National Sebis

Semne rele, semne bune: Național Sebiș – Șoimii Lipova 1-3





Apropiate valoric, liderul din C4 și viceliderul Ligii a 4-a, au pus în scenă un meci amical pe arena „Crișana” din Sebiș. Echipa lui Cojocaru nu se dezvață nicicum de obiceiul de a pierde avantajul luat pe tabelă și a trata unele faze cu lejeritate, iar rezultatul a fost un nou eșec . Se mai întâmplase în această iarnă în disputele cu Cermeiul și Luceafărul, lipovanii fiind și ei abili să fructifice carențele trupei de pe Crișul Alb.

Deși ritmul a fost bun și înaintea pauzei și au fost și câteva ocazii de gol, printre care și un penalty parat de Bujor în fața lui Velici (faultul i-a aparținut lui Calvin asupra lui Bârsănel), scorul primei reprize a fost alb. Lucrurile păreau că intră în ordine pentru divzionara a treia, când Iuga a deschis tabela cu un șut de la marginea careului, la o fază la care a mai contribuit și Rosenblum. Era minutul 57, însă „șoimii” au restabilit egalitate 13 minute mai târziu. S. Popa centrat din din corner, iar Pașcu a marcat cu capul din careul mic.

Ca și în precedentele teste, Sebișul a plătit momentul de blackout cu primirea altor goluri. În minutul 78, Popa a tras cu pământul de la 30 de metri, Munteanu a respins doar până la Cotoc și acesta a făcut 1-2. După alte 4 minute, a fost rândul lui Șulumberchean să-l surprindă cu un șut lobat pe același portar al Naționalului. Ocazii au mai fost în special de partea gazdelor, prin Tulcan și Rosenblum, însă și Filimon a avut o execuție spectaculoasă la buturile adversă.

Scorul a rămas fixat la 3-1 în favoare aLipovei, care mâine își mai măsoară forțele cu o divizionară a treia, UTA II. În schimb, Sebișul speră să-și repare puțin moralul cu divizionarele patru, Crișul Sântandrei și CS Ineu.

Formații:

Sebiș (prima repriză): Fișteag – Killin, Suciu, Bârsănel, Siminic – Avramescu, Mihuța – Săulescu, Fuchs, Iuga – Velici.

Sebiș (repriza a doua): Munteanu – Rosenblum, Stupu, Basic, Siminic – Fuchs, Avramescu (65 Drame) – Pirtea, Iuga (60 Moise), Cocină – Tulcan.

Lipova: Bujor – Kocsis (46 Pantea), Calvin (62 Pașcu), Bercu, Tomuț – Piț (62 Șulumberchean), Bier, S. Popa, Gherghel (62 Cotoc) – Vasinc, Trabalka (46 Filimon).

Cojocaru: „Evoluțiile jucătorilor noștri nu sunt elocvente acum, știu că ne vor ajuta în campionat”

Deși în prima repriză a au arătat un fotbal destul de bun, având pe lângă penalty-ul ratat de Velici și alte situații bune, în special prin Avramescu și Siminic, Sebișul a trebuit să se recunoască învinsă de Lipova. „Am terminat prima săptămână după cantonament, încă resimțim oboseala, dar încetul cu încetul trebuie să ne punem la punct cu toate, să intrăm în linie dreaptă. Nimănui nu-i place să piardă, dar consider că evoluțiile jucătorilor noștri nu sunt elocvente acum. Știu că au calitate, sunt jucători buni și o să ne ajute cu siguranță  în campionat. Acum mă interesează atitudinea lor, la unii se vede că sunt mai în urmă cu pregătirea , dar eu zic că până la ora primului meci din retur o să fie ok. Mai avem două săptămâni până la startul campionatului, începem să ne gândim doar la meciul cu Ripensia. Și, până la urmă, au fost și aspecte pozitive azi, în special în prima repriză când, zic eu, ne-am dominat clar adversarul și am avut și destule ocazii de gol. Dar, repet, important este să învățăm din toate aceste meciuri și să fim sută la sută pregătiți de vizita Ripensiei”, a spus Călin Cojocaru, antrenor și manager la Național Sebiș, care a mai dat de înțeles că e posibil ca echipa sa să mai facă o ultimă mutare pe piața transferurilor.

Sabău: „Poate, rezultatul nu reflectă întocmai realitatea din teren, dar e bun pentru încredere și moral”

După o perioadă în care a făcut doar antrenamente cu caracter fizic, inclusiv un cantonament la Băile Herculane, Lipova e la ora partidelor de verificare, disputând nu mai puțin de patru într-o săptămână, plus turneul de sală de la Vladimirescu. La Sebiș, „șoimii” chiar au lăsat o impresie bună, mai ales că au avut în față o pretendentă la Liga a 2-a. „Stăm bine în special din punct de vedere fizic, deși încă nu am terminat programul de forță. Eram foarte curios să-mi văd băieții împotriva unei echipe bune, pregătite, pe un teren mare și am observat că stăm destul de bine. Sunt bucuros că nu am muncit degeaba, deși adevărata măsură a muncii noastră se va vedea în partidele de campionat. Achizițiile s-au integrat rapid și ele. De altfel, Tabalka se antrenează cu noi din toamnă, Calvin, al experiența lui nu mai are nevoie de perioade acomodare, iar cu Cotoc eu mai lucrat la Ineu. Mă bucur pentru ei, pentru echipă, suntem pe drumul cel bun. Poate, rezultatul de azi nu reflectă întocmai realitatea din teren, dar e bun pentru încredere și moral”,a menționat și Flavius Sabău, antrenorul lipovanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button