National Sebis

Sebișenii, față în față cu fostul golgheter: „Avem forța să-l contracarăm, cheia jocului cu Deva e la noi”





Două dintre formațiile cu pretenții ale seriei a IV-a a eșalonului trei se duelează mâine pe Crișul Alb. Sebișul a și confirmat pein rezultate statutul de candidate la promovare, în timp ce Deva a avut nevoie de două șocuri pentru a reveni pe linia de plutire.

Formația de la poalele Cetății și-a mai refăcut moralul odată cu succesele de Cupă (3-1 cu Lipova, la Zăbrani) și campionat (1-0 cu Pandurii II), dar adevăratul examen îl va susține contra „alb-albaștrilor”. „Ne așteaptă un meci foarte greu prin prisma faptului că adversarii formează o echipă bună, dar și pentru că știu foarte bine ceea ce-și doresc cei de la Sebiș. Ca și component al staffului tehnic al UTA-ei am dus o luptă pentru promovare cu cei de la Național Sebiș, conducerea orașului chiar vrea să aducă Liga a 2-a acolo. Fie că își declară sau nu obiectivul, toate semnalele sunt clare, așa că vor încerca să câștige fiecare meci. Au victorii pe linie, o motivație și un moral ridicat, deși nici noi nu stăm rău la acest capitol după ultimele rezultate. Vreau, însă, să fim obiectivi și realiști și să admitem faptul că ar fi bun și un egal mâine, deși vom face totul să obținem maxim și din acest meci. E destulă calitate la nivelul loturilor atât la noi, cât și la ei, dar la capitolul omogenitate mai e de lucrat în ambele tabere. Mă bucur că la Deva începem să formăm o familie, să ne sacrificăm unii pentru alții, suntem pe o pantă ascendentă pe care vrem să rămânem și după partida de mâine”, a spus Marius Bortiș, preparatorul fizic al devenilor, care a preluat atribuțiile antrenorului principal după demisia lui Ciprian Pepenar.

Naționalul împarte prima poziție a clasamentului cu vecinii de la Cermei, pe care – de altfel – îi înfruntă în meci direct săptămâna viitoare. E clar că sebișenii doresc să ajungă cu punctaj maxim la acest „duel” și au și argumentele necesare. „Rezultatele bune ne-au adus mare încredere în forțele proprii și o dorință mare de a prelungi cât de mult posibil această serie. Mă bucur că am reușit să ieșim foarte bine din cele trei meciuri în 8 zile, chiar dacă la Șiria, cu UTA II, suntem conștienți că nu am avut o evoluție foarte bună. Dar, am fost pragmatici, iar o formație e puternică , câștigă și atunci când joacă mai prost. Legat de Deva, pot spune că are un lot valoros, că sunt mai buni de la meci la meci și au și moral bun după cele două victorii consecutive. Dar, nici noi nu stăm chiar rău la acest capitol după startul foarte bun și cheia e la noi. Dacă vom fi concentrați pe ceea ce avem de făcut pe teren, eu zic că avem mari să câștigăm vineri”, a menționat Călin Cojocaru, care nu poate conta pe Avramescu, în timp ce Fuchs și Cioară sunt din nou apți.

Managerul-antrenor al Sebișului își va întâlni fostul golgheter cu ocazia disputei cu Deva. „Velici e un atacant valoros, care știe exact ce-mi doresc eu de la echipa mea meci de meci, dar avem forța să-l contracarăm atât pe el, cât și jocul echipei sale ce l-ar putea pune în valoare”, a menționat Cojocaru. „Am rămas în relații foarte bune cu toată lumea la Sebiș, nu am nicio ambiție în plus la acest meci. Normal, că-mi doresc să-mi ajut cât mai mult echipa și să recuperăm din terenul pierdut în primele două etape”, a comentat și Gelu Velici.

Formații probabile:

Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Suciu, Siminic – Cârstoiu, Mihuța – Săulescu, Roman, Iuga – M. Ion.

Deva: Bodea – Jude, Pistol, Kereki, Doboş – Şaucă Vaştag, R. Cristian, Sahru – Bloj, Velici.

Arbitri: Aurel Vărzan – Alexandru Filip (ambii din Timișoara), Radu Pascu (Oradea)

Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Dan Costin (Zalău)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button