UTA Arad

Perioadă grea pentru utistul Tănase: A ratat convocarea la națională și va sta pe tușă două meciuri. Petre pleacă în Olanda!





Lista fotbaliștilor convocați de Costel Enache pentru primul turneu de calificare la Campionatul European Under 19 de anul viitor a devenit oficială, iar printre cei 18 „tricolori” nu se află Ionuț Tănase. Pe postul utistului, cel de mijlocaș central cu sarcini defensive, selecționerul i-a preferat pe Răzvan Oaidă, arădeanul de la Brescia, Vlad Dragomir (Arsenal) și Marian Târșă (Poli Iași). Fotbalistul nu o duce prea bine nici la echipa de club, unde tocmai a luat un cartonaș roșu (în urma unei decizii prea severe a „centralului” partidei cu Afumațiul) și va sta, cel mai probabil, cel puțin două meciuri oficiale pe tușă.

În schimb, Adrian Petre, al doilea marcator al campionatului ligii secunde după atacantul lui Sepsi, Hadnagy, e vârf de lance la raprezentativa Under 19. Utistul va întârzia o zi în cantonamentul naționalei pentru a juca sâmbătă dimineață la Sfântu Gheorghe. La Centrul Național de Fotbal Buftea, Petre se va reîntâlni cu fostul său coleg de la Atletico și UTA, Dennis Man, devenit fotbalistul al Stelei la începutul acestei luni.

Reprezentativa României debutează pe 6 octombrie în calificări, fiind într-o grupă cu Olanda (gazda partidelor turneului de calificare), Norvegia și San Marino. La Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European, merg câștigătoarele celor 13 grupe împreună cu echipele de pe locul secund plus cea mai bună ocupantă a poziției a treia.

Dacă UTA ar fi dat doi internaționali, „oficialii” clubului ar fi putut solicita amânarea partidelor de campionat în care aceștia nu pot fi utilizați, însă așa derby-ul cu Juventus București se va juca conform programării, adică sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 15,30.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button