Fotbal judetean

Campionii își vor apăra trofeul: Progresul Pecica – Șoimii Lipova 1-2





Lipovanii s-au revanșat după cele două insuccese stagionale (2-0 în campionat și 3-1 în Supercupă) la momentul potrivit, când e vorba despre un trofeu, practic singurul obiectiv palpabil pentru ambele combatante.

„Șoimii” au fost mult mai conectați la miza meciului, drept dovadă că au marcat încă din minutul 2. Borteș a pătruns din dreapta și a marcat cu stângul la colțul lung. Patru minute mai târziu, diferența se putea majora dacă Șulumberchean nu ar fi tratat superficial  o situație de singur cu portarul. Și, în loc de 2-0 s-a făcut 1-1, dar nu înainte ca Denuț să-și lase echipa în zece după o intrare dură la Răzvan Fritea (min. 27). În minutul 35, Vali Fritea a centrat de pe stânga, iar Peii a marcat cu capul de pe colțul lung. A fost rândul Progresului să rateze o șansă imensă pentru golul doi, dar același Codrin Peii, scăpat singur spre poartă, a tras telefonat în brațele lui Trifoi.

În inferioritate numerică, „șoimii” au fost nevoiți să adopte o tactică defensivă, cu o apărare atentă pe două linii și să acționeze mai ales pe contraatac. Însă, fazele clare de gol le-au lipsit oamenilor lui Ciba, cu excepția reluării cu capul peste poartă a lui Burian din numai 6 metri, după centrarea lui Moldovan. Iar la o fază fixă, ce nu anunța nimic, s-a produs și întoarcerea de scor. Sergiu Popa a trimis o parabolă de la peste 30 de metri lateral stânga, iar Rus s-a lăsat surprins, mingea intrând sub transversală. Degeaba pecicanii au forțat cu toate liniile, căci pericolul nu a mai. Poate doar Moldovan l-a întrebuințat serios pe Trifoi cu un șut de la distanță.

S-a terminat 1-2, iar lipovanii își vor apăra trofeul în fața celor de la Crișul Chișineu Criș. „Am avut o cu totul altă atitudine față de multe meciuri din acest retur. Când avem o miză reală, parcă ne mobilizăm altfel, am format un grup unit azi, ce a muncit enorm pentru victorie. Misiunea a fost cu atât mai grea cu cât am evoluat în zece oameni de la mijlocul primei reprize, dar jucătorii au răspuns excelent la noile sarcini trasate. Practic, am făcut cel mai bun meci din acest sezon din punct de vedere tactic. La felul cum ne-am agățat de fiecare minge în fața unei formații ce ne-a bătut de două ori în acest sezon eu zic că merităm fără doar și poate această calificare”, a punctat Flavius Sabău, antrenorul Lipovei.

Curios este că și Lucian Ciba a fost destul de mulțumit de atitudinea și determinarea majorității jucătorilor săi, dar: „Din cauza a doi-trei a trebuit să ne recunoaștem învinși. Față de partida cu Felnacul, cu excepțiile de rigoare, băieții au avut o altă motivație și dorință de victorie. Din păcate, am ratat câteva ocazii bune și am luat un gol de la Cetatea Șiriei, nepermis nici la competițiile școlare. Sunt dezamăgit de rezultat, fiindcă noi am controlat aproape tot jocul. Dacă Peii marca pentru 1-2 la acea ocazie mare din prima repriză, nu cred că adversarul ar mai fi revenit în 10 contra 11”, a declarat și Lucian Ciba.

Formații:

Pecica: Rus  – Vasilca (57 Er. Wild), Gabor, Ew. Wild, V. Fritea (57 Moldovan) – Ponta, Arsene, R. Fritea, Gherghel – Burian (74 Trif), Peii.

Lipova: Trifoi – Pantea, Pașcu, Blănaru, Denuț – Tomuț – Borteș (83 R. Popa), S. Popa, Filimon, Șulumberchean (28 Moisă) – Vasinc (89 Balint).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Sebastian Pantea, Andreas Junger. Observatori AJF: Răzvan și Ovidiu Coman

***

În cealaltă semifinală, disputată la Ineu, Crișul Chișineu Criș a trecut cu 2-1 de o formație plină de rezerve a celor de la Lunca Teuz Cermei. Golurile au fost marcate de Deloreanu și Modan, respectiv Ghergar.









Un comentariu

  1. Felicitari, soimilor! Asta da atitudine si daruire!!! Asteptam cupa la Lipova, pentru al doilea an consecutiv!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button