Liga a 3-a

Luptă Reșița lui Lolea cu arme egale pentru promovarea în Liga 2-a?





Peste o săptămână se reiau întrecerile și în Liga a 3-a de fotbal. În seria în care evoluează și formațiile arădene Național Sebiș, Lunca Teuz Cermei și UTA II lupta pentru promovare se va da la „baionetă” între 4-5 echipe, dar, la o primă vedere, nu toate pretendentele luptă cu arme egale.

Până ce Sebișul nu va primi oficial punctele din duelul cu Ighiul, după ce a demonstrat să senegalezul Keita nu avea drept de joc în partida din penultima partidă a turului, nu mai puțin de șase echipe sunt înșirate în 5 puncte.  Însă, una dintre ele pare favorită și vom demonstra pe ce se bazează raționamentul nostru.

Viorel Lolea este directorul coordonator al celor de la Școlar Reșița, formație clasată la mijlocul de drum pe poziția secundă în clasamentul seriei a IV-a. Nimic în neregulă până aici, iar incompatibilitatea nu intervine nici când pomenim de o altă funcție oficială din CV-ul reșițeanului. Același Lolea este și președinte al Asociației Județene de Fotbal Caraș Severin, însă în acest moment intervine o chestiune puțin imorală. Ca și în tur, arbitrii și observatorii din subordinea sa vor fi delegați inclusiv la partidele contracandidatelor Școlarului (Sebiș, Ripensia, Lugoj, Deva sau Galda) în lupta pentru mult râvnitul loc 1, dar pot fi ei sută la sută imparțiali atâta timp cât șeful lor din Caraș e implicat și el în aceeași luptă crâncenă pentru un loc în Liga a 2-a?

În mod normal, Comisia Centrală de Arbitri ar trebui să fie foarte atentă în momentul în care face delegările etapă de etapă în seria 4-a, dar și aici intervin motive să credem că, poate, vor mai fi scăpări. De un an de zile, Lolea a intrat și în structurile de conducere ale Federației Române de Fotbal, ca și manager al Regiunii 5 Vest. Adică, reșițeanul coordonează întreaga activitate fotbalistică de pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad, cu preocupări în special în sectorul juvenil.

Departe de noi gândul să contestăm abilitățile de bun conducător și manager zonal ale lui Viorel Lolea, dar putem atrage atenția asupra faptului că e cel puțin imoral ca arbitrii din Caraș să fie implicați în partidele contracandidatelor celor de la Școlar Reșița. Poate, la întâlnirea de la Cheile Grădiștei, din acest weekend, se va lua în discuție și acest aspect, căci ar fi păcat ca lupta pentru promovare din C4 să fie umbrită de această incompatibilitate…imorală.

Un comentariu

  1. Trebuie neaparat sesizata FRF si Liga ,ca arbitrii din Caras-Severin sa arbitreze prin Oltenia ,nu in C4!Bravo Dunarea Calarasi ca ai incurcat astazi pe fiul regretatei Mariana Draghicescu ce antreneaza pe Mioveni,rezultatul de 2-2 fiind bun pentru UTA.De ar veni si maine o surpriza la Brasov-Satu Mare si apoi UTA sa castige la Braila !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button