Fotbal judetean

Purece, despre golul carierei: „A venit la momentul potrivit, am dat totul din mine la acel șut”





Venit sub formă de împrumut de la CS Ineu în urmă cu un an și jumătate, Andrei Purece a avut momentul său de vârf la Cermei exact când era mai multă nevoie de el. La capătul unui sezon bun, materializat cu 11 goluri, dar și multe pase decisive, mijlocașul de 23 de ani a fost omul determinant al trupei lui Aslău în returul barajului pentru promovarea în Liga a 3-a cu Viitorul Feleacu.

În minutul 111, la scorul de 2-0 pentru clujeni, care se vedeau deja în Liga a 3-a, tehnicul fotbalist a inventat un voleu cu șiretul de la aproximativ 23 de metri lateral stânga, ce a coborât frumos lângă bara de la colțul lung, făcând inutil plonjonul lui Silaghi. A fost reușita ce le-a prăbușit pe gazde și a declanșat nebunia în tabăra Cermeiului, ce avea să mai marcheze odată și prin Ghergar. „Este fără îndoială cel mai important gol al carierei mele. Deși mai marcasem și în Liga a 3-a în tricoul Ineului, acesta a fost cu adevărat crucial, a venit la momentul potrivit. La 2-0 eram căzuți puțin din punct de vedere psihic, știam că timpul nu mai este aliatul nostru, dar când am prins ocazia am tras la poartă. Am dat totul din mine la acel șut, dar am avut și puțin noroc, căci în fața mea era un mănunchi de adversari. Feleacu se apăra în 11, se putea foarte bine să trag într-un din ei. Așa a vrut Dumnezeu să meargă lângă bară și să ne răsplătească pentru munca de un an de zile”, spune eroul Cermeiului în confruntarea de pe arena „CMC” din Dealul Gruia.

Purece mai recunoaște că satisfacția sa și a colegilor săi e cu atât mai mare cu cât: „Am promovat în ciuda tuturor celor care nu au crezut în noi. Au fost mulți cei care ne-au vorbit de rău în Arad, spuneau că suntem o echipă îmbătrânită, fără valoare, dar le-am demonstrat că s-au înșelat. Până la urmă, cel mai important este că antrenorul Mircea Aslău și conducerea a avut încredere în noi și sper că i-am făcut mândri de noi”.

În trecut, Purece nu se remarca neapărat prin travaliu și rezistență fizică, dar lucrurile s-au schimbat în special în ultimul sezon. A și ajuns la greutatea optimă, iar sâmbătă a dus până la capăt primul său meci oficial de 120 de minute. „Fără pregătire și sacrificii nimeni nu poate să ajungă unde-și dorește. Recunosc că m-au motivat și colegii în acest sens, i-am simțit ca o familie și era importantă părerea lor. Iar meritul cel mare îl are Mircea Aslău, care a știut să scoată maxim din noi. Să joci prelungiri pe 32-33 de grade Celsius nu e ușor pentru nimeni, mai ales într-un meci cu o asemenea miză, dar bucuria a fost cu atât mai mare la final”, a adăugat fotbalistul.

„Despre Purece am spus-o mereu că nu a jucat întotdeauna la nivelul pe care-l merită. Eu am crezut mereu în el și a venit și vremea răsplatei. Are calități bune, dacă e serios și continuă pe această cale poate ajunge și mai sus în fotbal”, au fost cuvintele lui Mircea Aslău la adresa elevului său.

Teoretic, Andrei Purece depinde de voința celor de la CS Ineu, care acum ar întări unul dintre adversarii direcți în Liga a 3-a dacă îi va prelungi împrumutul. „Nu știu ce va fi, eu mi-aș dori să continui la Cermei, dar nu depinde numai de mine”, a încheiat eroul formației de pe Teuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button