Gloria LT Cermei

Jimbolia lui Mănăilă debutează în Liga 3-a contra Cermeiului! Aslău: „Neavând presiune, sunt periculoși, deci trebuie respectați”





Acum o lună de zile, Mama Mia Becicherecul Mic era în pragul colapsului. Rămasă fără finanțare și jucători, gruparea timișană părea că va arunca prosopul. Pe fir a intrat Marcel Băban, cu școala sa de fotbal de la Jimbolia, iar locul de Liga a 3-a rămâne astfel viu.

În prima rundă a returului, noua grupare antrenată de arădeanul Dan Mănăilă va da piept cu o formație din județul nostru. Este vorba despre Lunca Teuz Cermei, care este așteptată vineri, de la ora 15, pe arena „CFR” din Timișoara. „Din câte am înțeles, gazonul nu se va prezenta foarte bine, dar nu avem ce face. Acest prim meci îl jucăm la Timișoara și vom încerca să scoatem maxim din el. Este greu de prevăzut ce fel de meci va fi, atâta timp cât e primul nostru meci oficial în această formulă, probabil determinante vor fi ambiția și deteminarea jucătorilor care vor intra pe teren. Proiectul nostru este centrat pe creștere copiilor de la Școala de Fotbal de la Jimbolia și vom urmări în permanență asta într-un eșalon superior, împotriva unor formații bune. Cermeiul este una dintre ele, chiar merită felicitări pentru că oferă condiții bune de Liga 3-a și supraviețuiesc într-un fotbal plin de probleme. Au și un antrenor care pune suflet și pe care personal îl respect mult”, a explicat tehnicianul Jimboliei, care, pe lângă tinerii crescuți de Școala de Fotbal Marcel Băban mai contează și pe cinci fotbaliști francezi, care aduc un plus de calitate și entuziasm echipei.

La cum a evoluat în amicale, Cermeiul pare în formă înainte de primul meci pe puncte din 2017.  Lotul a fost completat pe posturile cheie rămase descoperite la finalul turului, Șiclovan sau Sulea având deja destule realizări în perioada de pregătire. Un semnal pozitiv vin și de la juniori, Edi Varga, Hojda sau Ianc, cu mențiunea că acesta din urmă nu va fi bun de joc vineri, atâta timp cât memoriul său la Federație nu s-a judecat încă. „Întâlnim o echipă necunoscută, care joacă fără presiune la acest nivel. Pentru ei, orice meci în Liga 3-a este un bonus, au numai de câștigat. Neavând presiune, sunt periculoși, deci trebuie tratați cu seriozitate și respectați. Pe de altă parte, noi suntem conștienți că se fac eforturi pentru această echipă, iar conducătorii noștru merită să se bucure de rezultate mai bune decât în tur. După părerea mea, această echipă are mult potențial, dacă legăm două-trei victorii putem ajunge chiar în Top 5, unde vom și încerca să rămânem până la final. Asta e ambiția mea și a băieților pentru acest retur”, a menționat Mircea Aslău.

Formații probabile:

Becicherec: Radu – Barabzi, Catrici, Telecican, Chivăran – Petrovici, Folarin, Miculete, Gheorgheoiu – Chiper, Longville-Daley.

Cermei: Rusu – Vereș, Petrache, Cotoc, Suslak – Coșa, Nistor, Șiclovan, Aldan – Diarra – Bulza.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button