Fotbal judetean

Încălzire pentru „meciul de gală”: Unirea Sântana – Păulişana Păuliş 4-0





Venind după remiza albă de la Lipova şi privind spre disputa decisivă cu Lunca Teuz Cermei de peste o săptămână, trupa lui Dinu Donca avea o misiune aparent dificilă în faţa echipei lui Dănuţ Miţiţi. Lipsită şi de aportul lui Capătă, nerefăcut după o accidentare suferită etapa precedentă și cel al „barometrului” Vuin (suspendat), Sântana a încercat să facă un joc cât mai precis, pentru a-şi îndeplini obiectivul: punctele care să-i permită să joace cu trofeul pe masă duminica viitoare.

Gazdele au primit un penalty în minutul 9, Peia asumându-şi răspunderea executării. În prima fază Defert a reuşit să respingă, dar balonul a ajuns tot la jucătorul celor de la Sântana, care a împins mingea în plasă. Gazdele au continuat cu un joc de posesie şi a reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj în minutul 34, când Claudiu Popa a înscris cu un şut din interiorul careului în plasa laterală. A urmat o bună perioadă fără faze spectaculoase, dar Unirea a mai punctat de două ori spre finalul confruntării. Mai întâi, surpriza plăcută a sezonului, Mădălin Josan, a punctat cu un şut în vinclu din afara careului. Marcă înregistrată, deja, iar cireaşa pe tort a fost aşezată de Varga, care a reluat cu capul o centrare de pe partea stângă.

Scor final 4-0 pentru Sântana, care de acum se gândește la ciocnirea cu Cermeiul. „Am dorit să facem un joc economicos, la capătul căruia să obţinem victoria, fără alte accidentări sau suspendări datorate cartonaşelor galbene sau roşii. De cinci etape jucăm de fiecare dată fără cel puţin doi jucători de bază, acum am avut chiar trei, Vuin fiind suspendat, Capătă accidentat iar Martin a avut probleme personale de rezolvat. Capătă a primit un repaus de zece zile de la medic după meciul cu Lipova, nu se pune problema că l-am menajat. Ca dovadă a faptului că ne-am propus un joc economicos e şi faptul că ultimele două goluri le-am marcat doar spre final. Sigur, ne-a ajutat mult şi faptul că am reuşit să deschidem repede scorul şi totul a fost bine, dar nu se poate spune că am avut un meci uşor. Nu vom modifica numărul de antrenamente din această săptămână, doar vom modifica puţin pentru că jucăm duminică, nu sâmbătă cum eram obişnuiţi până acum. Mă bucur pentru echipa mea că am ajuns să jucăm meciul de gală pentru titlul de campionă, aşa cum se întâmplă şi la box de exemplu. Sper să îl recuperăm şi pe Capătă şi să putem alinia cel mai bun posibil prim unsprezece”, ne-a declarat Dinu Donca, antrenorul celor de la Sântana.

Formații:

Unirea Sântana: Csurka – Paven (Toader), Brozbic, Peia, Lanţoş (Varga) – Topac (Al. Ginghină), Mateiu, Josan – Cos. Popa, Stanciu (Bud),  Cl. Popa.

Păulişana Păuliş: Defert – E. Calancea, Mariş, Culda, Ambruş – Marc, C. Gîlcă, Miţiţi (Belei), Stoian (Gugeanu) –  Bruţ (Sarvici), Itu (Jurj).

Arbitri: Loredan Bogdan – Paul Ardelean, Sergiu Cîrmaci.

Observatori AJF: Răzvan Cadar, Gheorghe Sfăt









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button