UTA Arad

Nagy, în lacrimi în fața suporterilor și jucătorilor: „Orice e posibil, chiar și cu mine”





UTA a pus punct unui sezon istovitor. Obiectivul a fost îndeplinit demult, odată cu accederea în play-off, dar speranța unei promovări a ars până astăzi, odată cu returul barajului cu FC Voluntari. Arădenii au vrut, dar, până la urmă, atât au putut. Scorul general rămâne 3-1 în favoarea ilfovenilor, „alb-roșiilor” rămânându-le satisfacția unui succes de palmares, dar mai ales a faptului că un stadion întreg a scandat: ”Suntem mândri de voi!” și ”Pentru noi sunteți campioni!”, într-o atmosferă de sărbătoare.

Roland Nagy a avut parte de un tratament puțin mai special și asta pentru că astăzi a împlinit 45 de ani, dar și pentru că a trăit ca nimeni altcineva acest campionat. A făcut față criticilor venite din tribune sau mediul online, dar a fost și tampon între conducere și jucători, știindu-se faptul că lucrurile nu au fost ca la carte când vine vorba despre drepturile financiare ale vestiarului. La toate astea s-au adăugat infrastructura precară la nivelul bazelor sportive din Arad și inepția FRF-ului cu programarea pe repede înainte a meciurilor de baraj.

Toate acestea l-au consumat pe fostul mijlocaș, care, la final a fost chemat la salut de galerie. I s-a cântat și la „Mulți Ani!”, au fost și îmbrățișări sincere din partea suporterilor și, bineînțeles, a elevilor săi. Lacrimile i-au curs pe obraz antrenorului UTA-ei, cu atât mai mult cu cât nu știe exact ce va urma. Iată ce a răspuns Nagy la întrebările legate de viitor:

– Roli, cum vezi viitorul echipei?

– Nu pot să spun acest lucru.

– Ce le spui băieților în vestiar, care e programul în continuare? Când se termină vacanța?

– Nu știu ce să le spun în acest moment. Nu am discutat cu conducerea, orice e posibil, chiar şi cu mine.

– Mai ai contract valabil cu clubul?

– Nu ştiu dacă am avut vreun contract. Am auzit multe poveşti despre mine. Că aş fi de fapt mantaua de vreme rea și tot felul de chiestii de acest gen. Pentru mine a fost o onoare să antrenez această echipă, cu ascensiunea care a fost începând din Liga a 4-a.

– Au curs și lacrimi azi…

– Sunt sentimente la mijloc, de tot felul. În plus, fanii m-au emoționat cu urările, cântecele și încurajările lor. Ar fi fost și mai frumos, dacă am fi promovat în Liga 1 de ziua mea, dar nu am ce să reproșez nimănui nimic. Fotbaliștii au jucat cu inima, cu sufletul, nu pentru bani. Ar trebui să fim mai bine organizaţi, următorul an va fi foarte greu și ne obligă la mai mult. Iar aceşti băieţi s-au lăsat pregătiţi în condiţii grele.

– Sunt tot felul de zvonuri cu colapsul unor echipe de Liga 1? Crezi că putem spera să ajungem în elită încă din această vară?

– Nu ne-a interesat aspect. Vedem și noi că sunt multe formații cu probleme, unele dintre ele cu tradiție, ca Brașovul sau Clujul, dar dintre cele din Liga 1 nu știm concret nimic.









5 comentarii

  1. Nici un antrenor din lume nu putea obtine mai mult cu aceasta echipa, nu putea scoate mai mult cu acest lot eterogen! Felicitari si La Multi Ani Domnule Nagy! 🙂

    0
    0
  2. La Multi Ani Roli! Tra’ sa continui si la anul, eu unul imi cer scuze pe aceasta cale si lui Chindris… Haide UTA!!!

    0
    0
  3. S-a incheiat un ciclu de 3 ani frumos, aproape de a treia pomovare succesiva. O perioada frumoasa, cu satisfactii. Felicitari celor care au dus greul :antrenori, jucatori. Suporterii cred ca sint multumiti. Sa fim seriosi, o promovare, cu meciuri, „acasa”, la Timisoara sau Cluj era imposibil de sustinut. In 30 iulie,( peste 6 saptamani) incepe un nou sezon-repede , nu-i asa?), cu multe echipe, cu deplasari multe si lungi, cu multe intermediare. Clubul trebuie sa se ingrijeasca de a avea un lot numeric si valoric corespunzator, mai ales daca vorbim ..de promovare.Antrenorii nu trebui pusi in situatia de a face „bici din…nimic” Pentru ceea ce a fost : multumiri !, dar atentie, istoria sau trecutul recent nu asigura puncte, la anul !

    0
    0
    1. Rolly a raspuns emotionant de sincer si de frumos, la intrebarile puse. Ii doresc LA MULTI ANI !!, il felicit pentru ciclul fantastic facut, in conditii, mai mult decit dificile ( vitrege, pe alocuri). Iata ca dupa Coco, Reinhardt, Domide, Birau, Popa, Coras,Boruga si el, fost fotbalist,la UTA, putem spune ca este un antrenor aradean de valoare, demonstrata Stiu are (si) o mica perioada si in liga I ,tot la UTA, dar acum este in B, pe forta si priceperea sa. Daca va si promova UTA, ar ajunge in istoria frumoasa ( si restransa) a marilor personalitati ale clubului. A nu-i spune rapid si direct, de catre conducere, ca va fi si la anul, la carma, in conditii superioare, nu doar material ( ca omul merita..), este o eroare… ! BRAVO ROLLY !!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button