Liga a 3-a

Cermeiul și Sebișul urmează exemplul UTA-ei: Ambele termină anul pe zero – datorii și…achiziții





Zilele trecute, Alexandru Meszar, „părintele” proiectului noii UTA sublinia faptul că anul 2016 se încheie fără datorii în dreptul clubului arădean. În condițiile în care majoritatea grupărilor fotbalistice au mari probleme la acest capitol, cu prim divizionarele în prim plan, „Bătrâna Doamnă” poate fi considerată una dintre puținele „oaze” de normalitate în România. Dacă luăm în calcul și locul ocupat în clasament la final de an, respectiv unul dintre cele două ce duc direct în Liga 1, dar și a faptului că utiștii au alte trei formații angrenate în competițiile naționale (o divizionară a treia și cele două echipe de juniori din Elite), meritele celor care gestionează clubul sporesc.

Și vorbim despre datorii la Stat, Federație, jucători, antrenori și angajați, care sunt pe zero. Însă, nici celelalte două grupări ce dispută campionatele federale nu se lasă mai prejos. „M-am ocupat personal să terminăm anul fără datorii la Stat. În rest, restanțe la fotbaliști noi nu am avut niciodată. Este foarte important să ai un club curat din acest punct de vedere, ținem la imaginea și prestigiul nostru. Nu ne întindem mai mult decât ne permite plapuma, chiar dacă nu reușim tot timpul să facem pe placul antrenorilor și suporterilor când vine vorba despre lotul de jucători. Atâta timp cât suntem în obiectiv și nu ni se poate reproșa nimic din punct de vedere managerial, eu zic că suntem un club sănătos”, a punctat Petre Bulza, președintele celor de la Lunca Teuz Cermei.

„Rețeta” pare a fi și mai de succes la Sebiș, atâta timp cât Naționalul e lider în seria a IV-a a Ligii 3-a. Chiar în aceste zile, un om de afaceri arădean a alimentat conturile grupării de pe malul Crișului Repede, în așa fel încât și „alb-albaștrii” termină pe zero datorii anul. În special terții au fost achitați în ultimele zile ale lui 2016. „E important să ai stabilitate într-un fotbal precum al nostru, cu multe probleme. La ce condiții oferă clubul din Sebiș, e normal să aibă pretenții de la jucători, antrenori, de aceea ne propunem să rămânem pe primul loc până la finalul sezonului”, a menționat Călin Cojocaru. Vă reamintim că managerul-antrenor al Naționalului a și aflat recent că și divizionarele secunde vor trebui să întocmească un dosar de licențiere pentru stagiunea 2017-2018, iar eliminarea datoriilor e unul dintre criteriile fără de care nu se poate merge mai departe.

Însă cele trei grupări arădene mai au un punct comun și anume…absența achizițiilor pe acest final. În discuții și negocieri au intrat toate, există și înțelegeri de principiu, însă nimic oficial. Probabil, sebișenii vor fi cei care vor sparge gheața în primele zile ale lui 2017, în timp ce „roș-albii” de la UTA și Cermei nu se grăbesc.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button