UTA Arad

Continuitatea la nivelul „secunzilor”, pe placul lui Roșu: „Sunt bine pregătiți profesional și conectați la Liga a 2-a”





Plecarea lui Roland Nagy de pe banca UTA-ei nu i-a afectat din punct de vedere profesional și pe antrenorii secunzi. Cristian Todea și Dan Țapoș fac parte și din sttaful tehnic al lui Laurențiu Roșu, care, totuși, l-a adus cu el din Spania pe preparatorul fizic,  Francisco Ignacio Martinez Cabrera.

La două săptămâni de la începutul colaborării cu cei doi antrenori arădeni, „principalul” echipei fanion e mulțumit de continuitatea parțială pe banca „alb-roșilor”. „Ambii sunt bine pregătiți profesional, dar și conectați la Liga 2-a. Sunt un plus pentru mine și Nacho, dar și pentru echipă. În special Todea cunoaște destul de bine restul echipelor, în timp ce Țapoș își face excelent treaba cu portarii. Mă consult deseori și cu el, dar decizia finală privind portarul titular o iau eu”, a menționat Laurențiu Roșu.

Săptămâna trecută, utiștii au susținut un test fizic ce a evidențiat buna pregătire a lui Chindriș, Vlad, Strătilă, Tănase, Costin, David și Ungurianu, jucători care nu mai servesc „suplimentele” lui Nacho de la finalul unor antrenamente. „Într-adevăr, la restul există mici carențe, pe care încercăm să eliminăm cât mai repede posibil, dar fără să exagerăm, nu are rost să-i încărcăm prea mult în plin campionat. Cel mai important este să fie cu toții sănătoși, să se poată antrena, iar de restul ne ocupăm noi. În plus, sunt două tipuri de fotbaliști pe care le regăsim și la UTA. Cei care au o capacitate mare de efort nativă și alții care muncesc pentru asta”, a menționat fostul stelist.

Fără a da nume, Roșu a mai recunoscut că au fost câțiva fotbaliști care nu au stat prea bine la evaluarea unui nutriționist, aflat prin trecere la Arad la începutul acestei săptămâni. „Într-adevăr, sunt ceva probleme cu greutatea în lot, cu indicele de grăsime din corp. Dar, ne ocupăm să transformăm acest surplus în masă musculară, iar băieții sunt conştienţi de acest aspect, că trebuie să lucreze și la acest aspect și să ajungă în parametri normali”, a mai precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

FOTO: UTA Media Design









3 comentarii

  1. Doar 6 (sase) jucatori pot spune ca stau bine fizic, iata performanta pregatirii ( in 2 stagii externe…) a trecutei echipe de pe banca !. Ei sint :Chindriș, Vlad, Strătilă, Tănase, Costin, David și Ungurianu, La UTA au aparut indivizi noi ( preparator fizic, nutritionist) care au cam evidentiat situatia proasta de pregatire a lotului. Ma asteptam ca un Burla,un Petre, sa „zbarnaie” fizic. Cit de cit Rosu va incerca sa faca ceva, dar nu stiu daca va fi lasat, pentru ca-asa cum mai ziceam , mai demult- cei varstnici nu prea au chef de pregatire, majoritatea vrea sa joace „din memorie”. Cam din cauzele aste UTA nu castiga, bubuie, pierde puncte….!!

    0
    0
    1. Amice cred ca tu cam gresesti,cand spui ca cei varstnici nu au chef de pregatire si joaca din memorie.Uiti ca am castigat multe meciuri prin inspiratia jucatorilor? Am tot respectul ptr Roly,dar el a imprimat stilul cu bubuiala si mai putin jocul combinativ.Este si normal sa avem la echipa si un preparator fizic si nutritionist cu acesti „indivizi” :)) poti face o echipa competitiva.Ar fi multe de spus de „era Roly” dar cum se spune in popor de „morti” vorbim numai de bine! Nu are rost acum sa rascolim trecutul,privesc in fata cu speranta ca Rosu va aduce ceva nou la UTA ,poate chiar promovarea care e cam departe ,dar e posibila spun eu.Haideti alaturi de echipa ,staf tehnic ,conducere si poate la sfarsitul campionatului nre vom bucura impreuna de promovare! FORTZA UTA !!!

      0
      0
  2. Mereu am dat credit celor ce au venit. Ai dreptate ca am castigat meciuri, uneori pe inspitartie, nu pe joc colectiv. La noi speranta moare ultima. Vom vedea dumineca ce si cit putem. Am vazut Balotestiul la TV, nu mi s-a parut o echipa simplu de batut, la ei acasa, Trist este ca toate echipele UTA stau prost in clasament, asta arata si valoarea scazuta a antrenorilor de la club, pregatirea aproximativa si selectia facuta dupa ureche.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button