Fotbal judeteanLiga a 3-a

Sabău: „Băieții s-au ridicat la așteptările mele” vs. Bortiș: „Pas în față, aveam mare nevoie de această victorie”





Șoimii Lipova a murit frumos în turul trei al Cupei României Timișoreana. Ca și prestație generală, „alb-albaștrii” nu au fost cu nimic mai prejos decât divizionara a treia de la poalele Cetății Deva, doar că nu s-au concentrat îndeajuns în momentele cheie ale partidei. Minutele 115 și 120 le-au fost fatidice lipovanilor, care –și văd spulberat visul de a aduce o formație de Liga a 2-a la…Zăbrani. 

La fina, principalul „șoimilor” nu a avut ce le reproșa jucătorilor săi în afară, poate, de cele câteva ratări. „Amjucat bine, am fost la nivelul lor, poate chiar puțin peste. Am avut și ocazii, trei-patru din nou foarte mari. Nu am marcat, iar în fotbal ratările le plătești de obicei. Asta e, nu e nicio problemă, rămân cu satisfacția unui meci bun, băieții s-au ridicat la așteptările mele și, cred eu, și ale spectatorilor. Am ajuns aici pe muncă, meritat, din păcate nu am avut nici noroc. Când iei gol în minutul 115 la o fază fixă, la un simplu moment de neconcentrare, nu poți spune că ai avut șansă. Sper ca norocul să ni se întoarcă în campionat”, a menționat Flavius Sabău.

„Aș fi vrut să fiu la meci, dar l-am trăit la telefon prin intermediul unui cunoscut aflat în tribună la Zăbrani. Chiar îmi doream să-i felicit pe băieți pentru dăruire și efort. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în Cupă, chiar dacă sunt convins că se putea mai mult”, ne-a transmis Radu Pop, președintele Lipovei, aflat în vacanță în afară țării.

După demisia lui Ciprian Pepenar, preparatorul fizic, Marius Bortiș, a fost principalul responsabil cu pregătirea meciului de Cupă de la Zăbrani. Fostul utist a subliniat importanța succesului cu lipovanii, chiar dacă echipa sa a avut nevoie de 120 de minute să-și dovedească superioritatea în fața divizionarei patru arădene. Uitându-ne la lotul Lipovei, nu ne puteam aștepta la un meci ușor.  Din contră, i-am avertizat pe jucătorii noștri încă de ieri, cu atât mai mult cu cât acest meci a venit într-un moment special fără noi, adică neavând antrenor principal, că vom avea o partidă grea. Chiar dacă nu am eu pretenții de nu știu ce antrenor, am lucrat și tactic cu băieții, pe lângă partea fizică pe care mă concentrez de obicei și eu zic că a ieșit bine. Ocazii au fost de ambele părți, eu mă bucur că am fost pragmatici, în special în ultimele minute, când a contat și pregătirea fizică, adică acolo unde am eu cea mai multă treabă. Una peste alta, e un pas în față, un imbold pentru băieți, căci aveam mare nevoie de acestă victorie. Se știe că am început cu stângul campionatul, sperăm ca această victorie să aducă și altele de acum înainte. Inclusiv în Cupă, de ce nu. Însă, părerea mea este că echipa trebuie să joace, înainte de toate, frumos, să atragă spectactatorii la stadion”, a punctat Bortiș.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button