UTA Arad

Roșu, fără atacant de meserie în locul lui Curtuiuș: Copil – favorit să joace lângă Petre





UTA i-a recâștigat pe Sorin Strătilă și Bogdan Burlă, care și-au ispășit etapa de suspendare la Râmnicu Vâlcea, dar l-a pierdut pe Marius Curtuiuș din același motiv. Pentru Laurențiu Roșu este pentru prima oară de când a preluat echipa fanion a Aradului când nu-i are la dispoziție pe cei doi atacanți de meserie din lot. Cum tehnicianul „roș-albilor” a spus de la bun început că e adeptul sistemului de joc cu două „vârfuri”, e clar că e nevoie de o improvizație duminică, împotriva Forestei Suceava.

Recent, fostul stelist a declarat că Dumitru Copil poate juca oricând și în centrul liniei mediane. În plus, la ce formă sportivă a arătat acesta din urmă în ultimul timp, este foarte posibil ca fotbalistul comparat cu Hagi în urmă cu un deceniu să-l acompanieze pe golgheterul Petre în ofensivă. În picioare e și varianta Andor, cu mențiunea că – totuși – bihoreanul pare mai util pe bandă, unde-și valorifică mai bine viteza, în timp ce Copil pare mai obișnuit și cu jocul cu spatele la poartă. Îl ajută și fizicul, dar și experiența acumulată de-a lungul carierei și asta pentru că la Gloria, UTA (2009-2010),  FC Bihor, Jiul Petroșani sau Ineu a fost mai mereu folosit ca și mijlocaș central ofensiv.

Din stagiunea de primăvară, Roșu nu se va mai confrunta cu această situație de avarie și asta pentru că i-a pus deja în vederi conducerii clubului faptul că va avea nevoie de atacanți. Cel puțin doi, poate chiar trei dacă Adrian Petre va fi până la urmă cedat în pauza de iarnă. Însă, până una alta, trei puncte din disputa cu moldovenii lui Popovici ar fi foarte importante pentru o vacanță (și) mai optimistă, iar inspirația antrenorului în alegerea formulei potrivite în atac poate fi un factor important.

FOTO: Ciprian Petcuț

4 comentarii

  1. Nu trebuie vindut Petre acum de ce nu se promoveaza si dupa acea sa se negocieze vinzarea lui la alte echipe cred ca pretul poate fi altul iar UTA ar avea de cistigat mai mult

    0
    0
  2. Mitrute, cu moldovenii lui Stefan cel Mare, vreau sa vad ca ve-i face un meci mare si echipa sa castige la pas fiind momentul sa iti arati adevarata ta valoare Iti doresc mult succes si sa duci UTA. in liga1 acolo unde iti este locul.

    0
    0
  3. Hai sa facem un experiment : sa punem si rezervele . deci Miron ( ? )-Polgar (David), Manea ( Filaret), Gligor ( ? Celea, Filaret ), Burla (Filaret, Copaci)– Stratila ( Copil ), Chindris ( ? Copil, Andor) Tanase ( Jorza), Andor ( Copil ), Curtuius ( Copil), Petre ( ? ). La juniori mai intra in discutie : Costin, Vlad, Copaci, Covaci,- cele 3 posturi de juniori, putem zice ca sint acoperite acceptabil, desi Burla, Petre , Tanase si Jorza, par valoric peste restul. Daca in aparare ( nu vorbesc de portar, desi nici acolo nu e o rezrva clara), cele 4 posturi au rezerve acceptabile, cind vine vorba de Chindris, de Petre, de Curtuius, de Stratila putem spune ca stam prost , nu prea avem variante multe, care sa nu scada valoarea echipei, in lipsa lor, Daca din astia 4, lipsesc 2, e deja o mare problema. Poate la unii am mai gresit si eu, poate alti suporteri vad mai altcumva, dar, global vorbind, daca vrem promovarea „pe pamant, nu in gand”, avem nevoie de 3-4 jucatori noi, dar ca valoare peste nivelul unui junior. E o parere. Veti vedea ,cu Foresta, lipsa lui Curtuius va fi grea, desi Copil ( prin polivalenta sa) poate umple din golul lasat, de lipsa lui Curtuius. Aici ne-a adus iresponsabilitatea conducerii care a vanturat jucatori ca Hlistei si Rus, care refuza sa aduca ceva la mijloc, care i-a tinut aiurea pe tusa pe Sorian, pe Roman, si ne-am trezit acum , mai slabi ca in primavara. Parerea mea, putini ma pot contrazice cu argumente, este ca nu se vrea promovarea, dar linia finala, in apreciere o vom trage pe la 1 februarie, poate mai tarziu, cind vom vedea cine vine. La UTA, conducerea are obiceiul sa astepte , sa cugete, pina cam toti jucatorii ce i-am vrea, pleaca la altii, apoi gaseste…din ce ramane. A nimerit-o cu Andor si David, dar multi au trecut si au plecat, dupa ce au facut pregatire , pe banii clubului. Sper ca mintea romanului …cea de pe urma, sa faca UTA sa-si gaseasca jucatori buni, dar mai repede.

    0
    0
    1. Atata il laudati pe Copil asta da o fost bun dar la varsta care a avuto daca era asa bun de ce joaca la Uta? De ce nu joaca afara???:) dl Rosu cred ca glumiti ca Copil il poate inlocui pe Curtuius sau Stratila!!!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button