UTA Arad

Mihalcea: „În astfel de meciuri există energii nebănuite care te fac să treci peste oboseala fizică sau psihică”





UTA și Dunărea Călărași se vor afla față în față în primul baraj de promovare în Liga 1. Câștigătoarea se va „ciocni” apoi de FC Voluntari, însă, până una alta, bătălia e pe muchie de cuțit în meciurile de mâine și sâmbătă. Iată ceea ce a avut de spus Adrian Mihalcea, antrenorul călășenilor într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului afcdunarea-calarasi.ro.

– Urmează meciurile de baraj, cele cu UTA  sancțiunea Rapidului fiind până la urmă anulată de către FRF. Nu mai comentăm asta. Ce părere aveți despre formația arădeană?

– E o echipă ca și noi nou promovată anul trecut în Liga a 2-a, o echipă care are în componență jucători destul de experimentați, mă refer la Botiș, la Strătila plus Copil, jucători care au prezențe și în prima divizie din România, o necunoscută pentru noi și datorită faptului că joacă în cealaltă serie. Ca și șanse nu aș vrea să vorbesc, este vorba totuși de un baraj, jucăm într-un campionat împreună și atunci se schimbă puțin datele problemei. Trebuie să gândim o strategie perfectă pentru cele două jocuri, care ne-ar duce mai aproape de promovarea în prima ligă.

– Aveți probleme de efectiv?

– Probleme de lot nu avem. Tot lotul este valid mai puțin Vînă, care este de o perioadă mai lungă indisponibil. E îmbucurător faptul că nu avem astfel de probleme. Voi încerca să găsesc cea mai bună formulă pentru meciul acesta. Repet, este vorba de un baraj și trebuie să gândim foarte bine ambele jocuri, dar mult mai important este jocul de miercuri. Trebuie să îi readuc pe băieți la nivelul optim fizic și mental. Acum sincer, e destul de greu să stai așa într-o presiune, o presiune în plus pentru noi. Îi depunctează, nu-i depunctează pe cei de la Rapid și atunci dacă ei vor înțelege că șansele noastre sunt la fel ca si până acum, eu zic că vom reuși să ne impunem.

– Unde v-ați fi dorit să jucăm primul meci? La Călărași sau la Arad?

– Mi-am dorit să jucăm primul meci la noi și datorită distanței. Și atunci să facem un drum de două zile după un meci destul de dificil sâmbătă, ar fi îngreunat și mai mult situația. Dar oricum mă gândesc că în astfel de meciuri există, zic eu, energii nebănuite care te fac să treci peste oboseala fizică sau psihică.

– De data asta, se joacă cu spectatori. Care este mesajul dumneavoastră pentru suporteri, bănuiesc că vor fi prezenți în număr foarte mare miercuri seara.

– Mi-a părut rău de fiecare dată când am jucat fără spectatori. Nu e normal și știu, am început să-i cunosc pe cei din Călărași, sunt foarte atașați de echipă. Îi astept ca de fiecare dată sau mai mult ca niciodată aproape de noi pentru că sunt momente în care într-adevăr te pot împinge de la spate. Vrem să le oferim o victorie, și mai mult o calificare, dar în același timp îi rog să se unească și să vină în număr cât mai mare la stadion, la meciul de miercuri.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button