National Sebis

Sebișul și-a asigurat serviciile golgheterului din județul Timiș: Tulcan vrea să prindă un nou „tren” spre Liga 2-a





A doua zi a Noului An a venit cu prima noutate la nivel de lot pentru liderul seriei a IV-a a Ligii 3-a. Flavius Tulcan a bătut palma cu team-managerul Sebișului pentru un contract pe o jumătate de an cu posibilitate de renegociere în vară. „E un fotbalist cu golul în sânge, a înscris sezon de sezon cel puțin 20 de goluri la echipele din județul Timiș, sunt sigur că ne va ajuta și pe noi la primăvară”, a confirmat Călin Cojocaru.

Atacantul născut la 24 mai 1985 e un nume cunoscut în Banat. Cariera și-a legat-o în special de echipa din orașul natal, Sânnicolau Mare, pentru care a evoluat în ligile doi (3 sezoane la rând) și trei, avându-i colegi printre alții și pe arădenii: Turcan, Calvin, Șerb sau Vezan și antrenori pe Dan Mănăilă și Dan Stupar.  În eșalonul patru a jucat la CSM Lugoj, formație cu care promova în „C”, la finele sezonului 2011/2012, pentru ca apoi să treacă șa la Dudeștii Vechi și Nerău. A contribuit apoi la ascensiunea lui ASU Poli din Liga a 4-a până în Liga 3-a, despărțindu-se de „alb-violeți” în primăvara anului 2016, înainte de a sărbători promovarea în anti-camera ligii secunde.

Actuala stagiune l-a găsit pe atacantul de 31 de ani la Avântul Periam, formație ce a terminat turul Ligii a IV-a Timiș la 10 puncte în spatele liderului din Ghiroda. Tulcan și-a făcut, însă, cu vârf și îndesat treaba, înscriind nu mai puțin de 28 de goluri în cele 17 etape, fiind de departe cel mai bun marcator din județul vecin. Oferta Naționalului l-a convins să părăsească pentru prima oară în cariera sa de fotbalist granițele Timișului. „În primul rând, le mulțumesc celor de la Periam pentru înțelegere. Sunt pregătit să joc din nou la un nivel înalt, de altfel îmi propun să prind un nou tren, probabil ultimul din carieră, spre Liga a 2-a. Proiectul Sebișului mi se pare interesant, îl cunosc de mulți pe Călin Cojocaru chiar dacă doar din postura de adversar, cred că vom face treabă bună împreună. Am auzit că și Gelu Velici s-a întors la Sebiș, e timișan de-al meu, sper ca împreună să marcăm golurile necesare pentru promovare”, ne-a mărturisit experimentatul fotbalist.

Pe malul Crișului Alb, Flavius Tulcan se reîntâlnește cu Emanuel Fișteag, împreună cu care a împărțit același vestiar la ASU Poli. Pe ceilalți timișeni din lot, Rosenblum, Mihuța, Fuchs și Siminic, i-a avut doar adversari de-a lungul carierei sale.

FOTO: sporttim.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button