SOIMII PÎNCOTAzTOP ARTICOLE

Pâncota a intrat în era Massone, cu Piroș președinte onorific dar și cu Issa în lot și cu un argentinian pe bancă!





Telenovela a luat sfârșit după multe zile de negocieri și incertitudine. Pavel Piroș a bătut palma în cele din urmă cu Angelo Massone, fost patron la Livingstone în Scoția sau Ceahlăul Piatra Neamț în România. Omul de afaceri arădean a ieșit complet din viațadecizională a  clubului, dar își va oferi sprijinul pentru ca tranzacția să se efectueze lin și va avea funcția de președinte de onoare. Pentru moment echipa va continua la Șiria, cel puțin până la finalul turului.

„Vreau să spun că sunt foarte obosit după toată această perioadă, care nu a fost una ușoară. Dacă am greșit cuiva în tot ce am făcut până acum, îmi cer iertare. Iar pentru cei care m-au hulit și jignit vreau să le spun că îi iert. Iar cei care cred că nu am făcut bine ce am făcut, se înșeală. Eu tot ce mi-am dorit a fost să dau continuitate clubului Șoimii Pâncota în liga a doua, pentru că niciodată nu vor mai ajunge la acest nivel. Le-am recomandat celor de la club să îl aducă pe Issa, pentru că este un jucător foarte valoros care poate ajuta formația și – în plus – este un caracter extraordinar care oricând are loc la această echipă. Nu am dat Şoimii pentru bani, să ne înţelegem bine. Voi fi alături de noii proprietari, voi pune la dispoziţie toată logistica, voi oferi tot echipamentul, un sediu, salvările, agenţii de pază, autocarul, tot ce e necesar la club. Rămân să-i ajut cu sfaturi, dacă doresc. De aceea, am şi rămas preşedinte de onoare. Sigur, îmi pare enorm de rău că ies, practic, din acest club, Şoimii Pâncota fiind ca un copil, pe care l-am crescut şase ani de zile, cu realizări multiple. Am fost acuzat şi înjurat că îi silesc pe copii să meargă în deplasări, să joace împotriva unor adversari de calibru. Ultima deplasare a fost plătită de domnul Massone, ştiam că e mai bine să ţin clubul în viaţă decât să-l desfiinţez. Iată că acum lucrurile intră în normal. Nu era corect ca Şoimii să fie depunctată şi amendată pentru neprezentare“, a declarat Piroș. Chestionat dacă se va implica în viața altui club arădean, acesta a precizat: „Momentan plec într-un concediu și îmi doresc să mă liniștesc și odihnesc. După aceea vom vedea, nu știu să spun nici da, nici nu în acest moment. Poate sunt unele discuții, dar deocamdată vreau să mă bucur de vacanță“.

Noul președinte al clubului va fi Angelo Massone, iar alături de el în conducere se vor afla Mugurel Ilisei (manager sportiv), Dorin Micșa (director sportiv) și Liviu Ilea (director de competiții).

Sunt deja unele certitudini și printre jucători. Astfel, între buturi se va afla Adrian Horvath, cel care a fost sub contract cu UTA în era Marțian. De asemenea fostul căpitan Issa Thiaw a fost contactat de noua conducere a clubului și se pare că se va ajunge la un acord, iar ca și atacant îl regăsim pe Cosmin Negoescu, care a trecut pe la Caransebeș și Național Sebiș. Pe banca tehnică se va afla argentinianul Pedro Pablo Pasculi. Acesta a evoluat ca și fotbalist pe postul de atacant la echipe ca și Colon de Santa Fe, Argentinos Juniors, Lecce sau Newell’s Old Boys. Ca și antrenor a fost pe banca tehnică a naționalei Ugandei, la Italia (fotbal pe plajă), Verbania (Italia), Dinamo Tirana (Albania) sau Cittanova (Italia).

„Avem zece jucători cu care suntem în tratative foarte avansate și pe care vineri îi vom legitima. Cu toții sunt români, cu excepția lui Issa. De asemenea, pentru meciul cu Olimpia Satu Mare vom păstra în lot și cinci, șase dintre juniorii care au evoluat până acum în campionat. Mai este perioadă de transferuri până în cinci septembrie, astfel că avem timp să completăm lotul. Antrenorul Pasculi va ajunge joi la Arad, urmând ca vineri să avem prima ședință de pregătire în noul format“, ne-a declarat Dorin Micșa, directorul sportiv al Pâncotei.









26 comentarii

  1. V am spus acum cateva zile ca Piros o sa v a inchida gura la toti cei care pretindc ca cunosc acest fenomen numit fotbal . bravo Piros ,ai aratat tuturor ca esti caracter puternic si nu numai……

    0
    0
    1. Ei na, mie nu mi-a inchis gura cu nimic, nu stiu ce vorbesti tu aici.
      Poate au fost unii care i-au tinut gherla, altii care doreau sa reuseasca sa „vanda” locul, dar nu cred ca asta a fost subiectul pentru cei pe care-i numesti tu „cei care pretind ca cunosc acest fenomen numit fotbal”…auzi tu, adica trebuie sa cunosti fotbal ca sa nu respecti o competitie si tot ceea ce este in jurul ei ?..halal definitie.
      In primul rand, Piros ar trebui sa-si prezinte scuzele copiilor de care s-a folosit pe post de cobai (vad ca a vorbit mai sus de acesti copii dar niet scuze), sa-si prezinte scuzele federatiei si competitoarelor din liga a 2-a, fiindca a stricat competitia, a avantajat echipele cu care a jucat deja.
      A reusit sa dea locul cuiva, bravo lui, e afacerea sa, nu cred ca mai intereseaza pe cineva ce va mai fi de aici incolo, mai ales daca echipa va migra din judetul Arad.
      Nu e vorba sa fii subiectiv pro Piros sau impotriva lui Piros (asta mi se pare o prostie), e vorba de modul de prezentare in competitie, adica ceva ce nu ar aduce nicio cinste vreunei localitati, judet, club sau oameni de fotbal. Despre asta e vorba, iar tu chiar ai ratat sansa sa-ti dai seama.
      Piros a adus fotbal de liga a 2-a la Pancota, bravo lui, a meritat aprecieri pentru asta, insa nu poate merita aprecieri pentru ca a salvat business-ul sacrificand fostii jucatori care au ramas neplatiti si sacrificand acei copii trimisi sa joace pe post de „rasu’ lumii”. Si toate astea pentru ce ? Nu, nu pentru a (re)lega echipa de jucatori localnici ori sa reprezinte ceva din judet…ci pentru a da locul unui italian nelegat practic cu nimic de meleagurile noastre de aici…bravo mai, asta-i pentru tine „caracter puternic”.

      0
      0
      1. nu ai informatiile corecte … sau nu le legi cum trebuie …
        echipa de liga 2 soimii pincota a terminat in picioare campionatul trecut dar noua conducere a primariei nu numai ca nu a dorit sa continue dar nu si-a onorat financiar bugetul aferent clubului pe ultimele 2 luni si astfel jucatorii de acolo au ramas fara bani
        daca piros inchidea clubul, cum vad ca ati fi facut multi dintre voi, jucatorii ramaneau cu paguba iar piros cu onoarea patata, jucatorii au batut palma cu el in calitate de presedinte de club … piros si-a spalat onoarea si a rezolvat aceste datorii ale clubului catre jucatori si ce mai sunt pe acolo cedand clubul unui investitor care va continua, cit va continua, activitatea si astfel el iese cu onoarea nepatata, atit a putut, ce a promis a rezolvat … copiii aia ˝sacrificati˝ au avut sansa sa joace in liga 2 iar vreo 6 din ei vor continua pina in iarna … nu s-a meritat sa piarda pe teren 3 partide? decit sa nu te prezinti sau sa intri pe teren si sa te accidentezi si sa nu ai rezerve si sa se incheie meciul dupa 15 minute si sa fie doar 3-0, uite ca piros a ales respectul fata de competitie si a stat pe teren de 3 ori cite 90 de minute … ce conteaza scorul, poate ca pierdea si cu jucatori buni cele 3 partide nu tocmai accesibile … are 0 puncte, altii au cu minus la puncte … de acum, treaba lui massone … e club privat, treaba lui daca se muta sau nu …

        0
        0
        1. Uite, am mai citit inca o data articolul de sus, ca sa vad unde nu am informatii complete. N-am gasit nimic in plus, adica n-am gasit ca restantele jucatorilor au fost platite.
          Daca treaba asta de onoare a fost rezolvata (atunci Piros capata ceva circumstante atenuante, la ceea ce a facut), atunci de ce n-a declarat-o ? Sorry, dar nu-mi vine sa cred ca ar putea uita asa ceva dupa atatea lupte, iar cand vine declaratia finala de inchidere a tratativelor cu succes…nimic despre acest succes (de onoare), mai mult, declara ca „sa ne intelegem bine, nu am dat Soimii pentru bani” …de ce nu a declarat: am dat Soimii doar pentru banii care erau restantele jucatorilor ?
          Tu stii despre achitarea datoriilor, iar manager nu stia, de nu a scris nimic in articol ?
          Iata aici sunt neconcordante ori informatiile nu sunt legate bine…
          Apoi, e fals cand il scuzi pe Piros pentru ca „noua conducere a primariei nu numai ca nu a dorit sa continue dar nu si-a onorat financiar bugetul aferent clubului pe ultimele 2 luni si astfel jucatorii de acolo au ramas fara bani”. Primaria plateste salariile ?? (poate ca platea, eventual prin niste inginerii, ceea ce nu era legal si nu-l scuza pe Piros…nu faci un buget bazat pe asemenea lucruri).
          Ceea ce spui si scuzi cu „sacrificarea” copiilor…e ceva din alta lume, ti-am mai spus, dintr-o lume care trebuia sa apuna. Tu chiar crezi ca a crescut valoarea si experianta copiilor prin aceste 3 meciuri (de bowling cu ei pe post papusi), ca asta le-ar putea fi o baza pentru o eventuala promovare permanenta in ligi superioare ? Daca era ca si cu Resita sezonul trecut cu scoruri de 0-5, 0-3, 0-1, atunci problema era putin altfel, dar asa, permite-mi sa-ti spun (ca stiu) cata valoare au castigat: Zero !
          „..uite ca piros a ales respectul fata de competitie si a stat pe teren de 3 ori cite 90 de minute …”
          Asta-i chiar culmea, e chiar din alta lume, nu mai comentez, ca nu se merita. (in orice tara normala erau exclusi din competitie…apropo, intra te rog pe flashscore, de exemplu, urmareste si arata-mi macar o liga a 2-a dintr-o tara cu ceva similar la ceea ce a facut Piros…nu se vad toate ligile a 2-a din Europa, insa sunt convins ca e unic in Europa…vorba ta, la cat de mult respect a fost…)

          P.S.
          Lucian, fa si tu asa la Beliu, baga sa joace copii de 13-14 ani (ca sa obtinem aproximativ aceeasi diferenta de valoare ca la Pancota vs oponenti liga a 2-a) si spune-mi cat vor creste in valoare dupa partide de 0-12….iti dau un tur intreg de campionat, nu 3 meciuri…

          0
          0
          1. citeste articolele din urma cu putin timp de la categoria SOIMII PINCOTA si vei gasi declaratiile lui Piros si suma ceruta si justificarea ei, nu era cazul sa repetam in articol ce face piros cu banii, a declarat el in momentul in care primaria pincota s-a spalat pe miini si nu a mai dorit sa dea bani pentru fotbal nici macar ca sa achite datoriile din ultimele 2 luni …
            nu a obtinut profit din cedarea clubului, asta a vrut piros sa spuna, posibil sa primeasca banii ca sa achite datoriile sau noua conducere sa faca direct acest lucru, nu stim exact detaliile, vom vedea in saptamanile urmatoare ce se va intampla …
            tu in locul lui Piros, daca ai fi dorit sa mentii locul de liga 2 cum ai fi procedat la cele 3 etape ale Ligii a doua? stii foarte bine ca daca nu te prezentai la 2 din ele, pierdeai locul … ce alta varianta gaseai? acesti copii erau deja legitimati si jucau in campionatul de juniori … ca sa legitimezi noi jucatori trebuia sa le dai bani la semnatura, sa platesti la FRF taxe si sa te angajaezi cu contracte fata de ei cu sume corespunzatoare pentru Liga a doua … nu erau disponibili acesti bani …
            daca acest club merge mai departe si vechii jucatori nu primesc banii restanta, ei pot sa-si depuna memorii si atunci clubul va fi obligat sa plateasca sau va fi penalizat … deci fotbalistii isi vor primi banii si asta este lucrul pentru care eu personal apreciez efortul depus de piros, acei copii isi vor primi cele 2 salarii restante … ce va face noul patron, unde va muta echipa, treaba lui, e club privat … cat timp va juca in judetul Arad, sportarad este obligat fata de cititori sa relateze despre aceasta echipa de Liga a doua si o vom face …

            0
            0
        1. Dupa cate se pare , italianul nu are un trecut care sa il recomande …dar sa nu judecam inainte sa vedem ce va fi in viitor . Posibil 90% sa fie doar o amanare a deznodamantului inevitabil , dar sa avem sperante in cei 10%

          0
          0
          1. la celelalte cluburi unde a fost erau datorii vechi si foarte foarte mari … acum are un club cu ZERO datorii … acum e sansa lui sa arate ca poate, are cu ce si stie sa faca performanta 🙂

            0
            0
  2. Sint in intregime de acord cu postarea lui @ Kaiara. Mazzone este un tip recunoscut ca a incrcat sa fraiereasca peste tot. In Romania a mai incercat la Rapid si Piatra Neamt, cineva, de acolo mi-a zis ca a lasat multe lucruri neplatite. Nu cred ca va termina campionatul

    0
    0
  3. Cand o echipa din judet se afla in dificultate, ma asteptam ca tot judetul Arad sa puna umarul pt. a o ajuta, dar…capra vecinului. 🙁

    0
    0
    1. @ Puiu B, utist sibian-La Arad se pune umarul, pentru Dl Piros, ca si sibienii,pentru echipa de fotbal …din Sibiu ! Cit timp Soimii au tinut de primaria locala ( care dadea cam 80%, din cheltuieli), toti au privit-o cu respect, cum Dl Piros voia doar bani, nu si fotbal….ce sa mai sustina aradenii ? .De la Sibiu nu se vede prea clar fotbalul aradean…Ma bucut totusi pentru sintagma ” utist sibian”, asta tradeaza o anume varsta si o anume dragoste statornica, ce nu moare.

      0
      0
  4. @ Lucian
    De ce nu cunoasteti informatia referitoare la plata restantelor ? sunt convins ca ati intrebat, deci nu vi s-a oferit un raspuns (fiindca s-a dorit a se evita), sau macar un raspuns care sa va satisfaca.
    Acum vii si spui: „…daca acest club merge mai departe si vechii jucatori nu primesc banii restanta, ei pot sa-si depuna memorii si atunci clubul va fi obligat sa plateasca sau va fi penalizat.” E putin diferit asta fata de „piros si-a spalat onoarea si a rezolvat aceste datorii ale clubului catre jucatori.” Deci nu s-a rezolvat ! Cica se va putea in viitor, daca clubul functioneaza, daca jucatorii depun memorii (daca lupta pentru banii lor, daca pot dovedi restantele, etc), daca asta, daca aia…ma rog, o poveste de „daca”. Pai DACA echipa pierde urmatoarele 4-5 meciuri (pana isi fac o echipa cat de cat competitiva), crezi ca se mai sinchisesc sa plateasca salariile restanta ?
    Sa lasam povestea de „daca”, jucatorii poate isi vor primi banii, poate nu, nu e caz singular in Romania, s-a mai intamplat, hai sa zicem ca nu e o tragedie…nu e placut, dar nu e o tragedie. Ideea e alta: nu putem prezenta tot ceea ce s-a intamplat cu copiii, ca fiind un lucru corect si aplicabil, ca vezi bine, e respect si onoare dovedita, ca e de apreciat, ca e benefic carierei copiilor….si alte opinii „dentologice”, sa le numesc simplu otravitoare. Influentati si unii chiar va cred ! iar dintre copii, unii chiar pot crede ca nu e nimic gresit, asta-i calea cea dreapta…halal educatie primesc de la sportarad. De ce ? vezi bine, ca sa nu deranjam pe cineva care a facut un demers total gresit din punct de vedere al fair-playului…pot vedea usor cum apar postari regizate, sa zic asa, de sustinere prin pupaturi dorsale. Dorinta e sa punem batista pe tzambal…or dentologic e sa servim interese sportive de fair-play, nu persoane (fie ele oricat de apreciate in mod subiectiv personal).
    Ce as fi facut eu ? In primul rand nu as fi intrat in astfel de relatii instabile si intortocheate. Apoi, daca tot ar fi fost sa se intample asa cum s-a intamplat, nu stiu, poate sa fi fost asa la limita de situatie de avarie, hai sa zicem ca as fi facut la fel (desi nu-mi pot inchipui)…dar atunci mi-as fi cerut scuze de la toata lumea afectata !!! as fi recunoscut cat de gresit e si mi-as fi cerut scuze. Poate asa mai poti salva o onoare, insa nicidecum declarand ca „pentru cei care m-au hulit și jignit vreau să le spun că îi iert. Iar cei care cred că nu am făcut bine ce am făcut, se înșeală.”…iar sportarad prin tine, Lucian, sa sustina asta !?…foarte-foarte gresit.
    Sunt convins ca si tu ai raspunsul la chestiune, insa numai daca cugetai obiectiv si nu ai mai fi cazut sub influenta subiectiva de privire numai a urmatorilor 2-3 pasi pe care-i faci, daca ma intelegi. Din pacate, asta-i greseala pe care o faci deseori. Altfel, aici nu e vorba de Pancota ori de Piros, e vorba de a fi corect dentologic sportiv, altadata poate fi cazul unui alt club, pozitia si opinia trebuie sa fie la fel.
    Si cu asta cred ca am incheiat cazul in speta.

    0
    0
    1. daca nu ai observat, sportarad tine tot timpul partea jucatorilor si antrenorilor in disputa cu conducerile … asa suntem noi de cand am inceput … scriem despre ei si incercam sa ii punem in valoare, nu am scis niciodata ceva rau despre ei …
      personal am discutat atat eu cit si alti colegi cu jucatorii de la pincota care isi asteapta salariile, stim si sume la multi dintre ei, si nu sunt putini bani … daca piros inchidea taraba cind primaria s-a retras, copiii astia isi luau adio de la bani … piros le-a dat o speranta, si acum, clubul isi continua activitatea si baietii isi vor lua banii
      ce nu stim acum in urma tranzactiei dintre massone si piros este modul in care vor ajunge banii la fotbalisti … nu stie nimeni inca, adica nu stuim cit a platit massone … se pare ca a platit o parte din cei 50.000 si vor negocia direct noii patroni cu fostii jucatori … vom vedea ce va fi si vom afla si veti afla si voi …
      deci solutia ta la problema Șoimilor este sa-ti ceri scuze tuturor,sa inchizi clubul si sa lasi fostii fotbalisti fara bani …asta zici tu ca este fair si trebuia facut iar daca piros s-a umilit in cele 3 etape si a gasit o solutie tu zici ca nu se va finaliza … si daca se va finaliza si jucatorii isi iau banii, ce o sa zici?
      asta ne-a interesat pe noi la sportarad si este deontologic si sportiv … de acum, treaba patronilor, este club privat, nu este treaba noastra …
      e usor de pe margine sa dai lectii … pune-te si in situatia celui care trebuie sa faca ceva, nu doar sa-si ceara scuze ca alea nu tin de foame …

      0
      0
      1. Cred ca n-ai citit atent ce ti-am scris, n-ai inteles prea mult din el.
        Mai citeste asta inca o data: „Apoi, daca tot ar fi fost sa se intample asa cum s-a intamplat, nu stiu, poate sa fi fost asa la limita de situatie de avarie, hai sa zicem ca as fi facut la fel (desi nu-mi pot inchipui)…dar atunci mi-as fi cerut scuze de la toata lumea afectata !!! as fi recunoscut cat de gresit e si mi-as fi cerut scuze.”…si arata-mi unde as fi zis ca as fi inchis clubul sau mai arata-mi unde am zis ca nu se va finaliza ceea ce s-au inteles ei.
        Numai cand citesc asta: „pune-te si in situatia celui care trebuie sa faca ceva, nu doar sa-si ceara scuze ca alea nu tin de foame …” imi dau seama ca mi-am pierdut vremea degeaba, bine a zis Dan…

        0
        0
        1. expresia ¨hai sa zicem ca as fi facut la fel˝ nu este o varianta, nu dai o alta solutie, deci piros a procedat bine, nu avea alta varianta …
          nu inteleg ce a gresit Piros? ca s-a prezentat la meciuri? ca s-a dus cu juniorii? dar cu cine sa mearga? era alta varianta? esti confuz …
          ultima fraza este motivul pentru care piros a dorit sa continue activitatea la clubul Șoimii … ce nu intelegi? era simplu sa spuna STOP si pleca in concediu din iulie …

          0
          0
    2. Stirile care apar pe sportarad.ro sunt o treaba, parerile personale ale celor care scriu pe acest site postate sub forma de comentarii sunt … pareri personale. Sa nu amestecam borcanele. Multumesc.

      0
      0
      1. Gresit. Parerile personale ale lui Lucian sunt..parerile sale personale, insa oricat ai dori sa delimitezi lucrurile, Lucian tot un exponent al sportaradului e…deci, daca zice ceva pe comentarii, cititorii il pot cita: asa a zis Lucian de la sportarad.

        0
        0
        1. era vorba despre stiri … sportarad produce stiri, nu comentarii …
          lucian comenteaza la comentarii, atunci sunt comentarii, nu sunt stiri si comentariile sunt ale lui lucian …
          nu sunt exponent, sunt unul din cei care tin in viata un site cu stiri sportive

          0
          0
          1. Ba da, esti exponent, daca tu (sau voi) vei (veti) dori sa „protejati” sau promova pe cineva pe site-ul sportarad, asa se va intampla, iar primele semne vor fi reactiile tale pe comentarii. Deseori asta merge inaintea dentologiei, din pacate.

            0
            0
          2. eu personal comentez si DA, protejez interesele jucatorilor si antrenorilor, asa cum am mai scris …
            sportarad produce stiri adevarate, pe baza informatiile luate direct de la sursa … de 10 ani si jumatate …

            0
            0
  5. Disputa dintre @lucian si @kaiara e neproductiva si despica firul de par …in mai multe parti. Ca o parere, total personala,.Mazzone nu va plati nimic fostilor jucatori,tot ca o parere Soimi Mazzone nu vor incheia campionatul, nu vad echipa asta facand puncte sau salvandu-se. Restul, vorba aia….e vanare de vant, fiecare cu parerea lui, cui nu-i place…asta e !

    0
    0
  6. Recent, am avut o chermeza postfotbalistica , la care cineva din jurul Pancotei ( bine informat, ), imi spunea ca un jucator de acolo (nu-i dau numele, dar important), lua 6000 lei pe luna, si se mai promiteau prime.Nu toti au luat atata, dar sint restanrte serioase.Restantele, in total, trec de 100 mii euro, nu-l vad pe macaronar platind ceva. Treptat vor aparea procese la FRF, plus depunctari. Azi vom vedea ca Soimii nu mai pierd cu 18 – 0, dar…tot pierd. Nu stiu de ce, dar nu pot intelege ce nevoie ar avea Mazzone de un club de fotbal, in Romania. Poate un singur lucru il impinge, posibilitatea de a motiva fiscal, cheltuirea unor bani ( se cheama altcumva, dar nu-i zic pe nume). Nu pot vedea un alt avantaj. Asa a fost si la Rapid, si la Ceahlaul. Nici pe departe dragostea de fotbal, de Dl Piros, de Romania, sau de Soimii.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button