem o bucurie lui nea’ Gigi sâmbătă”, a ținut să menționeze Roland Nagy, antrenorul „Bătrânei Doamne”

Formații probabile:

UTA: Miron – Polgar, Manea, Botiș, Burlă – Copil, Chindriș, Tănase, Hlistei – Man, Curtuiuș.

FC Baia Mare: Bota – Duruș, Fl. Ilie, Oltean, Bușu – Ignea, Codoban – Vasilache, Sârbu, V. Pop – Jurj.

Arbitri: Robert Avram – Romică Bîrdeș (ambii din Pitești), Ferencz Tunyiogi (Zalău). Rezervă: Szabolcs Kovacs

Observatori FRF: Ștefan Szilaghi (Satu Mare), Viorel Lolea (Reșița)

Și de această dată, meciul va putea fi urmărit în format live-text pe sportarad.ro.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button