UTA Arad

Mara recunoaște: „E meritul întregii echipe pentru trofeul de cel mai bun portar al finalei”





Echipa fanion a Aradului a închis paranteza suucesului din finala Cupei României Elite prin prezența lui Sebastian Mara la conferința de presă de ce precede deplasarea „alb-roșiilor” la Brașov. Al treilea goalkeeeper al UTA-ei, integralist în toate cele patru confruntări ce au dus la câștigarea trofeului, a ținut să precizeze următoarele: „Dincolo de victoria echipei, e și o mulțumire personală. Am readus un trofeu după mult timp la UTA, mai ales că eu sunt obișnuit, fiind la al doilea”.

Fotbalistul de 18 se referă la titlul de cel mai bun portar luat în 2009, când – însă – arădenii au pierdut cu 4-0 finala națională disputată în fața Academiei Gheorghe Hagi. Revenind la victoria de la Deva în compania lui ACS Poli Timișoara, la final, pe lângă trofeul cuvenit echipei, s-au mai dat și două distincții. Dennis Man a fost desemnat cel mai tehnic jucător al finalei, iar Sebastian Mara, cel mai bun portar. „Trebuie să recunosc că nu am avut foarte mult de lucru. Poate, m-am remarcat la două-trei intervenții, dar în rest le mulțumesc colegilor din fața mea că nu am fost prea expus. De fapt, e meritul întregii echipe pentru titlul meu de cel mai bun portar”, a adăugat tânărul utist.

Chiar dacă încă nu a debutat încă la prima echipă în Liga a 2-a, Mara consideră că are tot timpul din lume să se impună în fața goal-keeperilor mai experimentați. „Nu-mi rămâne decât să muncesc, să mă antrenez la maxim și va veni și rândul meu. Iar atunci, trebuie să fiu la înălțime și să nu mai ies din poartă, dacă se poate. Portarii au și avantajul că pot evolua la un nivel bun și la 40 de ani, așa că nimeni nu fuge după mine”, a mai spus apărătorul UTA-ei Under 19.

Din partea staffului tehnic al primei echipe, Cristian Todea a ținut să-i felicite și el pe câștigătorii Cupei. „Cu toții ne bucurăm pentru performanța lor, mai ales că ea vine să încununeze o muncă de care nici noi nu suntem străini. Câțiva dintre jucătorii ce au câștigat acest trofeu au fost sau sunt la antrenamentele echipei mari și știm exact ceea ce pot. Pe de altă parte, țin să le transmit că de acum vor fi priviți cu alți ochi, așteptările de la ei vor fi și mai mari, iar dacă nu rămân modești și nu muncesc ca și până acum riscă să rămână doar cu această Cupă”, a punctat antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button