UTA Academie

Șase juniori utiști, împărțiți între Mailat și Felnac până la vară. „Roș-albii” se bazează în Liga a IV-a pe generația 2001





Gruparea fanion a Aradului și-a fixat în mare strategia pentru partea a doua a sezonului în toate competițiile oficiale în care evoluează. Bineînțeles, marea parte a eforturilor se concentrează pe promovarea primei echipe în Liga 1, în timp ce restul formaților și antrenorilor cam au menirea să le dea cât mai multe minute jucătorilor tineri  cu scopul de a le crește abilitățile și experiența.

De la înălțimea locului 2, doar UTA Under 17 și-a declarat deja obiectivul și anume calificarea la turneul final de la Timișoara, în timp ce colegii lor mai mari nu sunt neapărat focusați pe „finala” de la Mogoșoaia. Apoi, UTA II și UTA III, ambele aflându-se în coada clasamentelor în ligile trei și patru, vor merge în continuare pe întinerire, cu riscul (e adevărat foarte mic) să retrogradeze.

Se știe deja că „satelitul” din Liga a 3-a a renunțat la fotbaliști de 20 și 21 de ani (Ignea, Gârbiță, Ungurianu) și a adus alții de 18 ani, Zdrențan, Vasiu, Dinculescu, plus Daniel Dan, care la 20 de ani a confirmat deja în Liga a 2-a, la Șoimii Pîncota. În schimb, UTA III își va continua parcursul în Liga 4-a contând în special pe generația de 2001 pregătită de Sandu Gaica.

Așa stând lucrurile, sunt câțiva fotbaliști de 17 ani care au șanse reduse să evolueze în vreo competiție oficială în „alb-roșu”, astfel că vor fi împrumutați la formații din primul eșalon județean. Exceptându-l pe Varga, acontat deja de Cermei. În rest, Ciucifara, Roșu (foto), Alex Lazăr și – probabil – Gabor vor alege Mailatul, în timp ce Cociuba și Adam merg spre Felnac. „Trebuie să se înțeleagă că trecerea de la competițiile de juniori și seniori nu e deloc simplă, dar noi suntem dispuși să-i ajutăm pe cei de la UTA în acest sens. Bineînțeles, și ei ne vor ajuta pe noi prin randamentul din teren, sunt mutări reciproc avantajoase”, a explicat Dan Cuedan, antrenorul celor de la VI-FE.

Probabil, în cazul în care cei de la UTA II mai reușesc să-și întărească lotul în această iarnă, s-ar putea ca și alți fotbaliști să fie împrumutați la echipe de Liga a 4-a, care îi așteaptă ca pe pâinea caldă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button