Fotbal judetean

Răzbunare la fotbal pe apă: Șoimii Lipova – Progresul Pecica   1-2





Fiindcă tocmai ce se întâlniseră în semifinalele Cupei, cele două formații aveau planuri mari și pentru disputa de campionat. Lipovanii își doreau să confirme rezultatul bun de miercuri și să egaleze raportul victoriilor stagionale la 2, în timp ce pecicanii și-au propus să demonstreze că înfrângerea din Cupă a fost nemeritată.

Din păcate, nu au existat condiții normale de joc, în condițiile în care terenul din Lipova a avut de suferit de pe urma precipitațiilor abundente căzute în ultimul timp, dar și la ora partidei. S-a jucat un fel de fotbal pe apă, sport la care trupa vizitatoare s-a comportat mai bine. „Eu zic că suntem echipa mai bună, iar miercuri am pierdut nemeritat. Astăzi, chiar dacă nu s-a putut juca fotbal, determinarea noastră superioară a făcut diferența. Le-am atras atenția băieților că avem de luat o revanșă și nu neapărat în faț adversarilor, cât mai degrabă în fața noastră. Nu am avut atitudinea corectă în Cupă, în schimb, azi, a fost altceva. Ne-am bătut pentru fiecare minge și am făcut-o la propriu la cât de greu controlai balonul în apa adunată pe teren. A fost mai degrabă un joc de polo, la care – se pare – noi ne-am adaptat ceva mai bine”, a precizat Lucian Ciba, antrenorul Progresului Pecica.

Evenimentele importante s-au petrecut spre finalul partidei. Gabor a fost cel care a modificat pentru prima oară tabela, marcând cu capul la cornerul bătut de Gherghel. La o centrare de pe dreapta, Erich Wild a pus greșit capul și și-a trimis balonul în proprie poartă pentru 1-1. Era minutul 74, dar 6 minute mai târziu, Progresul a trecut din nou în avantaj. Codrin Peii (foto) a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea ducându-se aproape de vinclu la colțul scurt.  Gazdele nu au mai avut puterea să revină, iar Pecica bate la porțile podiumului Ligii a IV-a.

Formații:

Lipova: Trifoi – E. Pantea, Pașcu, Moisă, R. Popa – Tomuț (90 Simion) – Borteș, S. Popa, Filimon, Șulumberchean (81 Balint) – Vasinc

Pecica: Grozav – Er. Wild, Gabor, Ew. Wild, Ponta – Moldovan (54 Cotuna), Vasilca, R. Fritea, Gherghel – Peii (90+1 Trif), Burian.

Arbitri: Tudor Jurcă – Silviu Mocanu, Andreeas Junger. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Ovidiu Coman









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button