Fotbal judeteanLiga a 3-a

Turul 3 al Cupei României: Șoimii Lipova – Cetate Deva, scor final d.p.1-3 (1-1)





Deținătoarea cupei României faza județeană, Șoimii Lipova a jucat cu Cetate Deva în turul 3 al Cupei României, la Zăbrani, pe o vreme închisă, în prezența a 100 de spectatori, fără câțiva jucători obișnuiți cum ar fi : Tomuț, Piț și Gîlcă.

Lipova a început slab și a  primit gol încă din minutul 3. Șaucă a centrat de pe dreapta și Bloj a înscris cu capul de la colțul lung. ˝Alb albaștrii˝ au echilibrat partida, au avut posesie dar oaspeții au rămas periculoși pe contraatac prin jucătorii lor de viteză, Șaucă, Bloj și Velici. Bujor a fost pe fază cum și prietenul său din poarta Devei, Roberto Bodea, a reținut șutul de la distanță al lui Sergiu Popa din minutul 26.

Deși ritmul partidei a fost bun, s-au greșit multe pase și de o parte și de alta, ocaziile făcându-și apariția doar pe final de repriză. În minutul 38, Tecsi a reluat puțin pe lângă vinclu la o centrare a lui Șaucă, pentru ca de partea celalată, Gherghel să tragă de puțin pe lângă, mingea fiind deviatăd e un adversar. Chiar înainte de intrarea la cabine, Vaștaj ia dat de lucru lui Bujor cu o lovitură de cap cu pământul ce mergea exact sub transversală. Astfel, după primele 45 de minute, devenii au avantaj de un gol. revenim cu amănunte din repriza a doua.

Lipova a început perfect repriza a doua, în minutul 48 Orza a centrat perfect de pe dreapta și Filimon a reluat cu capul în vinclu. Devenii au reacționat imediat și au avut două bune situații, Tecsi a întârziat șutul din careu și a fost blocat iar șutul de la 25 de metri al lui Robert Cristian a fost parat de Bujor.

Deva a fost periculoasă pe contraatac, în minut ’68 Velici a scăpat de marcaj, a șutat cu stângul în cross de la 15 metri adulmecând bara de la colțul lung.

Lipova s-a văzut și ea în atac după 15 minute de absență dar arădeanul Bodea a cules inspirat două baloane trimise de pe stânga din fața lui Vasinc și Piț care se aflau în poziție iminentă de gol.

Gazdele au întrerupt o perioadă de joc anostă cu o ocazie bună în minutul 83, Filimon a primit o minge de la Sergiu Popa, a pătruns în careu pe stânga, a șutat în diagonală dar balonul s-a scurs la jumătate de metru de butul de la colțul lung al porții lui Bodea.

Cele 2 minute de prelungiri după cele 90 de minute s-au terminat fără evenimente importante, scorul a rămas egal 1-1, astfel că se intră în prelungiri.

În prima  repriză de prelunfgiri mechiul a continuat să fie echilibrat, fiecarte din combatante au irosit câte o ocazie. Mai întîi șutul lui Vaștag de la 25 de metri l-a prins pe Bujor în poartă după ce acesta degajase un balon de la 10 metri lateral stânga iar apoi Vasinc nu a concretizat o pătrundere impetuoasă pe partea dreaptă și asta pentru că pasa sa din apropierea porții a fost greșită.

La felul cum joacă cele două echipe, consumându-și ultima picătură de energie, e clar că niciuna nu-și dorește să ajungă la penalty, lucru care nue ste valabil penru cei doi portari. Bujor a reținut un șut puternic al lui Vaștag iar de cealaltă parte, Bodea a reținut de la colțul scurt un șut din alergare al lui Vasinc de la 12 metri lateral dreapta.

În minutul 115 Deva revine în avantaj, la o fază simplă, Vaștag a centrat din lovitură liberă lateral dreapta și Pistol s-a desprins din marcaj și a trimis, cu capul, la colțul scurt. Lipova a revenit în atac dar Bodea nu s-a lăsat învins, mai întîi a respins șutul lui Sergiu Popa iar apoi a ieșit la timp  și a atins balonul decisiv în fața lui Vasinc care scăpase în careu.

Proaspăt intratul Vîrtan a pătruns pe dreapta, a tras la poartă, Bujor a respins în fațâ pînă la Lintaru care a trimis în stânga lui Bujor pentru 1-3 în minutul 120.

Șoimii Lipova – Cetate Deva, 1-3

Filimon (’48)/ Bloj (‘3), Pistol (‘115), Lintaru (‘120)

Șoimii Lipova: Bujor – Kocsis (’71 Pantea), Pașcu (’91 Bercu), Blănaru, Edu – Orza, Bier, Sergiu Popa, Filimon – Vasinc, Gherghel (’52 Piț).

Cetate Deva: Bodea – Petresc, Pistol, Kereki, Doboș – Șaucă, Vaștag, Cristian, Bloj (‘105 Sahru) – Tecsi ( ’59 Lintaru), Veleci ( ‘118 Vîrtan)

Arbitri: Aurel Vărzan (Timişoara); Asistenţi: Vasile Marius Duţă (Avrig) şi Daniel Nagy (Mediaş).









9 comentarii

  1. Cam prea larg era zambetul in tribuna la curtici la cele 3 goluri .In rest concediu placut si bafta la indeplinirea obiectivului declarat locul 2-5

    0
    0
  2. Tamsa am o rugaminte , te rog frumos lasa pe SOIMII in pace !!! Nu am vrut sa-ti raspund dar in continnu da-i in Soimii! Nu stiu de unde atata aversitate…..anul trecut cu Cermeiul , anul asta ai ajuns sa t-i cu Deva! Ca si portar ce sa-ti spun??? Ti-au dat 4 la Zimand niste copii !!!! Tu daca esti slab ca si portar te-ai gandit sa iesi cimva in evidenta aici (cu commenturi) !!! Sa mai iti spun numele meu…..Strainu Radu . Radu Pop ii prea inteligent sa-di de-a replici. Te rog veziti de viitor (asta daca ai vreunul).

    0
    0
  3. Soimii a fost egala Devei timp de 115 minute. Unde mai pui ca noi toate meciuriile le jucam in deplasare. Dar tu Tamsa , tu nu ai nici o treaba cu fotbalul. Sau pe tine te-a bagat cineva la inaintare??? (Adica persoana respectiva nu are curaj si te-a bagat pe tine). Uite acum vin din Tiraspol si o sa vin la tine sa te vad la meciuri …….sa vad cat esti de portar si crede-ma ca o sa ai parte de multe comenturii ! In rest numai bine si lasa SOIMII in pace . Vorbesc foarte serios . TREPADUSULE

    0
    0
  4. Iar a aparut profetul tamsa marius in decor, cu aceleasi comentarii stupide! Bai desteptule, cand echipa ta bate (mai rar, e adevarat) presedintele tau plange??? Ce-ar fi sa iti vezi de treaba? Sau te roade invidia? Cat despre obiectivele Soimilor, nu esti tu cu asta. Vei fi cand vei baga bani in echipa!

    0
    0
  5. Stati linistiti ca nu ma arunca nimeni pe mine in fata ,nu am eu treaba cu deva insa pentru unele persoane de acolo nu imi place lipova ,domnule radu strainu poti pierde 41 asta nu inseamna ca portarul e fff slab de exemplu bujor e un portar de liga a 2 nu inseamna ca este slab ca a luat 3 goluri cand se ia un gol pot gresi mai multi factori nu doar portarul .Cat legat de cermei anul trecut am multi prieteni pe acolo nu vad de ce a deranjat pe cineva ca tineam cu ei ,legat ca vreti sa veniti la meciurile unde joc eu ,usa este deschisa la fel cum pot veni si eu sau altcineva la meciurile lipovei

    0
    0
  6. Denis eu nu am zis nimic rau am zis doar bafta in indeplinirea obiectivului 25 pt ca asta au declarat ,daca ei doresc evitarea locului 1 atuncea sa termine pe 1 cineva care declara ca vrea locul 1 ,Diferenta intre mine si tine denis este ca eu spun frumos numele intreg nu ma ascund

    0
    0
  7. Domnule radu fiecare are dreptul sa scrie aicea ce doreste atata timp cat nu jigneste si eu nu vad sa fi jignit daca am scris ceva de lipova ,d-voastra m-ati facut trepadus si multe altele nu este stres fiecare isi asuma ceea ce spune ,legat despre ca jucati toate in deplasare stati linistiti ca stiu ce este prin fotbalul de judet ar fi culmea sa nu stiu ca jucati la zabrani ,un lucru bun este ca ati reusit sa va faceti un stadion modern in viitor asta este un lucru ffff bun,daca sa citit mai demult ce am scris au fost inspirati sa aduca pe sabau un antrenor din garda tanara fff pasionat de meseria sa pe care l am cunoscut si fata in fata ,dar ce-i ce comentati acum de ce atuncea nu ati scris nimic cand am scris ceva frumos de lipova

    0
    0
  8. Factorii nu pot gresi, marius… Cat despre faptul ca ai ceva cu unii de la Lipova, ce pot spune? Ti-au luat nevasta, te-au lasat fara casa sau nu te-au ofertat?!?!? Daca tot comentezi, macar fa-o la subiect, altfel cazi in penibil.

    0
    0
  9. Doamne , dar ce probleme mari ai !!! Pai tu ii compari pe Tecsi, Velici cu atacanti de la Zimandu Nou??? Nu se poate !!!!! Tu chiar nu a-i nici o treaba cu fotbalul. Ia spune de cine nu iti place de la Lipova??? De Flavius, Hetco sau poate Cladiu …….ma gandesc , ca de Alina nu-i vorba . Deci ramane Radu !!! Daca nu-ti place Radu spune-i lui in fata nu prin comenturii. In rest ca ai avut prieteni la Cermei si noi avem si la Cermei si la Paulis, Zabrani, Santana, si mai cateva echipe dar nu ne permitem sa facem comenturii la adresa lor. Dar tu jucator activ iti permiti sa faci comenturii la adresa unei echipe care de bine de rau ridica stacheta tuturor echipelor din divizia D-Arad !!! Asa ca te rog la adresa echipei SOIMII nu mai fa comenturii fa-o la adresa jucatoriilor de la Zimandu Nou ca ti-au dat patru.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button