Liga a 2-a

Brașovul, la un pas de faliment! Tribunalul împiedică depunerea planului de reorganizare





FC Braşov are şanse extrem de mici de a supravieţui şi în 2017 şi a-şi continua activitatea în campionatul Ligii 2. Unul dintre cluburile de tradiţie ale fotbalului românesc se află la un pas de faliment după ultima decizie a Curţii de Apel Braşov.

Curtea de Apel Braşov a admis apelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Braşov, iar în aceste condiţii Top Expert SPRL, fostul administrator judiciar, nu mai poate depune planul de reorganizare la FC Braşov. Cauza a fost trimisă spre judecare la Tribunalul Braşov, dar sunt şase mici ca instanţa să accepte întocmirea unui nou plan de reorganizare al clubului din Liga 2.

„Admite apelul declarat de creditoarea AJFP Braşov împotriva sentinţei civile 1134/sind 28.09.2016 pronunţată de Tribunalul Braşov, pe care o anulează şi, în consecinţă respinge cererea formulată de creditoarea SC ICIM SA, prin lichidator Top Expert SPRL de repunere în termenul de depunere a planului de reorganizare şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe”, este decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov.

„Tribunalul Braşov va trebui să rejudece cererea de deschiderii a procedurii de faliment având în vedere şi decizia de astăzi a Curţii de Apel care a respins posibilitatea creditorului ICIM de a formula un plan de reorganizare”, a precizat Alexandru Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar repus de curând în funcţie la FC Braşov.

FC Braşov a supravieţuit în acest sezon al Ligii 2 din prima tranşă primită de la Steaua după transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht. Clubul braşovean se află în pauza de iarnă pe locul 3 în campionat, poziţie care îi asigură prezenţa la barajul de promovare. FC Braşov are 38 de puncte, cu unul mai puţin faţă de UTA, care se află pe locul 2 promovabil direct în Liga 1.

Adi Marica (monitorulexpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button