Liga a 2-a

Cum se prezintă primul adversar al UTA-ei în campionat? Brăila s-a despărțit de 5 fotbaliști și a adus unul singur





Dacia Unirea Brăila nu va conta în partea a doua a campionatului pe încă un jucător din lotul pe care s-a bazat în primele 21 de etape ale actualului sezon al Ligii 2. După ce în această pauză de iarnă a renunţat sau le-a dat liber portarului Victor Gârlea (21 ani), fundaşului Laurenţiu Petean (28 ani) şi atacanţilor Alexandru Muscă (20 ani) şi Marco Enciu (28 ani), echipa antrenată de Alin Pânzaru se desparte şi de Dragoş Mucuţă.

Atacantul de 18 ani nu se desparte însă definitiv de Dacia Unirea, ci va merge împrumut la Sportul Chiscani, echipă brăileană din Liga 3 clasată pe locul 13 din 15 în Seria 1. „Dacia Unirea Brăila şi Sportul Chiscani au ajuns la un acord cu privire la împrumutul tânărului atacant Dragoş Mucuţă. Astfel, Dragoş va evolua sub comanda antrenorului George Pascu, în Liga a III-a până la finalul sezonului competiţional! Mult succes, Dragoş!”, este mesajul postat de Dacia Unirea pe pagina sa de Facebook.  În acest sezon al Ligii 2, Mucuţă a evoluat foarte rar pentru prima echipă a Daciei Unirea. Atacantul a bifat doar 111 minute în cele trei jocuri bifate pentru formaţia brăileană, dintre acestea în doar unul fiind titular.

La capitolul noutăți găsim numele unui singur fotbalist. Este vorba despre Robert Moglan, un fotbalist de 20 de ani, coleg de generaţie cu stelistul Tudorie la Oţelul Galaţi. Moglan a debutat şi în prima ligă la Oţelul, dar a avut ghinion şi, din cauza unei accidentări, a trebuit să stea mai mult timp în afara terenului.

Cum s-au prezentat Brăilenii în amicale?

Până la această dată, adversarul de pe 25 februarie al „roș-albilor”, reunit pe 16 ianuarie, a disputat trei partide amicale, după cum urmează:

Dacia Unirea Brăila – AFC Hărman (locul 2 în C1) 3-2. Marcatori: Calu, Adăscăliței Pușcașu

Dacia Unirea Brăila – Petrolul Ploiești (locul 1 în Liga a IV-a Prahova)  1-2. Marcator: C. Neagu

Dacia Unirea Brăila – Metalul Buzău (locul 1 din Liga a IV-a Buzău)  5-1. Marcatori: Roșoagă, Grăjdean, C. Neagu, Ciucureanu, Puia

În acest ultim test, antrenorul Alin Pânzaru a utilizat următoarele formule de joc, cu mențiunea că jucătorii subliniați sunt juniori:

Dacia Unirea (prima repriză): Popa – Gab. Niţă, Moglan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roşu, Rz. Adăscăliţei, D. Oprea, Roşoagă – C. Neagu, Puşcaşu.

Dacia Unirea (repriza a doua): Olaru – Ed. Oprea, Olenic, L. Ivan, Necoară – Iosofache, P. Ioan, Ciucureanu, Puia – Calu, M. Iordache (Mucuţă 70′).

Formația de pe Dunăre a efectuat un cantonament la Poiana Brașov, între perioada 26 ianuarie – 4 februarie. După 19 partide, Dacia Unirea Brăila ocupă poziția a 10-a în clasamentul ligii secunde la fotbal, cu 26 de puncte acumulate.

Articol documentat din relatările lui Costel Filip la liga2.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button