UTA Arad

Ultimele retușuri la Șiria! Cum arată arena „Otto Greffner” și la ce mai au de lucrat utiști până la omologarea de joi?





Startul campaniei de primăvară a fost ratat de utiști, care – însă – nu au timp să-și lingă rănile. Luni, 6 martie, găzduiesc una dintre formațiile ce s-au întărit masiv în această iarnă, iar un nedorit pas greșit ar putea fi deja vital în lupta pentru promovare.

Misiunea nu va fi deloc simplă pentru arădeni și asta pentru că există și factorul teren. Practic, Gligor et. comp. vor avea doar două antrenamente în plus față de adversarii lor pe gazonul din Șiria înainte de confruntarea pe puncte, dar – până la urmă – riscul a fost asumat în momentul în care s-a decis plecarea de pe „Motorul”.

Cert este că autoritățile locale din Șiria, dar și persoanele din cadrul clubului fanion au făcut eforturi ca  jucătorilor și suporterilor să nu le lipsească nimic la prima descindere oficială pe arena „Otto Greffner”. Tribunele au fost amplasate în spatele celor două porți, una de aproximativ 300 de locuri, pentru susținătorii gazdelor, alta de 50 pentru vizitatori. Bannerele sunt și ele la locul lor, de jur împrejurul terenului, unele fiind vizibile și de pe clădirile din preajmă. Căsuțele cu materiale promoționale au ajuns și ele în icinta stadionului. La această oră, lucrările de amenajare a stadionului sunt în proporție de 80% gata, iar până joi, ziua în care Cristian Petropulos va inspecta arena de la poalele Cetății, totul ar trebui pus la punct.

De altfel, președintele Asociației Județene Alba a fost cel care a omologat și în vara trecută stadionul „Otto Greffner” pentru jocurile de acasă ale Șoimilor Pîncota, ocazie cu care a dat niște derogări de care UTA trebuie să țină acum cont. Acum câteva luni, Petropulos sesiza că nu există un sector al susținătorilor echipei adverse delimitat de restul spectatorilor, dar și că lipsește punctul de organizare al trupelor de jandarmi. În fine, lipsea și tabela de marcaj, utiștii studiind încă posibilitatea de a o muta pe cea de la „Motorul”, mai ales că ea ar putea fi legată fără probleme la o sursă de curent.

„Eu zic ca omologarea va fi obținută fără probleme. La Șiria liniștit s-ar mai putea crea niște locuri, iar atunci stadionul ar putea găzdui chiar și meciuri de Liga 1. E păcat că acest prim meci e programat luni, la o oră greu accesibilă unor suporteri din Arad, dar sunt convins că locurile se vor ocupa în întregime. Să nu uităm că UTA e echipa fanion a județului și e de așteptat să vină lume și din localitățile învecinate. Personal, sunt mulțumit de cum au decurs toate lucrările de amenajare, mai avem de făcut mici retușuri, dar Șiria va fi pregătită să găzduiască primul meci al echipei mari de la UTA”, a menționat Valentin Bot, primarul comunei de baștină a lui Ioan Slavici.

Să mai spunem că, din informațiile noastre, alte două echipe își vor mai disputa partidele din retur pe „Otto Greffner”. Este vorba despre „satelitul” din Liga a 3-a al „roș-albilor” și formația de fotbal feminin, AC Piroș Security.

Mai jos vă redăm în imagini stadiul la care se află lucrările de amenajare a stadionului din Șiria:

22 comentarii

      1. Mulți nu-şi dau seama, că mai mult rău fac decât bine cu aceste tavalugiri. În aceste conditii, terenul se compacteaza si nu se „niveleaza”!!! Unii spun că pe Motorul va fi gazon ca pe nush ce stadion din Anglia că au văzut ei, etc… Dar uita sa spuna ca ăia au bugete de milioane de euro numai pentru terenuri (cele de joc, antrenamente,..) Si un lucru f important: in occident nu se cilindreaza/tavalugeste niciodată cu asemenea utilaje grele!!! NEVER!!!
        Ai nostri nu văd altceva in fața lor, decât : „tăvălug, cilindru, tăvălug, cilindru…..”

        0
        0
  1. Arată foarte bine stadionul. Mult mai frumos ca pe „Motorul.” Sper sa nu fie probleme cu gazonul, dar din cate imi aduc aminte, acolo mai tot timpul a fost bun. Semne bune pentru UTA!

    0
    0
  2. Frumoase peisaje la SIRA,asa sa fie si meciul, frumos cu spectatori multi care sa impinga echipa spre victorie pt. ca este foarte mare nevoie de ea. In orice caz, meci usor nu o sa avem, depinde cum si-l fac baietii sa fie unul usor fara probleme.Sper sa nu mai fiu in situatia de a fi trist dupa meci si sa dorm linistit dupa o victorie lejera a UTA.-ei.

    0
    0
  3. Cine ma ajuta si pe mine sa imi aduc aminte cu care station se aseamana asta de LA siria cu a lu Barcelona sau real

    0
    0
    1. Nick u numai comentarii aiurea dai la toate postarile…..esti penibil sincer ….mai taci in pl mea …….

      0
      0
        1. Si pt asta nick trebuie sa comentezi aiurea……trebuie sa-ti incurajezi echipa in ori ce situatie si contitii…..PENTRU NOI DOAR UTA CONTEAZA!!!

          0
          0
          1. Una e sa incurajam echipa so alta e CE se intampla in jurul echipei tu cear crezi can se vrea promovarea

            0
            0
  4. Nu te supara domnule reporter dar daca tot ai fost la stadion sa faci poze putea-ai sa si numeri scaunele ca nu era asa de greu, nu sunt asa de multe. La peluza gazdelor sunt in jur de 450 locuri iar la oaspeti sunt doua tribune de cate 100 de locuri fiecare. Atat am calculat din poze plus minus cateva locuri. de ex la peluza oaspete daca te uiti sunt 5 randuri si cam 20 de scaune pe rand , deci in jur de 100 locuri x 2=200locuri iar la peluza gazdelor 5 randuri ori aprox 90 scaune per rand in afara de cele doua scaune la accese deci 450 locuri.
    680 de scaune cat a avut tribuna principala plus 450 peluza gazde plus 200 peluza oaspeti rezulta o capacitate de peste 1300 locuri.

    0
    0
    1. Dacă tăceai, filozof rămâneai. Ambele peluze sunt pentru suporterii arădeni. Se va face o mini tribună de 50 de locuri pentru suporterii oaspeți.

      0
      0
      1. Tu ai citit articolul sau doar vrei sa te contrazici aproasta.(Tribunele au fost amplasate în spatele celor două porți, una de aproximativ 300 de locuri, pentru susținătorii gazdelor, alta de 50 pentru vizitatori.)

        0
        0
          1. Tu esti prost, ai urmarit sirul discutiei? Ce ii in paranteza e copy paste din articol. De ce te pui sa comentezi cand nu intelegi nimic din ce se scrie. Citeste de doua ori inainte sa comentezi. Si apropo am avut perfecta dreptate legat de calculul locurilor pe stadion, arena fiind omologata cu 1380 locuri, eu am spus ca sunt peste 1300 locuri iar in acel moment nu a fost montata aceea mini peluza din stanga cu aprox 50 locuri.

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button