UTA Arad

Gane: „Orice debut e greu, cu atât mai mult o deplasare la UTA, o echipă bună, omogenă”





Echipa fanion a Aradului reia disputele pe puncte în Liga a II-a în fața unei dintre formații cu pretenții ale campionatului. CSM Râmnicu Vâlcea are stabilitate, a schimbat destul la nivel de lot, dar și antrenorul. Ionel Tersinio Gane, deținător al Licenței PRO, a dat startul pregătirii estivale pe 4 iulie, renunțând printre alții la: Fildan, I. Stoica, Dâlbea, A. Neagoe, Voinea, Artean, Trabalka, Firțulescu, D. Geantă și Ionescu.

11 achiziții, lot de 28 de fotbaliști

La capitolul achiziții găsim nu mai puțin de 11 nume: portarul Vlad Muțiu (Dinamo), fundașii: Alexandru David (Petrolul), Sorin Bușu (Baia Mare), Cristi Munteanu (Viitorul), ale mijlocașilor: Ștefan Drăghici (Ardealul Cluj), Adrian Cârstea (Podari), Florian Pârvu (Turnu Măgurele), Călin Cristea (Racing Beirut), Daniel Stana (Petrolul) și atacanții: Mihai Dina (AEL Limassol) și Grigore Ceapă (Sirineasa). Lotul lărgit al grupării din Zăvoi numără 28 de fotbaliști, între care 12 jucători Under 21, între care doi sunt goalkeeperii Muțiu și Teodorescu, antrenați de fostul utist, Robert Tufiși. Adrian Dulcea și George Biță completează stafful oltenilor.

„Am fi acceptat amânarea dacă jucam acasă”

…a ținut să precizeze Jerry Gane legat de solicitarea „alb-roșilor” venită pe adresă grupării din Zăvoi (doar) marți. „Această primă etapă ar fi trebuit reprogramată cândva, în timpul săptămânii și am fi riscat să o legăm cu o altă deplasare lungă. E drum lung până la Arad, dacă am fi evoluat în aceeași săptămână undeva în Moldova sau lângă București? Știu că UTA e plecată în Italia și va veni de abia vineri, dar atâta timp cât drumul se face cu avionul, nu cred că arădenii vor resimți oboseala. Sau, cel puțin, nu mai mult decât noi care venim cu autocarul câteva sute de kilometri”, a punctat tehnicianul „alb-albaștrilor”.

Omogenitatea, de partea arădenilor

Vorbind strict despre joc și forțele din teren, Gane nu vede o favorită certă. Totuși, fostul atacant al Craiovei a observat următoarele: „Orice debut e greu, cu atât mai mult o deplasare la UTA, o echipă bună, omogenă, pe care am urmărit-o cu plăcere și interes în cele două baraje, cu Călărași și Voluntari. Este clar că la acest ultim capitol arădenii au un plus, având în vedere că au schimbat foarte puțin la nivel de lot. Practic, dintre jucătorii din echipa de start i-au pierdut doar pe Botiș și, poate, Hlistei, în timp ce noi am schimbat destul de mult. Dar, sperăm să dăm o replica bună și să obținem un prim rezultat bun în acest sezon. E prematur să vorbim despre un obiectiv clar la Vâlcea. Știm doar că trebuie să clădim această nouă echipă, să ne clasăm undeva în prima parte a clasamentului, iar restul poate veni pe parcurs. Acum nu cunoaștem nivelul întrecerii, nici măcar nu știm dacă toate cele 21 de echipe vor începe cu adevărat competiția, poate prin toamnă putem vorbi mai multe”.

„O echipă cu suporteri calzi e pe placul meu”

…mai susține Gane înainte de vizita pe arena „Motorul”. Ultimul sezon în care fostul atacant a întâlnit-o pe „Bătrâna Doamnă” a fost 2009-2010, când, la Arad, Gaz Metan CFR Craiova remiza (0-0). Atunci, Florin Purece rata un penalty și „alb-roșii” pierdeau titlul de campioană de toamnă în favoarea celor de la Târgu Mureș. „Chiar dacă partida de sâmbătă nu se va disputa pe vechea arena, cu o capacitate mai mare, sunt sigur că atmosfera va fi una frumoasă. Am văzut la baraje de ceea ce e în stare publicul arădean, dar o echipă cu suporteri calzi e pe placul meu și așa ar trebui să fie și pentru jucătorii mei”, a mai punctat Ionel Tersinio Gane.

Patru absențe importante

Delegația celor de la CSM Râmnicu Vâlcea pleacă mâine spre Arad fără patru dintre jucătorii săi importanți. „Nu putem conta pe Cucui, Piscanu, Pârvu și Stoica, care acuză probleme medicale. Au probleme specifice perioadei, în special musculare, nimic grav. Dar, pentru partida de la Arad nu-i avem la dispoziție”, ne-a mai mărturisit „principalul” grupării din Zăvoi.

Muţiu – David, Cr. Munteanu, Pârvulescu, Dumitraşcu – Cârstea, Cristea – Georgescu, B. Geantă, Vasile – Dina ar putea fi primul „unsprezece” al CSM-ului sâmbătă, la Arad.

FOTO: liga2.ro









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button