UTA Arad

„Roșcovanul”, sârbătorit prin vorbe și cuvinte așternute în cartea: „Flavius Domide – copilul teribil al fotbalului arădean”.





Sala „Regele Ferdinand” de la Primăria Municipiului Arad a fost arhiplină astăzi, începând cu orele 14,00. Motivul este unul inedit: copilul teribil al fotbalului arădean, Flavius Domide, a fost sărbătorit de autorităţi, microbişti, colegi de generaţie şi ziarişti chiar la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani.

Tot cu această ocazie, Ionel Costin şi Radu Romanescu au lansat o carte dedicată sărbătoritului, carte intitulată chiar aşa: „Flavius Domide – copilul teribil al fotbalului arădean”. Volumul a fost prezentat de colegul nostru, publicistul şi scriitorul Petre Don. Acesta a făcut o incursiune prin amintiri, evocându-l cu multă căldură pe „Roșcovan” şi depănând amintiri comune. De asemenea, oratorul a scos în evidenţă efortul lui Ionel Costin şi a lui Radu Romanescu pentru realizarea acestei cărţi, cunoscându-se faptul că lui Flavius Domide nu-i face prea mare plăcere să se vorbească despre el, modestia sa fiind proverbială.

Ca un fapt insolit, profitând de prezenţa la eveniment a primarului Gheorghe Falcă, Don a propus ca Primăria ia în calcul finațarea unei statui pentru Flavius Domide, arădeanul care și-a făcut cunoscut orașul din Europa până în Lumea Nouă – Mexic. Propunerea colegului nostru a fost aprobată şi întărită de cei din sală cu ropote de aplauze. Despre Flavius Domide au mai vorbit Radu Romanescu şi Ionel Costin, autorii cărţii.

În partea a doua a manifestării dedicate sărbătoririi marelui fotbalist au luat cuvântul foştii lui colegi din epoca de glorie a Bătrânei Doamne şi oficialităţi. Astfel, l-au omagiat în cuvinte alese, pline de căldură şi respect: Gyuri Vaczi, preşedintele Old Boys UTA (care a scris şi prefaţa cărţii), Nicolae Pantea, Emeric Dembrovschi, Ioan Igna, Pavel Popovici, Gabi Biro, Mircea Axente, Viorel Sima, Dorel Cura, Mihai Ţârlea, Ovidiu Moşneag – consilier şi Codru Grădinariu – director general al Clubului UTA.

În final a luat cuvântul Gheorghe Falcă primarul Aradului, care a propus ca lui Flavius Domide să i se acorde cu prioritate titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Arad.

A urmat o sesiune de autografe, în care Flavius Domide a fost principalul personaj, alături de autorii cărţii. În final, toţi cei prezenţi au primit din mâna lui Flavius Domide şi a primarului Gheorghe Falcă un eşantion omologat din celebrul gazon al Bătrânei Doamne, gazon adus de baronul Francisc Neuman chiar din Anglia. Seara l-a prins pe Flavius Domide şi pe invitaţii săi la un pahar de vin alb sau roşu, culorile clubului UTA. 

Dan Patriu

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button