UTA Arad

Bumbac, față în față cu trecutul utist: „Cea mai puternică echipă și cel mai titrat club la care am evoluat vreodată, suporterii sunt unul dintre atuurile Aradului”





Pentru a ajunge în „finala” pentru Liga 1 cu Voluntariul, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc va trebui să treacă de Dunărea Călărași în dublă manșă. Primul meci are loc chiar mâine, începând cu ora 18, pe malul Dunării, acolo unde Adrian Mihalcea gândește o defensivă cu ex. utistul Constantin Bumbac în centrul ei.

Masivul fotbalist a jucat în „alb-roșu” în stagiunea 2007-2008 de Liga 1, când a fost antrenat pe rând de Marius Lăcătuș (care îl avea ca secund pe Roland Nagy), Marin Barbu, Gabi Stan și pentru o foarte scurtă perioadă de timp Nagy ca și „principal”.  A fost coleg de echipă cu Cristi Todea, iar după plecarea din Calea Aurel Vlaicu, fiind „blocat” trei luni de zile la Gloria, i-a cunoscut pe Copil, Manea, Filaret și Chindriș. „Pot să afirm cu toată certitudinea că acea echipă a UTA-ei a fost cea mai puternică în care am evoluat vreodată. Și, bineînțeles, cel mai titrat club. Îi aveam colegi pe Huțan, Miu, Chiriță, Chița, Hora, Todea, Florin Dan, Bălțoi sau Oprița,  era multă calitate și experiență la Arad atunci. Eu aveam numai 23 de ani, veneam de la CFR Timișoara, am avut ce învăța de la ei. Nu am evoluat prea mult, de fapt am fost folosit de abia în retur, când echipa își diminuase șansele de salvare. E mare păcat că UTA a retrogradat atunci și că au rămas în urmă toate acele datorii, care m-au afectat personal. Țin minte că am fost pus sub sechestru ca și bun al clubului și am fost nevoit să rămân la Arad, la Gloria. Apoi, am plecat la Alba Iulia și am promovat în Liga 1”. Despre perioada scurtă petrecută ca și elev al lui Roland Nagy, fotbalistul a adăugat: „Era la începutul carierei sale, era un antrenor tânăr și ca toți antrenorii tineri era foarte apropiat de jucători”.

Bumbac a vorbit la superlativ și despre fanii arădeni. „Mi-a amintesc foarte atașați de echipă și sunt convins că au rămas așa. I-am văzut recent și la TV, la un meci de pe teren propriu și e clar că suporterii au rămas unul dintre atuurile Aradului. Dar, avem și noi fani pasionați, chiar dacă e clar că Dunărea Călărași nu e obișnuită cu performanețele istorice ale UTA-ei. Atmosfera va fi frumoasă pe ambele stadioane, șansele de calificare fiind, după părerea mea, împărțite egal”, a adăugat fundașul de 1,92 de metri, care îi compară pe fanii „alb-roșilor” cu cei ai Rapidului, cu care s-au familiarizat în cele patru jocuri din acest sezon.

Stabilit la Constanța, Constantin Bumbac are marea dorință a de mai juca odată în Liga 1 în tricoul Dunării Călărași. „Avem o șansă mare să promovăm, deși suntem conștienți că atât UTA, cât mai ales Voluntariul, vor fi greu de bătut. Dar, dacă am ajuns până aici și am demonstrat de ceea ce suntem în stare, suntem datori să încercăm să ajungem în Liga 1. Oricum, le doresc multă baftă și celor de la UTA, sunt convins că mai repede sau mai târziu, vor ajunge din nou acolo unde le este locul”, a încheiat adversarul de mâine al atacanților utiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button