UTA Arad

UTA, încă pe piață pentru un atacant liber de contract: „Suntem în discuții, vedem ce facem”





În urmă cu două săptămâni, Cristian Todea recunoștea că UTA își dorește mai mult de la acest sezon, iar asta înseamnă automat clasarea pe unul dintre locurile promovabile. Numai că față de stagiunea trecută, echipa arădeană a pierdut doi fotbaliști care împreună au înscris 20 de goluri. E vorba despre Ciprian Rus și Dennis Man, acesta din urmă plecând la Steaua cu câteva minunte înainte de încheierea perioadei de transferuri. „Plecarea lui Dennis era previzibilă, după cum a evoluat pe finalul sezonului trecut şi începutul acestuia. Anticipam transferul, ne bucurăm că Steaua s-a orientat spre el și spre noi. Dacă i se pavează drumul, în sensul de a i se oferi încredere, Man poate fi peste toţi jucătorii transferaţi în ultima vreme în Ghencea. E o mişcare logică, îl aşteptăm la naţională, deoarece Man are calităţi extraordinare”, a menționat Roland Nagy în deschiderea conferinței de presă de astăzi.

Prin urmare, din patru atacanți cu care echipa a început sezonul, au mai rămas doar doi la dispoziția staffului tehnic. Sigur, Marius Curtuiuș e golgheterul stagiunii trecute cu 15 reușite, iar Adrian Petre a răspuns deja prezent cu două goluri în acest campionat, însă e riscant ca o formație cu pretenții să rămână tot turul cu doi atacanți de meserie. Cu atât mai mult cu cât Petre va lipsi cel puțin două etape ca urmare a convocării, la începutul lunii viitoare, la România Under 19 pentru preliminariile Campionatului European. „Cu un ochi râdem, cu un altul plângem. Suntem puţin descoperiţi acum, cu această plecare, dar avem tinerii noştri, unul dintre ei e Adrian Petre. Va veni la Braşov direct de la meciurile naţionalei de tineret Under 19, cred că e odihnit, poate apelăm la el. Dar, poate sar alţi jucători de la noi. Pe de altă parte, e posibil să ne mişcăm şi noi, ca şi club, să transferăm un atacant cu experienţă, liber de contract. Analizăm situaţia, suntem în discuţii, vedem ce facem”, a recunoscut Roland Nagy.

În acest punct al sezonului, situația nu e deloc simplă, căci pe piață mai sunt în general fotbaliști nepregătiți din punct de vedere fizic, străini, pentru legitimarea cărora s-ar putea pierde săptămâni bune. Deocamdată, e greu de spus dacă și când va mai aduce UTA un atacant, Roland Nagy sugerând deja faptul că ar putea folosi pe unul dintre Andor și Copil ca sprijin în spatele unui singur vârf, cel mai probabil Marius Curtuiuș. Automat, asta înseamnă că postul de mijlocaș stânga ar trebui destinat unui junior, Stahl și Vlad fiind cei mai îndreptățiți să spere la titularizare.

Ceva soluții ar mai fi și la echipa a doua, respectiv mijlocașul de bandă Ungurianu și „vârful” Ignea, dar Roland Nagy a dat de înțeles că deocamdată nu se gândește la niciunul dintre ei. „I-am văzut și sâmbătă la jocul cu Poli, încă nu sunt ceea ce trebuie, dar rămân sub observația noastră”, a fost concluzia antrenorului echipei fanion a Aradului.









8 comentarii

  1. trebuie adus cel putin inca un varf , Curtuius nu e intr-o forma prea buna, Petre nu e la valoarea lui Man si mai si lipseste de la echipa…conditii in care, nu prea sunt oameni de gol. Degeaba ai ocazii, daca nu marchezi gol, punctele raman la adversari…daca vrem sa ne batem la promovare, trebuiesc adusi 1-2 jucatori liberi de contract care sa creasca valoarea echipei si sa suplineasca golurile din atac lasate de plecarile lui Rus si Man.

    0
    0
  2. De băiatul lui Popescu ce se stie a semnat asa zicea Codru saptamana trecuta. Intre cei veniti la echipa II era un băiat de la Galati Istrate parca International de juniori am văzut ca in prima etapa nu a jucat nu a fost transferat.

    0
    0
  3. Rus nici macar rezerva nu e la tg mures!! Aduceti-l inapoi fiindca ceva mai bun liber de contract nu gasiti, iar cu Alexa antrenor nu are nici o sansa, pletosu timisorean a si declatat la tv ca nu a suportat niciodata pe UTA, iar pe Rus il stie toata lumea ca a fost chiar in galerie!

    0
    0
  4. dumitru esti in eroare totala daca asa crezi despre fotbalul din ziua de azi.. pai a plecat la targu mures doar asa de florile marului si sa nu i se ofere sansa sa joace doar ca a jucat la uta si a fost chiar in galerie?? asta crezi ca urmareste un antrenor? si pentru mine Alexa a font un antipatic pe vremea cand era adversarul uta-ei dar acum e antrenor si inca unul in liga1..daca ar fi pregatit si peste valoarea titularilor fi sigur ca o sa-l vezi la treaba si pe ciprian.

    0
    0
  5. Rus este un fotbalist limitat la fel si Hlistei care nu au fost titulari in Liga 2, nu au sanse la Liga 1.

    0
    0
  6. domnule Popescu cei doi jucatori de care amintiti au tot timpul din lume sa explodeze in liga1. la noi doar au inmugurit. la fel si Denis Man. le urez succes.la Arad in cel mai fericit caz se poate doar si numai doar „inmugurii” iar dupa aceea este lansat de pe toboganul numit Uta, in fotbalul la care visam noi suporterii..

    0
    0
  7. Sa o lamurim : 1. Rus este un tanar atacant, care a plecat de la UTA,nu de placere, ci fiind neplatit, de mult timp. A ales rapid,fara multa gandire, Targu Mures, acolo este o echipa de batrani, cu antrenor prieten cu ei, care e la mina lor, se sustin unii pe altii.Au doar un tanar localnic Candrea,in echipa. Acolo parerea mea nu va avea nici o sansa, nemaifiind under 21,cita vreme echipa actuala este compacta, doar cind va incepe dezmembrarea va apuca si el sa joace. Sper macar sa fie platit, nu ca la UTA, desi am o temere. 2. Hlistei este un jucator plin de calitati, numai ca el sta prost la capitolul moral volitiv si implicare. Are multa suficienta in el. Ii va fi , si lui, greu sa intre intr-o echipa buna ca Pandurii. Altceva va fi cu Denis Man,un tanar care pune osul, vrea afirmarea,cuminte ( deocamdata…), care e si under 21, care e de perspectiva, care are simtul portii, dar si Denis va juca rar, in orice caz, nu ca si la UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button