Alte sporturi

Puși în fața faptului împlinit odată cu intrarea fotbaliștilor pe „Gloria”, atleții arădeni avertizează: „Am cam dormit, ar fi timpul să ne trezim!”





Continuă demersurile Asociaţiei Judeţene de Atletism cu privire la situaţia neclară a stadionului Gloria. Mai precis, cei implicaţi în acest sport acuză lipsa de comunicare între oficialităţile locale, forul amintit şi cei de la UTA. Deja, pregătirea echipei de fotbal se desfăşoară pe arena de la Bou’ Roșu, fără ca atleții să fie informaţi măcar cu privire la programul de antrenamente al „roș-albilor”. Situația e greu de acceptat în viziunea celor care subliniază că regele sportului este atletismul…

Azi a avut loc o conferinţă de presă, la care au luat parte reprezentanţi ai atletismului arădean şi cei ai gimnasticii: Ioan Marconi, Constantin Miclea, Lucian Neagu, Traian Magheru, Ionel Oprea, Decebal Spânul, Raul Rusu, Denis Both, dar şi preşedintele Asociaiei Judeţene de Gimnastică – Lucian Oprea (care şi-a exprimat susţinerea deplină a demersurilor făcute de colegii săi de la atletism), asistați de reprezentantul DJST Arad, Liliana Nica.

Vor stadionul în administrare! Răspunsul Primăriei – până pe 2 martie

Totul s-a desfăşurat într-un cadru dominat de aceleaşi nemulţumiri, justificate, ale celor implicaţi în atletism, vizavi de ultimele evenimente de pe stadionul Gloria. „E foarte adevărat enunțul: <<Somnul națiunii naște monștri>>. Am cam adormit în ultimul timp, ne-am culcat pe o ureche de când am primit în folosinţă acest stadion, dar ar fi timpul să ne trezim. Probabil că nu ne-am făcut destul de cunoscuţi, deşi în acest sport al Aradului există atâtea elite. Nu uităm că datorită acestui stadion Aradul e inclus în planurile Federaţiei Române de specialitate pentru un centru olimpic de tineret şi juniori. Avem inclusiv susţinerea Federaţiei, a COSR-ului şi a MTS-ului. La Arad, însă, nimeni nu ne bagă în seamă, suntem revoltați. Nu am fost contactaţi de nicio parte cu privire la o colaborare cu fotbalul, sport cu care nu avem absolut nici o problemă.  Nu este, însă, normal ca să se intre pur şi simplu peste noi, fără să fim anunţaţi în prealabil. Avem și noi un program bine stabilit. Trebuia să fim consultaţi și, probabil, ajungeam la o înţelegere. Suntem trataţi ca şi când nu existăm. Până pe 2 martie aşteptăm răspunsul din partea Primăriei vis-a-vis de cererea noastră de a primi în administrare stadionul. Ne vom putea gospodări singuri odată ce primim această bază, dacă o vom primi…”, spune profesorul Constantin Miclea, antrenorul coordonator al secţiei de atletism a CSŞ Gloria și vicepreședinte al Asociaţiei Judeţene de Atletism.

Nici aruncătorii nu pleacă de pe Gloria

Acesta mai susține că nici măcar aruncătorii de greutate sau suliță nu vor pleca de pe „Gloria” pentru antrenamente, deși la un moment dat se punea în discuție o mutare a lor pe CSȘ Gloria. „Rămâne de văzut ce va fi, nu cred că fotbaliștii se vor putea antrena printre sulițe și greutăți, e o situație ambiguă, atâta timp cât nici măcar nu ne putem pune de acord asupra unor ore de antrenament. Dacă UTA s-ar pregăti doar dimineața, nu am avea nimic de comentat, cu mențiunea să fie ceva provizoriu, iar fotbaliștii să nu ajungă cu crampoanele pe pista de tartan”, a adăugat Miclea, care a anunțat și alegeri la Asociația Județeană de Atletism pentru 7 martie.

Meci amical chiar mâine

Dacă până acum, echipele clubului UTA au folosit gazonul de la Bou’ Roșu doar pentru antrenamente, de mâine acesta va intra și în circuitul meciurilor. Deocamdată, vorbim despre amicale, iar primii care îl vor folosi sunt cei de la UTA II și CS Oșorhei, începând cu ora 13. „Am aflat de la domnii antrenori cu care ne-am întâlnit azi pe stadion că urmează să se dispute un prim meci pe Gloria. Atâta timp cât nu se presupune cu programul nostru de antrenamente nu avem nimic împotrivă, cu condiția ca fotbaliștii să nu ajungă cu crampoanele pe pistă. Repet, noi ce acuzăm în primul rând e lipsa de comunicare din partea oficialităților locale, ele ne tratează cu indiferență, ca să nu zic dispreț…”, a mai spus profesorul Miclea.

Atleți, în febra competițiilor

În altă ordine de idei, în weekend are loc, la Bucureşti, Campionatul Naţional de Iarnă pentru Aruncări Lungi la seniori, tineret şi juniori. Aradul are trei reprezentanţi: Raul Rusu, Denis Both (ambii, foto) şi Andrei Câmpan, nume cu care Aradul se poate mândri într-un viitor nu foarte îndepărtat. Asta dacă vor mai avea unde să se pregătească.

6 comentarii

  1. Gag arunca des peste 19 m,e bun,ceilalti sint cam pe la 16 m ( amatori versati), alergatoarele ( majoritatea venite la Universitate sa faca scoala, sau eleve) , cu mici exceptii ( 1-2 ) nu au valoare. Cit despre sulita si disc, nu exista sportivi de valoare, oricit ne-ar minti dl Miclea sau Marconi. Cei de la gimnastica se baga ” ca musca in lapte” -sa nu zic…altundeva. Voi vreti centru de atletism la Arad, cu sportivi adusi din toata tara,pe cheltuiala locala ( sa aiba profesorii norme de antrenori), dar voi nu produceti , mai nimic. La cit de vaduvit a fost fotbalul, mi-e rusine ca profesori de sport , din Arad pot pretinde „stadion de atletism” intr-un oras in care productia de atleti e qvazinula. Puteti convietui, cu fotbalul, ar fi o risipa imensa sa vi se lase, pe mana , un stadion pentru 2 concursuri pe an, si alea de juniori, sau de mana a doua. Fiti realisti, ca nu puteti induce in eroare pe nimeni

    0
    0
  2. Eu stiu ca se inchiriaza terenurile pe baza unui program stabilit cu minim 7 zile inainte. UTA plateste chirie aferenta programului de antrenamente. Oare domnii profesori platesc chirie pt orele de antrenament? Sau macar daca tot se antreneaza gratis au macar un program clar stabilit pe ore si zile macar cu 7 zile inainte ca si clubul UTA fiindca e imposibil sa poti inchiria la aceeasi ora acelasi teren doua sau mai multe cluburi, si asta stie oricine a dorit vreodata sa inchirieze o arena sau sala in oras? Sunt niste intrebari elementare pe care le-as fi lamurit la aceasta conferinta de presa sincer daca doream sa fiu obiectiv si nu partinitor (vezi referirile din articol cel putin tendentioase ” nemultumiri justificate, atletii nu sunt informati de programul UTA-ei, etc”). Dar na, ce stiu eu ?

    0
    0
  3. Serios, chiar e un subiect cel cu plata chiriei tot din banii Primariei? Probabil, daca Primaria ar finanta si cluburile de atletism, putea cere chirie fara probleme. Ceea ce mi se pare mai partinitor este lipsa de reactie a suporterilor fata de plecarea echipei din Arad, vorbesc despre un comunicat de genul celuia aparut dupa conferinta de presa de acum o luna, cu promisiunile pompieristice ale d-lui Bibarț.

    0
    0
  4. Serios chiar era greu sa pui singurele intrebari rezonabile la „conferinta” de presa ? Platiti chirie pe stadionul ala ? NU. UTA plateste (din bani pe care i-ar putea cheltui pe altceva) ? DA . Aveti rezervari cu 7 zile inainte si program facut cu ore si zile pt „antrenamente” ? NU. Are UTA rezervari si program pentru fiecare echipa (de seniori si juniori) cu 7 zile inainte pentru fiecare teren si sala din oras, in functie de acest program ? DA. A fost vreodata programat vreun antrenament al cuiva si a fost anulat de Primarie in defavoarea UTA-ei ulterior ? NU .

    Ceva de genu’ 😉

    0
    0
  5. Le-am spus celor de la atletism ca UTA isi face ciclul saptamanal de pregatire in fiecare luni si au inteles si ei asta. Problema e ca de exemplu lunea asta, cand se stia ca vor face antrenamente pe Gloria, nimeni nu le-a spus ore, zile. Si nu neaparat pe UTA sunt suparati, ci pe administrator care si-a dat acceptul sa mai primeasca pe cineva Gloria, fara sa le spuna dupa ce orar. Sau in cazul in care vor avea si ei antrenamente, competitii in anumite date sau ore, cine are prioritate? Vin lunile de primavara in care antrenamentele pot incepe la 5-6 si se vor suprapune cu siguranta intre ele. Se simt ignorati, asta e marea lor problema. Iar cu banii pe care UTA ii plateste la Gloria nu faceau nimic altceva decat sa plateasca la ICRTI, Gloria, Motorul, Sanicolau, care sunt tot bazele Primariei. Deci nu plateau la Gloria, plateau altundeva…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button