Fotbal judetean

Asociația Județeană de Fotbal și CJA și-au dat mâna pentru înnoirea echipelor din județ cu un rând de echipament în prag de Sărbători





Forfotă mare în sala de ședințe a Consiliului Județean Arad, astăzi, cu ocazia materializării ideii concepute de conducerea AJF-ului. Proiectul depus de echipa lui Adrian Lucaci la sesiunea organizată de Centrul Cultural Județean a atras 129 de mii de lei (plus 15 mii din fonduri proprii), banii fiind investiți în echipamente Saller complete (tricouri – 16 de jucători de câmp, 2 de portari, șorturi și jambiere) și câte cinci mingi pentru absolut toate cluburile afiliate (în număr de 67). Pe bază de tabel, aproape toți reprezentanții grupărilor județene, din ligile 4, 5 și 6, dar și cele angrenate în competițiile de copii și juniori au intrat deja în posesia echipamentelor în culorile comandate, apreciind gestul AJF.

„Venind din fenomen și jucând și acum fotbal la nivel amator, această zi și acțiune e mai specială pentru mine. Meritul e în totalitate al Asociației Județean de Fotbal, al domnului Lucaci, care a depus la Consiliul Județean Arad un proiect viabil, fără cusur. Eu zic că acesta e doar primul pas al colaborării nostre, avem în plan și alte proiecte menite să sprijine activitatea fotbalistică județeană, în special cea de la nivelul echipelor de copii și juniori. Totodată, vom încerca să contribuim și la îmbunătățirea infrastructurii fotbalistice la nivel de județ”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA și fost fotbalist în ligile trei și patru în anii 2000.

„E un lucru îmbucurător că AJF Arad se deschide pe zona de proiecte depuse la instituțiile publice. Eu zic că acest rând de echipament e binevenit pentru echipele din județ, în special cele din ligile 5 și 6, unde am sezizat o deficiență din acest punct de vedere. Ca și reprezentant al ambelor organisme implicate în această acțiune, nu pot decât să fiu împlinit pentru această acțiune comună”, a menționat și Răzvan Cadar, consilier județean, dar și șef al Comisiei Județene de Arbitri Arad.

În calitate de președinte al Asociației Județene de Fotbal, Adrian Lucaci a ținut să remarce: „Am avut trei mari motive de satisfacție în acest an 2016. Primul, numirea în funcția de șef la Comisia Centrală a Arbitrilor a lui Răzvan Cadar, al doilea, ieșirea din insolvență a AJF-ul cu ajutor din partea Federației și al treilea, se consumă azi, aici, cu partenerii și prietenii noștri de la Consiliul Județean. Sper ca dumneavoastră, cei din sală, primari, președinți de cluburi, antrenori și, în general, oameni de fotbal să apreciați inițiativa noastră și să vă folosiți sănătoși de aceste echipamente. Totodată, vă promitem că vom demara și alte proiecte prin care să susținem activitatea fotablistică din județ, unul dintre ele fiind achitarea baremelor de arbitraj din alte fonduri, în așa fel încât banii pe care îi accesați în special de la autoritățile locale sau diferiți sponsori să-i investiți în altă parte. În special în copii și juniori, mi-aș dori eu”.

Tot Lucaci a ținut să menționeze că pentru anul 2017 județul Arad va fi „ținta” a două proiecte federale. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin implicarea lect. univ. dr. Gabriel Marconi de la Facultatea de Educației Fizică și Sport, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal va organiza cursuri pentru manageri şi specialişti din fotbal. Ceea ce se urmăreşte prin aceste cursuri, ce vor fi predate profesori în domeniu din țară și chiar străinătate, este dezvoltarea resursei umane şi crearea unei culturi de management orientată spre performanţă la toate nivelurile competiţionale.

În fine, FRF-ul intenționează ca unul dintre terenurile sintetice profesionale susținute din fonduri UEFA să-l facă la Arad, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean. Ar fi vorba și despre o tribună de cel puțin 1000 de locuri, dar mai ales un covor de iarbă artificială de ultimă generație. „Cât despre planurile din 2018, vă spun doar că, în cazul în care ele vor prinde contur, Aradul fotbalistic va fi dat ca exemplu în țară și poate chiar în unele țări europene”, a conchis fostul fundaș al UTA-ei.

ajfechip1

ajfechip2

ajfechip3

 

ajfechip4

Un comentariu

  1. Deci : 1. „județul Arad va fi „ținta” a două proiecte federale. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin implicarea lect. univ. dr. Gabriel Marconi de la Facultatea de Educației Fizică și Sport, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal va organiza cursuri pentru manageri şi specialişti din fotbal. ‘– mamaaaaa ! Exportam manageri si speciaslisti in fotbal !!! Dl Marconi pare a fi ….Mesia..2. „achitarea baremelor de arbitraj din alte fonduri, ” …..sper ca nu doar la unele echipe…ideea este hazoasa. buna de luat la Liga I 3. „Aradul fotbalistic va fi dat ca exemplu în țară și poate chiar în unele țări europene”- posibil… in cazul arenei Motorul, cu angrenarea echipei oaspete…la drenaj Sa fim seriosi… eu m-as multumi doar cu …o mai mare corectitudine a arbitrilor, a observatorilor. Nu de promisiuni…hazoase .. avem lipsa !. Vorbe ., promisiuni, ganduri…. sa fim seriosi !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button