National Sebis

Cupa României: Național Sebiș – Performanța Ighiu  3-2, final





Fiindcă pun mare preț și pe derby-ul județean cu UTA, de sâmbătă, sebișenii au optat și pentru câțiva fotbaliști care au evoluat mai puțin în acest debut sezon în turul trei al Cupei României cu Performanța Ighiu.

Acest lucru nu s-a văzut în jocul Naționalului, dimpotrivă. Unul dintre fotbaliștii neutilizați în campionat, Alin Roman, a deschis rapid tabela, dar numai după ce i-a mai pus odată probleme lui Miklos cu un șut aproape de vinclu. În minutul 6, fostul mijlocaș al UTA-ei a primit un balon de la Ion, a șutat în cros, iar mingea s-a dus în plasă la colțul scurt. Vizitatorii au reacționat prin șuturile ex.-ilor Keita și Poiană, dar gazdele au scăpat basma curată. Apoi, a venit rândul lui Fetița să dribleze trei adversari, dar bara l-a salvat pe Tomșa la șutul de la semi-distanță a mijlocașului ighian. Forcingul oaspeților a continuat, dar portarul Tomșa a fost încă odată ocrotit de bara transversală la lobul lui Keita din 14 metri lateral stânga. După alte trei minute (33), Săulescu și M. Ion l-au pus la grea încercare pe Miklos cu voleuri de pe 16 metri la capătul unor lovituri de colț. Iar când s-a ajuns din nou la cealaltă poartă tabela s-a modificat. În minutul 38, Circov a centrat din corner la colțul scurt și Fetița a trimis cu capul printre brațele lui Tomșa în plasă. Cinci minute mai târziu, sebișenii s-au mai lăsat surprinși odată la o fază fixă. Fetița a apărut din nou bine la scurt, a deviat balonul pe colțul lung, unde Vlădia a pus latul pentru 1-2, scor la pauză.

Vizitatorii au început excelent și partea a doua,  dar Poiană și Szekely au ratat ocazii cât roata carului, din postură de singur cu Tomșa. Sebișul s-a trezit rapid și a reușit egalarea în minutul 59. Săulescu a centrat perfect de pe dreapta, iar Marius Ion a trimis puternic, cu capul, în plasă din 8 metri. După alte 7 minute, gazdele au trecut în avantaj în urma unei pase filtrante a lui Iuga și un șut pe sub portar, pe colțul scurt, al lui Săulescu: 3-2. A urmat o perioadă de joc fără evenimente majore, întreruptă de o intervenție decisivă a lui Miklos în fața lui Iuga. Forcingul de final al Performanței nu a produs decât șuturile de la distanță ale lui Poiană (puțin peste poartă) și Circov, scos de la rădăcina barei de Tomșa. În ultimul dintre cele trei minute de prelungire Fabian Himcinschi a luat și al doilea galben al meciului și totul s-a încheiat aici pentru Ighiu, în timp ce Sebișul are șanse mari să găzduiască în turul următor al Cupei o divizionară secundă.

Formații:

Sebiș: Tomșa – Ciocan, Cîrstoiu, Basic, Siminic – Clej, Avramescu (13 Mihuța) – Săulescu, Roman (79 Susan), Iuga – M. Ion.

Ighiu: Miklos – Bold, Mintaș, Vlădia, Cornea – Fetița  Boldea, Poiană, Făgărășanu (20 Circov) – Keita (71 R. David) – Szekely (60 F. Himcinschi).

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj), Andrei Chițoiu și Alexandru Filip (ambii din Timișoara)

 









2 comentarii

  1. Ighiul cu Szabolcs Szekely sau Keita, dar Sebisul in repriza a 2-a a trimis artileria grea. Vreme superba, stadion superb, lume fericita! HAI CU GOLUL 4!

    0
    0
  2. Bravo Sebis ca ai incurcat pretentiile primarului din Ighiu ,prin acest 3-2…Cojocare ti-a trecut glontul pe la urechi,desi ai fost avertizat !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button