Gloria LT Cermei

Prioritatea Cermeiului la capitolul achiziții: jucătorii Under 19, Aslău sună adunarea pe 19 iulie





Gloria Lunca Teuz Cermei pregătește în surdină primul sezon de Liga a 3-a din istoria clubului. Conducerea clubului încă nu a acționat concret pe piața transferurilor, ci a purtat doar discuții preliminarii cu unii jucători.

În schimb, s-a ocupat de reînnoierea înțelegerilor cu fotbaliștii care au câștigat barajul cu Viitorul Feleacu și, în proporție de 90%, i-a convins pe toți să continue. „De la grupul unit format aici vrem să plecăm la drum și în Liga a 3-a. Ar fi păcat să pierdem oameni pe drum, fiindcă toți au fost importanți. Din punctul meu de vedere, toți jucătorii care au fost pe foaia de joc la meciurile cu Feleacu trebuie să rămână. Sperăm să nu fie probleme în special cu fotbaliștii care aparțin de UTA. Ei ar dori să continue cu noi, dar nu depinde numai de ei”, a spus Mircea Aslău.

Mai departe, tehnicianul „alb-roșiilor” recunoaște că înainte de orice trebuie rezolvată problema fotbaliștilor Under 19. Grupările din eșalonul trei sunt obligate să utilizeze în meciurile oficiale trei jucători născuți cel mult în anul 1997. „Prioritatea sunt copiii am avea nevoie de cel puțin 4-5. Tot la UTA batem la ușă pentru ei, să sperăm că ne vom înțelege. Mai rămâne și băieții să-și dorească să joace la Cermei. În schimb, la capitolul fotbaliștilot cu experiență avem reclamă bună. Sunt mulți care ar dori să ni se alăture și, probabil, vom lua doi-trei și din aceștia”, a adăugat fostul mijlocaș al UTA-ei.

Acesta nu va primi ajutoare pe banca tehnică nici în eșalonul trei, dar îl va avea alături pe avocatul Ioan Kocsis Josan. „Dânsul și-a manifestat disponibilitatea ca, în limita timpului său liber, să mă ajute cu orice aș avea nevoie. E vorba despre sfaturi de orice fel, inclusiv cele de natură tehnico-tactică. Îi mai am și pe Adi și Flore Rusu, dar și pe Norbi Varga, fotbaliști de mare experiență, pe care mă pot baza oricând dacă e vorba despre pregătire”, mai susține „Zimbrul”.

Apropo de Adi Rusu, acesta va ajunge la „cuțit” chiar în zilele ce urmează. Ortopedul timișorean, Radu Prejbeanu, îi va reface ligamentele rupte de la genunchiul drept, urmând ca experimentatul fundaș să revină pe gazon undeva prin luna noiembrie.

Restul lotului de jucători se va reuni marți, 19 iulie, când Aslău speră să aibă și noutăți în echipă. „Oricum, eu zic că până la data plecării în cantonament voi știi exact pe cine voi conta în noul sezon”, a mai precizat antrenorul formației de pe Teuz. Stagiul de pregătire al cermeianilor începe pe 24 iulie și se încheie 6 zile mai târziu printr-un amical cu UTA II. Până la această oră, au mai fost perfectate teste cu Giarmata (dublă) și Sebiș.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button