SOIMII PÎNCOTA

Piroș a decis: „Pîncota va intra în faliment, marele regret rămâne neachitarea salariilor către vechii jucători” Ce „țepe” au mai dat italienii?





Weekendul trecut, Liga a II-a și-a consumat a doua etapă fără Șoimii Pîncota. Gruparea preluată de italianul Angelo Massone la finalul lunii august  a desconsiderat întrecerile juniorilor și, prin urmare, a fost exclusă din campionat de Comisia de Disciplină și Etică în preziua meciului din etapa a 14-a a, cu Dacia Unirea Brăila.

Automat, Massone nu a mai dat niciun semn de viață (nu că altfel ar fi fost foarte comunicativ cel puțin cu partea arădeană a „șoimilor”), așa că Pavel Piroș a rămas oficial cu clubul în brațe. Mai departe, omul de afaceri arădean nu are decât o singură variantă și anume inițierea procedurii de insolvență, având ca finalitate intrarea în faliment în lipsa unui plan de reorganizare.

Insolvență cu faliment

Piroș speră ca, totuși, clubul său să nu rămâna datoare măcar la Federația Română de Fotbal. „Banii din drepturile TV vor rămâne la FRF, pentru a acoperi amenzile și restul taxelor neachitate de domnul Massone. Dacă mai rămâne ceva, vom vira și în contul Finanțelor ceva, deși suntem conștienți că nu vom dispune de toată suma. Marele meu regret rămâne, însă, neachitarea salariilor către vechii jucători, cei care au îndeplinit obiectivul clubului stagiunea trecută. În primul rând, pentru ei m-am zbătut să  găsesc o variantă de continuare a activității la club, speram ca din banii prinși în înțelegerea cu Angelo Massone să le dau banii pentru lunile restante.  Nu s-a putut, fiindcă oamenii nu au fost serioși și totul a dus la terminarea acestui proiect la care, repet, am ținut foarte mult. Așadar, nu-mi rămâne decât să bag clubul în isolvență, cu declararea ulterioară a falimentului”, a menționat președintele în acte al Pîncotei, care a căutat o variantă de salvare a clubului după ce Iosif Retter a pierdut alegerile de primar, iar noua administrație locală a refuzat să mai finanțeze clubul nici măcar într-un eșalon inferior.

Jucătorii nu sunt încă liberi

Atâta timp cât Șoimii Pîncota nu mai are activitate, fotbaliștii aflați sub contract cu clubul ar trebui să-și poată aleagă singuri viitorul.  Mulți dintre ei își caută deja echipe de la iarnă, dar, teoretic, nu se pot antrena încă cu ele decât cu acordul scris al conducerii clubului pîncotan. Unii au urmat această cale, alții nu, iar Piroș spune că nu e normal acest lucru. „Poate, pentru câțiva dintre fotbaliști, în special cei tineri, clubul are alte variante. Știm că ei nu sunt plătiți și că-și pot depune memorii, însă pentru unii dintre mă caută echipe de Liga a 2-a sau Liga a 3-a. În funcție de negocieri, poate trei-patru dintre ei vor fi direcționați spre aceste echipe. Bineînțeles, dacă le convin și lor condițiile”, a menționat Piroș. Deocamdată, din ceea ce am aflat, dintre fotbaliști aflați încă sub contract cu Pîncota, doar Taider și Dan se antrenează cu UTA II și Ianc cu Crișul.

„Țepe” de mii de euro

Dincolo de taxele și amenzile neplătite la Federație, dar și salariile pe două luni de zile către jucători și angajați,  Angelo Massone are și alte datorii în România. Cele mai multe la Arad, respectiv la restaurantul Casa Românească (aprox. 12 mii de lei), Hotel Gio (aprox. 3500 de euro), dar și la Serviciul de Ambulanță. La Hotel Mirage Sangov ar mai fi fost de achitat 850 de lei, iar la un hotel din Moreni aproximativ 1500 de lei. Tranșele ce trebuia virate lui Pavel Piroș conform înțelegerii făcute la finalul verii însumau 15 mii de euro, bani din care președintele „alb-negrilor” intenționa să plătească foștii jucători ai clubului. Până la urmă, aceștia din urmă rămân cei mai păgubiți, memoriile castigate la Federație nemaiproducându-și niciun efect în condițiile în care echipa a fost retrogradată în Liga a 6-a, iar clubul va intra în proces de dizolvare.









2 comentarii

  1. O mare rusine pentru Dl Piros ! Daca la asta mai urmeaza si incercarea Dlui Piros de a bloca viitorul unor jucatori si batjocoriti si neplatiti , avem dimensiunea imaginii unui individ care si-a cam batit joc de fotbal. Am amici printre cei care au sprijinit Soimii Pancota., stiu cam cit a cheltuit Dl Piros cu echipa asta, din pozitia de presedinte si proprietar., sdi cit ( si cum) a decontat primaria locala,Sa fim seriosi ! Pina la urma nu exista nici cea mai mica dovada ca Piros a fost interesat de a plati ceva. A fost teparul unor fotbalisti, incearca acum sa se opuna unora sa plece „la mai bine”. . Modul de a se implica in fotbal al dlui Piros este unul de dat exemplu. Nici o Primarie nu poate sustine asaceva !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button