UTA Arad

Obiectivele lui Mara la 19 ani: „Promovarea cu UTA și revenirea în tricoul naționalei”





Evoluția excelentă a lui Bogdan Miron în turul campionatului între buturile utiste, dar și faptul că a fost ferit de accidentări și suspendări a făcut și „victime” colaterale. Rezerva Alexandru Barna este singurul fotbalist din lotul „roș-albilor” care nu a fost văzut de la Laurențiu Roșu la lucru într-un meci oficial, în timp ce juniorul Sebastian Mara nu a apucat încă să debuteze în eșalonul secund, așa cum au făcut-o deja mulți colegi din generația 1997-1998 crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Atletico.

Pe tânărul goalkeeper care astăzi a împlinit 19 ani această situație nu îl deranjează, mai ales că: „Prestațiile lui Bogdan s-au apropiat de perfecțiune, nu cred că i se poate reproșa ceva. Cu el în poartă echipa a câștigat destule puncte, a ajuns pe locul 2 și are șanse bune de promovare. Mie nu-mi rămâne decât să-mi văd de treabă în Liga 3-a sau în campionatul Elite, în așa fel încât atunci când se va apela la mine să fiu pregătit. Pentru colegii mei de generație care au debutat deja nu pot decât să mă bucur, dar știe toată lumea că postul de portar este puțin mai pretențios. De obicei, în special în competițiile de seniori, ți se cere experiență, iar eu sunt încă la începutul carierei. Până la 38-40 de ani, vârsta la care de obicei se retrag portarii, am tot timpul să-mi ating toate obiectivele”.

Apropos de obiective, Mara ar dori ca schimbarea prefixului să-l prindă în Liga 1 și din nou „sub tricolor”. „Avem o șansă mare să promovăm și vrem să profităm de ea. Ne dorim cu toți ca de această dată să nu mai pierdem trenul spre Liga 1. Fie că apuc să debutez în Liga 2-a, fie că nu, important este ca UTA să promoveze la vară. În schimb, ca și obiectiv personal, mi-aș propune revenirea în tricoul naționalei. Am fost cândva acolo, am trecut printr-o perioadă mai grea datorată unei probleme la genunchiul piciorul drept, dar acum sunt din ce în ce mai bine și sper să revin în circuitul tricolor”, mai spune talentatul portar.

Probabil, Sebastian Mara va face parte din lotul pe care UTA îl va deplasa în Spania, pe 29 ianuarie. Cel puțin pentru două săptămâni, gheața sau noroiul de la Arad sunt lăsate în urmă. „E important să ai condiții bune de pregătire, deși neaDan (n.a. Țapoș) știe să scoată tot ce e mai bun din noi pe orice teren, pe ploaie, zăpadă și vânt. Important este să fim cu toții sănătoși, să ne pregătim cât mai bine, în așa fel încât să fim cu toții soluții pentru domnii antrenori”, a adăugat portarul arădean.

În stagiunea de toamnă, Mara a fost titularul postului de portar la „satelitul” din Liga a 3-a, dar au fost weekenduri când a evoluat și pentru echipa din campionatul Under 19 Elite.

FOTO: Viorel Musca









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button